1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    6.749
    Некако се мене вака ми се случува. Ќе имам едно 10 упаљачи, сите во одлична состојба а цигара ни за лек. Па, ко за беља ни продавница нема да работи да си купам или па шворц ќе бидам. Или па обратно, абе и две кутии ќе имам и наеднаш сите 10 упаљачи магично ќе се зденат негде и ќе исчезнат или нема да палат.. И се така си иде како не треба, а ти купувај си Бикчиња и оние другине секој ден..

2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Што ти се вика телепатија, некоја чудна поврзаност или едноставно разбирање и помирување дека имаш жена на која сите овци не и се на број. :rofl:

Син ми посака во собата да има соларен систем, од кај таква желба појма немам ама битно нели како добри родители му ги исполнуваме сите желби особено вакви кои имаат и едукативен карактер, се додека не почне да бара фолија за да ја покрива главата да не му ги читаат мислите вонземјаните се ќе е во ред. :rofl:

И сега доаѓаме до тој дел за телепатијата, ги имаме сите елементи остана само да се заковат/закачат на таванот и одам со цел памет во гаража да земам скалата за да во скоро 7 месец се пентарам по неа за да го изненадам малиот кога ќе си дојде дома иииии ми ѕвони сопругот и без збор да кажам ми вика немој да си помислила да се пентариш по скалата, сакав да негирам дека воопшто такво нешто ми паднало на памет ама предобро ме познава за да го лажам, ме фати на дело. :lol:

Што да кажам не само што сум јас така малку шашава туку it run`s in the family, вчера внук ми пред еден куп гости ни соопшти бидејќи сакал женски кога ќе пораснал ќе бил лезбејка. :rofl:

На mims-89, DoReMi, Adi888 и 31 други им се допаѓа ова.
  3. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.503
    Ахам, во право си маа.. ;)
    иначе јас типувам дека е трудна па затоа се омажила (ахам и заборавив да споменам дека типот е постар едно 10ина години од нејзе), а инаку идат само 5 месеци... :o и одма неиспланирано оп брааак! :o
    башка типот бил пун ко‘ брод како што слушнав па така да или е трудна или сакала да си се опари... :!:
    Него ова више е у подем млади да се земаат па да почнам да му ја мислам.. можеби јас сум следна? :wаsntme:

4. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    3.040
    Никогаш нема да престанам да бидам дете во душа, значи многу се радувам на родендени, а па за мојов роденден да не зборувам :D тој е мој посебен ден и никој неможе да ми го расипе расположението од сите си добивам гушки и честитки, а и по некое поклонче и ај после не се радувај :dance:
    Денеска полнам 20 години, очекувам да ми бидат исполнети со многу љубов и успех, и дај Боже со повеќе среќа оваа година. Се надевам дека ќе си поминам најубаво овај ден и покрај тоа што не планирам да организирам нешто посебно, денес ќе бидат со мене оние што ми значат.
    И како што е редот роденден без торта не бидува, па да ве почастам :D
    Повелете на торта, и фала ви на сите за честитките. Ми го разубавувате денот :hug: :*

На Elennaa, julie77, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Peppermint

Peppermint Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    13.217
    Одредени личности се изјаснуваат за големи верници, редовно одат во црква, го читале Новиот Завет неколупати, па постојано во секојдневието употребуваат цитати, редовно постат, се молат, се крстат...

Истите овие кон луѓето знаат да се однесуваат како вистински змии и постојано испуштаат отровни јазици. Влегуваат во непотребни конфликти, покажуваат нетолерантност и за најмал збор што не им е ќеиф избувнуваат.
    Какви верници се тие? Зарем благост, милост, толерантност, простување не треба да се главни одлики на христијанскиот верник.

Искрено, главен повод за ова пишување ми е една личност од работната околина.
    Но, вакви "верници" и познавачи на религијата има и на форумат. Не дај боже да се исконтрираш со нив за некоја макар и најбанална тема, ќе ти го помнат тоа во текот на целата твоја форумска егзистенција. До толку се толерантни...

Не дека нешто посебно ме засегаат, но да знаат дека се приметуваат, ептен.

На bittersweet, anggell, Mishela и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.609
    Аман луѓе, се пишува СУКЊА, значи С У К Њ А , не СУЌНА ! :!:

На kala21, Moonstone.17, cheetah.girl и 9 други им се допаѓа ова.
  7. The-fallen-one

The-fallen-one Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    40
    Па добро бе толку се срамат од себеси што не сакаат да знам кои се па ми вртат од скриен? Хаха бедно....

Ќе платиш и ти за секоја моја солза...

8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194

Вистински верници, не осудуваат некого кого не го познаваат, не навредуваат, внимаваат што зборат и како се однесуваат према некого, секако ако има таков кој никогаш не згрешил, без разлика дали е верник или не, нека осуди некого.Само човечки е да се греши, без разлика дали е верник или не.

Само да се надоврзам на твоето мислење :)

9. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Многу ми се ниски луѓето на кои ќе им се довериш во некоја прилика за нешто, и одма во првата караница (или во некоја прилика) ќе ти го плеснат во лице нештото. :^)
    Абе луѓе кога се доверуваме за нешто, тоа го правиме зошто ни треба некој совет, подршка или едноставно да си олесниме со муабет (или поради др. причини), а не да го злоупотребите кажаното во доверба! :!:
    Одамна престанав да се доверувам по многу блиски... :|
    Дури и на форумов се случува тоа, (и мене ми го направиле, ама и на други гледам), се жалиш во некоја тема, дотични госпоѓи ќе те советуваат со арно, и после 10 месеци (можеби и повеќе :!: ), тие го паметат истото и во друга тема ќе ви го плеснат, зошто не знаат да реплицираат нормален аргумент. |(
    Ама ич не почитувам вакви луѓе. :!:

