Медитирав со гајд пуштено на телефон, а до мене бебе лежеше, се занимаваше со глодарка; кога завршив, гледам бебе спие. Медитацијата ја успала.
Не можам да ја најдам "Испукајте се" па тука пишувам. Дали е фер ова што ми го прави сопственото лице? Цел живот се мачам со црнки и бубулици никако да ги снема, сега толку ги посакувам месец дена лицево стакло чисто. трудна сум, сакам женско, ми кажаа ако имам бубулици женско ќе е
Читалната ќе работела 24/7 а парно има само до 22:00 часот навечер, во последно време ни до 22:00 навечер нема парно.. Не сум мрчало, ама едно нешто кога правите, како треба да се направи барем, а не вака половично.. Океј ќе одам таму да учам до покасно и што, ќе мрзнам и ќе учам?
Да не испадне давам идеи, ама како за време на модерни технологии, достапност и вмрежување, многу сте ми опуштени во филмот глумење битни на работа, па манипулативни игри, па драма, па интриги, па глумење лево маде, па нешто жарење палење. Но... еден добро скоцкан мејл по добро пукнат филм на интегритетна личност на која и е пун курац од вас и веќе и е сеедно, како и вртење на два телефони кои ќе ве срушат пошто и онака сте климави, лесно може да стане вашата реалност пекол. Не бидете глупи и почнете да работите на себе си да не бидете погани дебили зошто најубаво се рушат таквите ко вас. Да не речете не сте знаеле после. Вашето лошо однесување и до вие бидување плескајца денес ги двои само еден СЕНД. А не како порано, писмото ќе го земе портирот, па архиверката, па секретарката, директорот може и никогаш. А такву испрдоци никој не сака, особено кога ви го знаат голиот газ сите. Така да, не бидете глупи, однесувајте се ко луѓе.
Додека порано обожавав да зборувам на мобилен, сега очи превртувам на секое ѕвонење на телефонот, и едвај кревам со длабоко издишување, бидејќи знам дека следувааат мачни филозофии за слушање
Сакам календар од Флимовски; сакам врамен портрет и дукс од Нина Симовска; сакам планер и тефтер од moooki; сакам беџови и обетки од 5.do.12; сакам торба од Foreground tote bags ; сакам саксија од Atelier Foliage; сакам подметачи од Nomad studio; сакам обетки и ланче од Artemis; сакам принт од Андреа Бојковска; сакам шоља од Шарено Ќоше; сакам маичка и дукс од Dreadpen. Само да имам малце повеќе $$$...
Одлучив да стапам во еднонеделен информационен мрак. Без јутуб, интернет, нервозни луѓе. Се пакувам и одам во дрвена куќарка меѓу волците и мечките. Ќе цепам дрва, заливам зимски цвеќиња. Може и некоја слика ќе ви ставам, ама може и нема да не речете дека е фејк... Убав викенд луѓенца.
Нешто спремив дома, нешто таму ќе купам ако не се лоши временските услови. Ако се, нема да се хранам и тоа е тоа. Детоксикација Ајрон, ти предложувам да пробаш. Cheers.
Сакам за момент да го имам паметот на овие Македончиња што живеат во утопија во државава и дека доволно е народот да почитува закони и све ќе биде во ред. Онака што мислат дека никој што е на власт не краде и не лаже, само народот е крив што не плаќале повисоки даноци и дека е луксуз да можеш во рок од три зимски месеци да си купиш нова јакна и чизми, а летото да тркнеш до Охрид. Или што се смеат на сите песимисти кои изгубиле надеж дека нешто ќе биде како што треба, нарекувајќи ги мрзи, па каква младина биле, па требало тие да бидат иднината на државата или како тоа млад човек да немал визија за иднината. Пред носот им ставаш дека приборот за јадење у влада вреди колку еден трособен стан, ама тука добиваш коментар дека така мора зашто нема сигурно у влада да јадат од селски лажици. Пред нос им ставаш за стотици измамени и несоодветно казнети обични луѓе ама и тука слушаш дека ти не си бил судија и дека чим судот одлучил виновен во тешка сообраќајка дека е невин, невин е. Или дека чим поголем криминал е продавање марули на тезга од претепување на дете до смрт зашто така одлучиле, не сме биле ние правници, така требало. Дека супер било што све поскапува, ех па шо сакате, со 1000ка да спремате ручек и вечера, аа цврц, мало морген, да видите како е да се живее во сиромаштија. Дека обичните смртници со коли загадувале, дека народот е крив за огромен процент на корупција иначе тие горе си се океј, дека сами сме криви што во болница ѕидовите над глава ни се рушат зашто не сме мрднале. Само продолжете, за жалење сте. Абе слепи ли сте, глупи ли сте, еве не знам.
Леле и ја понекогаш така, велам добро а немам појма што рече последно и кога ќе ми каже ма, пред пола сат ти кажував..
Имав еден бивш, манипулатор, лажго, насилник, токсичен, болно љубоморен, што ме остави без комуникација неколку месеци едноставно си отиде без збор, без муабет лице у лице. После неколку месеци ме бараше, братучедка му се ожени, и може разбра колку е саат, ме бараше да сме искочеле ми пишуваше и ја му давав надеж као да да ќе искочиме. Прво го прашувам "ќе ми бидеш сведок у матично?". Се чуди. Илјада прашања ми постави. Му викам "ќе се мажам за друг". Ми пиша човекот толкав тестамент. Си доби "seen". Кузнај што си мисли сега. Сега па ме тера нешто да му пишам да правам днк анализа демек по грешка од него родив дете. Да му правам стресови пак.