Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Фактот што Бака Прасе е полн ко брод со пари доволно говори за тоа кој на денешната младина му е идол и кој го следат. Земаат пример од амеба како треба да се однесуваат, на страна тоа што контентот не му е соодветен за деца. Денешниве деца како родители да немаат. Сериозно. Дали некој од родителите прати што гледаат децата на социјалните мрежи, кој им е идол и на кој се угледуваат? Дали воопшто некој ги воспитува децата или се оставени сами на себе? Страшно. Денес оваа девојка утре некој друг ќе биде и сите ние сме криви за тоа не само свињата бака.

Последна измена: 10 декември 2021
    На Rama, deskarada, christinnn и 13 други им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    FFEA60F6-7E0D-45FB-AAAE-C4D1412AC61F.jpeg

Што помалку читаш и знаеш подобро за тебе.

На MeowMeow, Guns N` Roses и Indiegurl им се допаѓа ова.
  3. Fraxinus

Fraxinus Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2021
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    1.288
    Самоубиството на српската јутјуберка ме поттикна да го напишам ова.
    Ниту ја следев, сега прв пат чув за неа, ама многу ме интересира, што имате во тоа главите, што душа носите што само ве тера на лошо и на агресија?
    Како можете да бидете толку лошотии, како може толку да ви прави задоволство да навредувате и да пишувате гнасотии?
    Ниту мене не ми се допаѓаат сите и не ми се допаѓа се на светов, ама никогаш не сум си дозволила да навредам некого поради тоа.
    Луѓе што лично ги знам и ме повредиле не сум ги навредила со такви зборови, а не па некој што ниту го знам, ниту го познавам, туку гледам само еден сегмент од неговите живот и психа.
    Дали сте размислиле некогаш дека доволен е само еден збор да турнете некого преку работ?
    Нормално дека не сте размислиле бидејќи сте себични и полни со омраза.
    И знам дека и ова чудо ќе помине за три дена како и се друго, а човечкиот живот не се враќа.
    Нареден пат кога ќе ви дојде да изблуете оган, подзадржете се, затнете си ги устите бидејќи никогаш не знаете кој со какви демони се бори.

На Nausicaa, MeowMeow, Rama и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.883
    Допаѓања:
    41.341
    Повеќето балкански родители што веќе имаат деца тинејџери го имаат истиот менталитет на бака прасе, that's why.

На Ljubova, raww, crimson и 5 други им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Во врска со јутуберката имам само да кажам истото го правите на форумов. Да не почнувам сега колку пати ме имате линчувано јавно, колку пати ќе сум узвратела на навреда сум била банирана.
    Сум згрешила буква и одма ме исмевавте? Се сеќавате колку ја подржавте членката за една буква?
    Сега нешто глумите како изненадени ама заборавате дека вие истото го правевте.

Нека ви е за памет нареден пат!
    Да се освестите дека никој не заслужува навреда,исмевање и линчување.

Ајде сега како и секогаш очекувам напади и да ми се избриши мислењево. И бан од тема ако не,уште поголем доказ дека ви одговара таквото однесување.

На Rama, deskarada, Hortenzija и 8 други им се допаѓа ова.
  6. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.613
    Допаѓања:
    63.486
    Се согласувам апсолутно. Се согласувам и со сите членки што пишаа дека ужасен е онлајн булингот.

Што ме носи до 2 точка од она што сакав да го кажам. Кај да е фемина ќе објави тема за најфорумџика на годината. Јас исто како лани, неќам да ме номинира никој. Иако реално лани темата беше релаксирана, полна со шали и зезанции, со мемиња, у 2019 беше хорор. И покрај тоа што лани беше многу подобро пак имаше тролови, проба за манипулација со гласови, работи од кои на номинираните им се еба цел рајат. Да не се навраќам на тоа. Има причина зошто многу победнички не се враќаат на форумов. Им збоктисува едноставно.

Иако ова е анонимен форум, сите овде сме луѓе од крв и месо, сите со свои емоции, сите со свои добри и лоши денови, сите со свои жолти минути.

Верувајте воопшто не е пријатно да си ставен на тапет, секој да има право зад анонимен ник да коментира све и свашта, да кажува секакви коментари. Колку и некој да има дебела кожа, сепак нечии зборови не се забораваат.