На kala21, eliesaab, SparkyAngel и 8 други им се допаѓа ова.
  10. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Сите сме потресени од трагедијата на девојката убиена во соседна Србија,но барем нејзините родители ќе можат правдата да ја бараат бидејќи го знаат сторителот.
    За сите кои не паметат или подзаборавиле,а до скоро се пишуваше во весниците, пред многу години или некаде 1988 или 1989 во Скопје сред бел ден исчезна едно деветгодишно девојче.Се сеќавам дека се викаше БИЛЈАНА СРБИНОВСКА. Ја најдоа фрлена во некој бунар и крвнички злоставувана. Ниту се откри кој ја уби ниту зошто.Згасна живот на едно беспомошно детенце,кое сега да беше жива ќе беше колку мене отприлика и сигурно ќе имаше свои деца.Сакам да кажам дека треба да се биде претпазлив и за своите деца и за себе.

На eliesaab, Anabelle.Amorette и sweet-star им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.990
    Допаѓања:
    164.491
    Не знам за вас, но јас тек денес осетив летно расположение во цело лето. До сега се осеќав како сите да сме во некој тунел без крај.
    Ако може Август да е новиот јули, а септември, новиот август би било одлично.

https://www.youtube.com/watch?v=ismvoxh7NPU

На kala21, simonka93, Umbrella22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Тие се оние најлошите христијани. Лицемерни. Демек многу веруваат, знаат се за библијата ама и стопати нека го прочитаат Новиот завет пак нема да сфатат дека со постење и крстење ништо не прават.

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.278
    Знам, знам, ќе им помине брзо. :wasntme: Ама тогаш совети за писмени - ево ти га на! :devil:
    Тогаш само клуч е лекот, на секоја таква ново - отворена тема.

14. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Не сум чктрнала одамна во темава.
    Одење на пазарење со моите или во превод да умреш од смеење. :D
    Како и секогаш, со татко ми правиме список што ќе купуваме. Пиши ова-пиши она. Одиме во продавница и ништо од тоа нема да купиме, туку сосем нешто трето и дупло повеќе од пишаното. Мајка ми умре од смеење. Е, сега работата е што не купивме чоколада, а и не напишавме во списокот и мајка ми се враќа назад вика е сега ќе видите вие што е (не)купување по список!, татко ми а, пивово? Или розе вино? А може и белово вино., никогаш не му е доста за купување кога се работи за јадење. Се` му е малку и затоа си доаѓаме дома со цела продавница.
    И работа што многу ме изнервира, комшиите гледаат излегуваме со ќеси од кола и оп, главите над ограда. Аман бе луѓе, имајте малку обѕир, не мора толку директни да бидете! Со какви комшии си имам работа.
    Ај, поздрав. Утре ќе пишам пак. :D

На Mahidevranfan, Elennaa, martine и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.405
    СДК убаво е да си среќен, но и да ја поделиш среќата со друг. ^_^

На martine му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    Нездраво е летово како брзо ми поминува :fubar:
    Да знаете, ќе го врзам за некоја ногалка од стол ако продолжи вака, па ќе видам дали ќе мрдне! :swear:
    Е така, да не биде после дека не сум предупредила :wasntme:

Љубовче свима ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=m_-Qtz70_z4

М, :makeup:

На Elennaa, Anabelle.Amorette, QweenSM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.770
    Викам јас, најголемите бисери и бруки по автобуси се случуваат и точка! :D
    Вчера вечер идам со автобус, ме пукна една досада и за среќа ми текнало слушалките да си ги ставам во ташна. И сум се намерачила на пусто радио нешто во последно време, па така и сега не си пуштив песни oд плеер туку земам пуштам радио. Вртам тоа станиците, вртам oд Морава до Дунава, плус пуштено скоро до даска пошто така сум навикната да слушам. :D

После некое време гледам нешто чудно ме гледаат oвие спроти мене, пошто бев седната на оние две спроти две столици што се, па почнаа и да се вртат луѓе, како да бараат некој звук од кај иде. :D Kонечно ми текна да проверам мојов телефон, и има што да видам. Тоа да ти било оставено на звучник, дома сама кога си слушам попријатно ми е да си го пуштам така, па ми останало на звучник. Добро што барем не беше сабајле, па да разбудам и некој успан. :rofl: Одма доле се префрлив како да се симнувам, да бев за нијанса помала мрза и да не ми беше подалеку дестинацијата и ќе си излезев. Бруки. :lol:

Заклучок: пуштање радио на телефон, на јавни места во коишто нема пуштено некоја друга музика барем да се меша за секој случај - никад више! :D

На Adi888, DoReMi, Elennaa и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.194

А си мислиш дека само од слушалките ти иде музиката, а тоа вришти :D што има врска, и другите да слушат малце :D

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.247
    Велат, на 14години не требало да се носат штикли.
    А глејте ситуација. Имам братучедка, 9 годинки,носи штикли. И тоа, специјално се правени за неа, бидејќи нели, мало дете, мали нозе, па нема бројче.
    И сега, кој е виновен? Таа или нејзините родители кои ја прават напредна? И после, до децата било. Епа ако родителот не е кажал:"Може вака, може онака" детето никогаш не би пошло само по тој пат.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    35.198
    Ех, колку само ги сакам овие палачинкиве. :mm:

Да би можела да ги јадам цело време, би ги јадела. :D Ама не е убаво за нас. Ем многу ќе се поправиме затоа што се благи, ем не е здраво. И ајде сега? :D

Стомакот ми вели јади, јади, а мозокот неможе, ќе се поправеш. :D И ајде сега, кого да го слушаш? :emo:

На Elennaa, Dream-Girl и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.