Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Да ми се приспиваше ова време наместо глад да ме фаќаше во 00ч, животот ќе ми беше подобар. :bug:

Lavender4, quattro and MarijaMi90 like this.
  2. arabella_

arabella_ Истакнат член

Многу имам став од грешки. На работа кога правам нешто и кога ќе го завршам , почнува мозокот сигурно направи некоја грешка како ќе ја поправам си правам сценарија за секоја можна ситница(што веројатно не ни постои), си заебала некој клиент , заради тебе нема работата да си ја среди итн.
    Што правите кога мозокот ве саботира?
    Help anyone

f.girl and Ugly Duckling like this.
  3. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Од кошмари: интрото на новата емисија на Сергеј.

MarijaMi90 likes this.
  4. prominent

prominent Форумски идол

Со почести презентации и јавни говори станува полесно. Клучот е да не бегаш од такви ситуации туку да се соочуваш.
    И ова ти го кажува интроверт:)

Indiegurl likes this.
  5. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Не ми треба многу, само една гушка... и билионски чек со кој би можела за некој ден да си се пензионирам со три месеци работа. :inlove:

6. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

IMG_20211210_152928.jpg

7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Аман бе, до толку да ти е испран мозокот да имаш ретардирано оправдание за се'?! Ај што правдаш секакви сериозни срања со "така семоќниот сака, кои сме ние да преиспитуваме нешта", ама да убедуваш дека некој е болен, изопачен, неморален само затоа што вас така некоја секта ве има убедено, е тоа е глупоќа што повеќе не вреди ни да се чита. Yup, реков секта. Зошто ако подобро погледнеш и ги споредиш дефинициите, ќе сфатиш дека си зацапал у секта. Само нормално дека тој што е у секта не може да сфати дека е у секта. Моделирани сте по ист калап и како роботчиња ги повторувате те едните исти работи, а по пат во потрага по морал уствари го имате изгубено и моралот и вредностите и способноста да разликувате што е добро, а што лошо. Нејсе, преку такво ми е од глупави изговори и повеќе не навлегувам во дискусија зошто нема никаква поента.

Од сега си терам само култура и нови достигнувања низ светот. Уметници, слики, фотографии, архитектура, скулптура и секакви видови на уметност, изложби, занаети, книги, енциклопедии, серии, филмови, анимации, медитација, дневник, вежби за истегнување, вежби за грбот, вежби општо за телото, пешачење, велосипед, квалитетна исхрана, нутритивни вредности, подкастови, квалитетни разговори, наука, технологија, музика, пеење, играње! Само нешта што ми годат на душата и телото. Заеби глупоштини веќе.

source.gif

Last edited: Dec 11, 2021
  8. kravce

kravce Форумски идол

Се моли Тимчо да носи почесто ролки, зашто стварно не сакам да развивам симпатии спрема политичари :doh:

trajkoska23 and elimkd like this.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Знам што е 'лекот' за човештвото!
    Sixth planetary massive extinction!

10. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Многу работи ми се вртат низ гла и сакам да ги кажам ама не знам како да ги ставам во реченица. До периодот е ваљда.

11. нина122

нина122 Популарен член

Скијањето е спорт за богати..

12. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Со девојка ми се немаме видено неко е време и зема си ги слика рацете како машко и женско и ме тера да ги ставам на стори. :drunk::rofl:

13. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

После 11 години борба со криминогените структури, со цел притисок од САД да се екстрадира, со сите закани, напади, упади и покушаи за убиство, Џулијан Асанж го изгуби спорот пред Британскиот суд и ќе биде екстрадиран во САД каде што ќе биде осуден на доживотен затвор, а можно е и да добие смртна казна.

11 години од откривање на сите злосторства на САД кои никој друг не се осмели ниту јавно да ги проговори, а Асанж ги постави на Викиликс без едитирање, без додавање, без одземање на ништо. Онакви, какви што се, свирепи, грозоморни, монструозни.

Дел од овие документи се:

"Снимките од ‘Collateral Murder’, ‘Afghan War Diary’, ‘Iraq War logs’ како и депешите од американската дипломатија, од кои, меѓу другото, дознавме и дека Македонија има министер кој е заштитен извор на друга држава.

Се дозна за американските воени злосторства на САД во Ирак и за над 15.000 непријавени смртни случаи на цивили; се дозна за тортурата на мажи и момчиња на возраст меѓу 14 и 89 години во Гвантанамо; дека САД незаконски ги шпионираат генералните секретари на ОН и другите дипломати; за воениот удар во Хондурас во 2009 година поттикнат од ЦИА, за тајната војна на САД против Јемен во која загинаа илјадници луѓе...."

И секако дека никој не се крена против овие злосторства, како никој што не се крена и против сите права кои беа прекршени со прислушкувањето на сите граѓани што користат американски апликации, телекомуникациски мрежи, интернет од страна на американската влада. Среќа, Сноуден најде прибежиште кај Русите, инаку ќе ја дочекаше истата судбина.

А што ако беше се обратно? Што ако Асанж откриеше тајни податоци на Кина за криминали кои ги прават, пр. оние против Ујгурите или со следење на народот, опресии и претензии кон другите држави во околината, па денес ќе добиеше Нобелова награда за мир и ќе беше прогласен за светски херој, ќе го имаше по весници, телевизии, интернет, ќе висеше негова слика по школите, по кабинетите, ќе го учеа децата на школо и ќе беше пример за идните генерации. Но, кога ќе ја згрешиш страната и ќе ги објавиш криминалите на тие од Западот, е тогаш си терорист, шпион, угнетувач, зло... А баш, на тие што се разоткриени во документите, баш тие се добитници на Нобелови награди за мир и останати бљувотински признанија.

Лицемерно, ха?
    Welcome to this world!

14. Среќа

Среќа Популарен член

СДК времево ми е само да се ставам во пижами, со ќебенце, добар филм, новогодишни сијалички и доволна количина на благо до мене. И мир и тишина. Толку доволно е.

15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Китење елка ми е омилен дел, но кога ќе се сетам дека за месец ипол дена треба да ја откитам и спакувам за во подрум, е тогаш ми се смачува. :rofl:

16. Dimi_

Dimi_ Истакнат член

Откако неколкупати ми се појавуваат извадоци на тикток од ликов, решив да погледнам нешто на јутуб. Ликов е широка тема за разговор па, ваши мислења?

17. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

А замисли што све ќе поминеме до следното китење.. :mm:
    Или веќе сме поминале од претходното китење.

Dream-Girl likes this.
  18. Rama

Rama Форумски идол

„Оној кој е сечиј пријател не е ничиј пријател.“-Рекол некој некогаш, и не погрешил.

19. Hacon

Hacon Истакнат член

Има посебна тема за него.

Dimi_ likes this.
  20. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Одморот не е губење време.