Поентата не ми е да глумам Дева Марија, ме знаете и мене како можам да бидам дрска ако некој ме чепне таму кај што не треба. Поентата ми е да имаме една дешавка која може да биде исполнета со good vibes, да се шалиме, да се смееме и да си го релаксираме паметот од секојдневието.

Тоа сакав уште коа почна Декември да го кажам, ама некако ситуацијава со девојкава ми се вклопи. Пазете што пишувате. И не само тука, секаде.

На sweet-cherry, mode-kristina, Rama и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.059
    Интернетот може да е комплицирано место.

Последна измена: 10 декември 2021
    На INNERBEAUTY му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.852
    Допаѓања:
    80.885
    Живот без долгови е мирен живот.

На INNERBEAUTY, Cosmic Girl, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.310
    Интровертноста стварно се покажува кога треба да презентирам пред сите колеги и после тоа лежам добри 2 саати за да се смирам од тресење и анксиозност.

Б о л е с т:drunk:

На MeowMeow, sweet-cherry, Srckata28 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.116
    Она чувство кога ќе го најдеш нештото што долго го бараш за поклон за некоја драга личност. :party::angel::l:

На Rama, edna_malecka, molikaMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Денес двојното виножито ми го направи денот поубав. Добро е што уште знам да се радувам на мали работи. А може е и знак дека нешто убаво ќе се случи. :)

На flower30, Anie93, Cosmic Girl и 6 други им се допаѓа ова.
  12. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    3.817
    Сакам да кажам дека сум крајно изреволтирана од вработените во пунктот за вакцинации, прво се пополнува како извештај со лични податоци а потоа сестрата треба да го внесе истиот електронски, кај мене погрешно го напишала презимето и викам за сертификат ми е напиши ме со ‘‘в‘‘ добро рече и на крај гледам не го сменала, после откако се вакцинирав одам пак да ја прашам дали го среди, и извештај ми подготвува ми вика ќе одиш да ти го смени матичната, за една буква направи цела багра врева и компликации, срам да и е несовесна.

На Fraxinus, Rama, Anne Boleyn и 2 други им се допаѓа ова.
  13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.714
    Денес нешто ме изиритира дечко ми во трговски центар до тој степен што мислам дека да можев ќе го задавам во истиот момент, нејсе на излез од трговски центар се сретнавме со негов пријател кој најверојатно беше со девојка му, не сум ги видела до сега, уште се чудам сама на себе со која доза на смиреност пружив рака, се запознав со нив, дечко ми си направи муабет 10ина минути, а јас така си стоев као се да ми е океј, насмеана..
    Сакам да кажам, за се има време и место, а нивото на толеранцијата се зголемува со тек на време, а јас денес го положив тестот на толеранција, толку бев смирена а во исто време и изнервирана и изиритирана ама не го покажав тоа..

На Cosmic Girl и elimkd им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.251
    Допаѓања:
    176.322
    Јас дур размислувам колку сме сексуално прости како нација, и вид бре, и вид:

На Lella, sweet-cherry, hermosa и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.849
    Кај мене електронски не е евидентирана втора вакцина и се шетам со фотографија од вакцинален картон,надвор среќа не патувам.Да се корегира треба да одам во градот каде се вакцинирав и да барам некоја надредена.Треба да губам ден од работа.

На АничеБананиче му/ѝ се допаѓа ова.
  16. АничеБананиче

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    3.817
    НЕУСЛУЖНИ, зошто земаат плата незнам, за да му отежнат на човек сигурно.

На Anne Boleyn и Indiegurl им се допаѓа ова.
  17. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.849
    Им е гајле нив ,немаат чувство ,не осетиле како е тоа во приватен сектор да бараш ден,работодавците за болно дете немаат разбирање не па за ваква глупава работа.

18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Лапни си ресана, напиј се сокче, сонот сам ќе си дојде.:$

На Anie93, quattro, MarijaMi90 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. АничеБананиче

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    3.817
    Таков ни е СОЈОТ :D

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  20. АничеБананиче

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    3.817
    Тие по аптеките што работат да се спуштат малку долу, и да се понашаат како што им доликува, а не да извисуваат ако им кажеш погрешно име на лек кој што и ти самиот прв пат го слушаш.

На Fraxinus, quattro, edna_malecka и 2 други им се допаѓа ова.