Премногу трула ни е државата, системот, па заради тоа страдаат невини луѓе. А ние и понатаму си молчиме и пропаѓаме се подлабоко и подлабоко.
До кога треба да се платат? Инаку, не е важно колку сметки се туку колкав е долгот. Мислам дека максимум 3000ден може да биде за да не ја исклучат. Ќе се потрудам да помогнам само да видам колку ќе можам. Ако смеам да прашам, женава како се издржува? Овие сметки ќе се покријат ама следните како ќе се платат? Многу ми е жал, мило ми е што си добро. Ако ти треба некоја помош пиши
Многу сум ИЗРЕВОЛТИРАНА од вработените во МАКЕДОНСКА ПОШТА, не му дозволуваат на човек едно прашање да постави, некнеска праќав документи до МОН, и денес бев да проверам до каде се, дали се заглавени некаде, или пак стигнале, ми рекоа само дека биле ‘‘испорачани и чао‘‘, тоа што јас сум се нафатила на таа должност имам право да си прашам и се поврзано со истото....ах бе МАКЕДОНИЈО СЕВЕРНА аахх НАРОДЕ.......Испорачани знае ли некој да ми објасни што значи во буквална смисла на зборот? Дали се стигнати само до поштата во Скопје или до местото каде што ги праќав се однесени од поштар?
Имаше објава дека им го нема кучето, и сега јас и праќам слика од едно куче што го прибравме за да не измрзне на улица, да прашам дали е тоа тоа нели бидејќи личат, и она ми вика не е тоа, а и да беше само пасош ќе ви дадев за кучето, барале кој го земал кучето, пасош да му дадат, не дека им треба кучето.. Срам ме јаде од вакви неодговорни луѓе, греота за кучињата.
Ич не сакам минимализам во декорирање на домот. Пробав да го засакам ама не можам, мислам дека карактерно воопшто не ми одговара нешто толку досадно и оскудно.Толку безживотен ентериер, без дух и со чувство на празнина, ме асоцира на метал и пластика. Искрено, било кој друг стил пред 20ти-21ви век ми е посимпатичен. Ама особено што ми е најсмешно(за мене) е кога ќе видам новогодишни декорации во минималистички модерен стил, е тоа ми е врв.Не можам да замислам празнична атмосфера без убава раскошна елка, цели соби декорирани со најразлични украси и силни бои, нормално се' да си биде складно ама богато и впечатливо.Едноставно не иде, шаренилото е синоним за празнициве. . . . Еве сега се мотивирав да почнам да купувам украси и да украсувам.
Некој дипломирал на 22 години, но чекал 5 години за да најде добра работа. Некој станал директор на 25 години, а починал на 50. Додека друг станал директор на 50 години и живеел 90 години. Некој е сè уште сингл, додека некој од неговата генерација во училиште веќе има внуци. Обама се пензионираше на 55 години, а Трамп започна на 70 години. Секој на овој свет работи во својата временска зона. Некои луѓе се пред тебе, некои далеку зад тебе... Но, секој трча своја трка, во свое време. Не им завидувајте. Тие се во нивната временска зона, а вие сте во вашата. Опушти се. Не доцниш. Не си подранил. На време си! Превземено од фб!
Баш кога си настанат сфаќаш дека една е мамичка Ми фали кога ми правеше супа и ми даваше лекови, ми ја мереше температурата...
Dunning-Kruger effect Dunning-Kruger effect, in psychology, a cognitive bias whereby people with limited knowledge or competence in a given intellectual or social domain greatly overestimate their own knowledge or competence in that domain relative to objective criteria or to the performance of their peers or of people in general. According to the researchers for whom it is named, psychologists David Dunning and Justin Kruger, the effect is explained by the fact that the metacognitive ability to recognize deficiencies in one’s own knowledge or competence requires that one possess at least a minimum level of the same kind of knowledge or competence, which those who exhibit the effect have not attained. Because they are unaware of their deficiencies, such people generally assume that they are not deficient, in keeping with the tendency of most people to “choose what they think is the most reasonable and optimal option.”
Другарка најде дечко, од секојдневно слушање по телефон и во живо, сега две пораки во текот на една година и едно гледање на кафе во текот на истата таа година
Една од најубавите работи за Нова година ми се божиќните реклами на Кока Кола, барем така беше, оваа година во рекламата на Кока Кола Дедо мраз е многу осамен и се заљубува во маж, рекламата завршува со нивен бакнеж. Не сум некој голем хејтер на геј популацијата, ама ова беше многу непотребно.