Во која држава секој 3 ден е празник? Колку што знам, месецов 2 дена беа, тоа се 2 во 31. Во ноември колку имаше?
Ау некој живее на висока нога. Со експертски совети од луѓе шо ден не поработеле, ќе ја оправиме иднината на земјава.
Ќе биде полека ќе ја опраиме, празник по празник да укинеме само оти сидрото не може напред да влече, како и да беше Тоа е, знаев дека лекот е петпари за оправање држава ама треба да ти текне Блазе си им на политичари и газди со нас. П.С. Ај да си отвориме наша фирма да станеме газдарици, вака секој ден празник, досадно мме
Државата нема напредок оти оние кои се "горе" перат пари на големо. Ако се укинат и празници дали директорот на АЕК ќе се откаже од модерното возило од 40000 евра? Или МЕПСО од мебелот од чиста еленска кожа?
Како зборуваш, како тие кој што ги поставиле погоре споменатите на функции во киндер јајце да ви се паднале, или не знам имаме кралство па доаѓа на власт неспособен крал и тој има неспособни луѓе до него, сами си ги бира народот, и тие од АЕК, и тие од МЕПСО се поставени на функции од страна на народни избраници... Имате можност да бирате комплетно независни кандидати на избори, луѓе на кој им е здосадено тоа СДС - ВМРО лудило, вие одите и пак за истите гласате, за крадци и лопови..
Баш ме интересира како избројавте 180 празници кои се неработни… Повелете во прилог програма на неработни денови за 2022г. https://www.mtsp.gov.mk/content/word/2021/programa/2022_programa_praznici_nerabotni.doc
Ете за дезинфекција. Има да прскаме лебарки и за Божиќ. Ама затоа после на 40 години јахта ќе си купиме.
Не знам дали ја видовте приказната на Дона Неделковска од Тетово. Ова е страшно што се случува,да ти е страв да се породиш во државна болница, да не можеш на раѓањето да се порадуваш. Никаква контрола не се врши во болниците, се вработуваат доктори без дипломи не знаат што да им прават на пациентите кога ќе излезе ситуацијата надвор од контрола. Со чај и рузмарин да те лечи од сепса а да ти кажува дека имаш гастритис и ништо не ти е, да те успиваат присилно со дијазепам и да ти оставам траги по телото како сеќавање. Кај ќе ви оди душата, зашто ја давате хипократовата заклетва држејќи два прста позади грб? Свесни ли сте вие дека си играте со човечки животи? Свесни си сте дека можевте да оставите дете без мајка? Страшно е ова, јас немам веќе зборови. Подршка до тебе Дона, истерај ја правдината до крај.
Добро, што е работава со Јутјуб? Не знам како е на PC пошто користам AdBlocker. Ама на ТВ веќе ми доаѓа на живци. Посебно кога ќе пуштам музика... После секоја песна, реклама. И тоа не реклама од 20 секунди, туку песна како реклама од 3 минути. Skip, по следната песна пак исто песна за реклама. И ајде бар нека се некои добри песни ако веќе Јутјуб сака да ти пласира да слушнеш, ама не може мене на рок да ми пушти албански модерен рап, или песна за дечиња. Можам да замислам што си мисли алгоритамов: "Аха, значи овој пуштил Iron Maiden. Ај сеа ќе му пуштиме реклама со музика од Малечката Невеста, сигурно ќе му се допадне песната и ќе ја ислуша цела." Аман веќе од Хабибињава. Да не може човек да ужива во музиката.
И тоа не помага кај мене. Се некој индиски реклами излегуваат и тоа по 3 минути песни. Скроз зафркнат алгоритам имаат. На смарт тв не може да се стави adblocker?
Здраво, доколку прашањето не е за тука слободно избришетего, но не можев да најдам соодветно место. Сакам да ве прашам вие што сте од Битола дали знаете каде се продаваат привезоци за на клучеви пооубави, а не многу скапи. Некоја страна каде што можат да се видат. Гледав во My Time но цените се превисоки. Убав ден.
Мене не ми сметаат искрено. Добро, ми сметаат и затоа имам AdBlocker, ама инаку би ги трпел тие малите по 30 секунди. Обично и такви ми дава кога гледам нешто на Јутјуб. Ама штом пуштам музика, ми дава музички реклами од 4-5 минути, и тоа некои Индиски, Хабиби песни. Епа јас обично кога работам нешто, си пуштам на тв плејлисти мои и не го погледнувам. Си вртат. Ама и овака почнува да ги прикажува и кога ги вртиш. И тоа баш агресивни реклами се. После секоја песна буквално. Не знам начин како. Ако знаеш или знае некој нека сподели, благодарен ќе сум му.
Сакам да кажам дека сум нова тука, читав и следев теми досега без акаунт. Мило ми е што сум тука па се надевам на многу дружба, совети, итн. Where my girls at? Already in the mood of making new friends