После многу долго време, вчера ме обзема толку силна анкциозност, ме потсети на периодот пред 3 години. А таман бев легната да спијам. Чувство на немирен стомак, нагла потреба за олеснување во веце, нагон на повраќање, мало тресење, потење на дланки... одвратно. Но сфатив што ми се случува, и' се спротиставив на анкциозноста и не дозволив да се влоши. Буквално си реков "Е нема да ме парализираш!" и почнав да дишам длабоко. Се фокусирав на дишењето. Се смирив. Симптомите поминаа и си го вратив спокојот. Заспав лесно. Анкциозност .!. Not today, bitch. Така да си знаеш!
Има ли некоја ко мене што издржала целосно работно време со само 3 часа сон? И уште да е позитивно расположена.
Јас последниве 10години во животов, од средно негде секој ден спијам по волку, кога спијам 6 часа ми е празник
Сакам да ви се заблагодарам за поддршката на сите коишто одвоивте време за мене и ми помогнавте во најлошите моменти благодарам од срце За мене денес одново изгреа сонцето.
И без минута сон имам издржано. И да, баш ми текнува дека бев многу расположена тој ден. Очигледно не сум можела да спијам од возбуда.
Не памтам кога сум спиела како нормален човек. Често пати се случува по 2, 3 саати да сум спиена и така да го терам денот.
Најјаки ми се коа ќе пишат мислење у темана без цитирања пошо знаат дека им е од глупо поглупо и дека ќе им се стаи некој. Пример @Tea678 like it you or not вирусот постои СЕГДЕ.А не само кај шо сервираат шо и да сакаше да кажеш. После 2 години пандемија, после милиоони заразени, стотици илјаци починати, триста мутации и да каеш вирусот не постои? Мислев нема више луѓе што го мислат ова. Како на толку доктори и научници ти се најде најпаметна да каеш дека вирусот не постои. Еве пошо на сите нѝ е испран мозокот, молим те да објасниш што е тогаш тоа што предизвикува сериозни респираторни заболувања кај луѓево, зашо завршуваат во болница? Те молам проветли нѐ
Уште си го обожавам статусот на профилот на фемина: If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. Носете се у три лепе сите што премолчувате на неправди
Што им е на луѓето што не се искрени? Вистината е подобра од секоја лага секогаш. Колку и да е лошо кажи ја. Повеќе ќе те почитувам.
Не сфати? Зошто живеат во град. А ако живееш во село и произведуваш храна си инвинсбл Во суштина јас не ни верувам дека стварно е тоа што се претставува членкава, оти одгледување храна е макотрпна работа и не трпи многу паламудење на форум по цел Божји ден. Туку, батали, нема потреба да придаваме на значење на такво мислење
Фала на комплиментот. Вирусот и заразите постојат во градовите во однос на селата и во болниците, училиштата и сл. Пред се, поради нездрав начин на живот, јас кажав дека не постои во село, доколку човек се храни здраво (ок ништо немало здраво денес) самите т. н доктори кажуваат починале поради КОМПЛИКАЦИИ од корона, за да имаш компликации треба да имаш предходна болест, за да имаш предходна болест истата се добива од јадење ѓубре т. е. рафинирани производи и како што веќе напоменав нездрав начин на живот, не знам за кој д-р зборуваш? Епидемиолог Пановски? Не знам дали доктор со вишок кг е стручен да зборува на тема здравје, ако е ок тогаш.