Се гледа дека како народ не сме по скршнување од традиции, без разлика какви се. Повторно и оваа година традиционално Македонија Пат се изненадени од снегот. Во факинг декември.
Mi fali vremeto koga imavme MSN, pa pisuvav na site zivi da mi prakaat od tie emotikonite, za sekoja bukva ili zbor imase posebni znakovi, pa odi desifriraj so ti napisale.. Ili koga se bockavme na fb.. Seto ova zamina predaleku veke.. Mnogu bevme posrekni togas
Mi fali vremeto koga imase samo mali telefoni i se javuvavme samo na 2s zatoa so bese skap kreditot. Mi fali vremeto koga nemase socijalni mrezi,facetune i site bea realni vo zivo i na sliki na fb ( eventualno fb koj go imase a nogu mal procent na luge bea toa ). Mi fali vremeto koga paris hilton i nicole richie bea najpoznati i kim kardashian se vlecese po niv. Mi falat nogu raboti na mene vklucuvajki i mozok HAHAHAHA ( ovoa e zafrkancija stvarno )
Вистина е дека нечии зборови знаат да болат. И јас сум била жртва на булинг (и на физички и на сајбер). Уште полошо е кога некој ти става сол на рана. Треба да внимаваме што кажуваме. Не треба да навредуваме некоја личност, особено ако не ни сторила ништо, па колку и таа да не ни се допаѓа. За коментарите на Фејсбук не сакам веќе да зборувам, тие само ми потврдуваат дека нема да не' биде. Како сите јутубери требало да се самоубијат бидејќи влијаеле лошо врз младите, како тој што се самоубил бил малоумен затоа што сите сме имале тешки периоди итн. На толку чувствителна тема! Да, сите имаме проблеми, но некој не може да се носи со нив. Ние не знаеме каква ѝ била ситуацијата на Кика. Со гнасни луѓе што не се свесни низ што поминува некоја личност, особено некоја што се бори со депресија, анксиозност и слични болести, не вреди да се дискутира. Некоја напишала дека не треба да се самоубие некоја личност за да се подигне свеста за булингот. И се согласувам со неа. Донеле закон во Франција со кој на вршителот на булинг му следува затворска казна од 3 - 10 години плус оштета. Еве ја статијата.
Не ти го внесува сестрата, они само матичниот го пишуваат. Грешката не може да ти ја поправи ниту матичната, мораш во фонд да појдеш
Нема врска тоа со неуслужни, работа на компјутер е не е крај на свет дека не можеш да направиш грешка, се средува се. Работев 6м на ковид пункт за вакцини ги знам двете страни и на пациентите и на нас персоналот, затоа не се истрчувајте со вакви коментари. Плата зимаме зошто сме вработени, како секој што зима плата....
Единствено нешто помистериозно од рандом изгубени чорапи ми е каде магично ми исчезнуваат сите шноли и стегачи.
Мдераторите треба да размислат за заклучување на некои теми: корона, религија, хомосекцуалци... Уште шамари што не пролетаа. Луѓево како да доаѓаат на форум да извадат фрустрација.
@RainBow напрвави тема Препораки за однесување на форумот, заради такви ситуации. Ако има членови што не знаат кога да запрат, има бан и тоа е тоа. Темите не се лоши за да се заклучат.
Можда звучам како клише ама сакам сеа да сум во куќаре некое на планина. Да има снег еден куп надвор, а мене најголема обврска да ми е да размислам која книга ќе ја читам или какви колачиња да готвам. Кучето да ме буди наутро возбудено да излеземе надвор на прошетка на снег, а мачката мрзливо да ме чека покрај камин додека си го правам првиот утрински чај за да се стоплам од прошетката. A girl can dream.
Цел стан го накитив и се изморив.Секогаш ги бркам домашните да не чепкаат зашто сакам да биде по мој вкус. Ама барем сега конечно ми е убав амбиентот како што сакам.
Си реков таман годинава не фрлил до сега никој петарди, добро е, конечно им текна на луѓево во 2021 да не купуваат петарди, малку напредува значи човештвото. И ете, се најде некој паметен да фрла петарди и годинава. Значи нема да сфатам која е таа сатисфакција да пукаш петарди, толку сељачки и безврска ми е, не знам, просто немам коментар, особено кај возрасни индивидуи.