Не е секогаш вистина дека како што ти почнува денот така цел ден ќе ти биде, но дефинитивно треба да се запази на која нога се станува.
Викаат дека 21 ден по ред да правиш нешто ќе ти стане навика. Сум ја тестирала оваа теорија и претходно со разни активности и до некаде е така. Во најмала рака почнуваш да гледаш резултати, а тоа ти дава мотивација да продолжиш. После дооооолго време, повторно конзистентно медитирам и сум пресреќна. Планирам да продолжам зошто дефинитивно ми помага да си го задржувам спокојот, ме прави ментално поцврста, ми дава самодоверба, ми ја подобрува концентрацијата, ме релаксира, ми помага побрзо да заспијам и поцврсто да спијам, а повремено и учам нешто ново. Ја обожавам оваа апликација, има разни гајдед сесии, разни музики, разни разговори/подкастови. За мене најдобра е! А сеа уз добро масло, одам да си дочитнам уште некоја страна додека не се разбудила срцушката.
Официјално прв ден у болница. Без моите, без никој да ми се дере да ми вика, мислам дека ќе се препородам. Рај. Само мај бојфренд ми фали и се ќе биде океј.
Иначе, има едно девојче 2-3г и вреска плаче "татоо" и додека идеше у вц со плачење зборуваше. И душа ме боли.
Јас дефинитивно имам мизофонија.Да ме остават неколку часа со личност која шмљака додека јаде гарантирано ќе умрам.Таква нервоза ми прави неопишливо. Па и со расипан заб кога цмуцкаат без престан уф.
Дали има поголема иронија од тоа што fast fashion брендовите, кои се патем едни од најголемите загадувачи на планетата, почнале да ги наплаќаат хартиените ќеси 15 ден за да ја ЗАЧУВААТ ЗЕМЈАТА ОД ОТПАД!!! Ахаххаха! Да не е трагично, ќе беше смешно…
Додека снегот снежи, а нашите чекори ја газат тишината, ме обзема спокој каков што оддамна не сум почувствувала.. Би сакала вака да чекориме и низ длабоката старост, еден покрај друг...
Вечна дилема: Дали јас премногу се замарам за луѓето или тие премалку се замараат за луѓето околу нив. Ама ко што врви времето сѐ повеќе ми се чини дека е второто. Не може бе нормално човеково однесување да е само за својот газ да си гледаш, а за другите да ти текнува ко ќе ти притреба нешто или сакаш да мрдниш од дома. Инаку се исклучуваш од светот и ни на телефон не креваш, на пораки ставаш seen-ови. Како да не помисли човек дека му има згрешено нешто? Стварно никако не можам да сфатам толку легачење и незамарање. #rantover
Како некој што е добри 7 години овде ќе се дрзнам да кажам: Форумов не личи веќе на НИШТО. Кој нема шо да ебе, овде доаѓа Кој сака да се искара и да лечи фрустрации овде доаѓа. До пред година-година ипол.Си бевме наши луѓе, имаше хармонија,хумор, се разменуваа мислења.. Сега? У Секс, политика и корона не дај Боже да отвориш. Сѐ неизживеани мажи и жени шо може мене у најмала рака да ми се родители, дошле да се испразнат ,,душевно” па ако може и преку полов акт. Да ти е гад да отвориш. Значи или се кара некој, или имаш членови и членки очајни за полов орган Пак ако ме снема не се чудете пошо ако продужи вака, ја ќе јадам бан пошо некој има у три лепе пичке материне да го отерам. Имате Тиндер, Инста, фејсбук, Снап, лечете се таму ебави ненормалните
Знаете што е најкрипи. Ме лазат морници. Она кога ќе одиш да се тестираш за ковид и со тоа стапчето долго колку две ќебапчиња споени што личи на чепкалка за уши ти брца во нос па врти ли врти дур сврти у себе си викаш “Ајде доста е, доста ма,алооо грубо е…кој го измислил ова,доста више”.