Ми фали звукот на брановите на морето, газењето по песокот, сончевите зраци од кои секогаш горам пливајќи без осет, најпрекрасниот мирис на кремите за сончање, морската сол останата после пливање на кожата и косата. Лето побрзај.
Мала беше ко беше големата борба зато не патмиш. Инаку те цитирам не за ова туку неодамна ми излезе нешто на gmail - „пораките од овие ги немаш отворено веќе месец, дали сакаш да unsub?“ и знам со тебе за ова пишевме па да ти кажам дека сега изгледа и та опција ја има не мејлот.
Мала бев богами.Ама пред година-2 не бев толку, имав по 18 во газо Ти ме спаси со финтата.Баш овде зборевме памтам, ама ја искрено само на еден меил така направив, по навика правам на се` што е во Promotions и Social, sellect all-> delete. Само во Primary читам Знам на нешто кликнав ,,унсуб" и се изгуби еднаш засекогаш
Абе еднаш доволно е unsub да маниш па бриши, и тие шо ќе стигнат нови шо не си манала unsub пак мани па бриши и така ќе си слободна. Стварно ослободувачки е.
Знам дека сум досадна со мудрување како некој не треба да се однесува, ама не можам, а да не напишам мислење. Наставничка ги нарекувала учениците „грди и инвалиди“. Еве за која наставничка се работи. Кога ги избркаа двајцата ученици што опцуја професорка, јас ја поздравив таа одлука. Ученикот треба да има почит кон наставникот, но треба да биде и обратно. Почитта треба да е заемна. Зошто наставниците што тепаат и навредуваат ученици си продолжуваат да работат? Нормално, освен тој од Струга бидејќи удрил ученик со метален предмет. Некогаш ѝ се восхитував на оваа жена. Откако го прочитав ова, видов колку злоба има во неа. А се прави великодушна. Педагошки факултет има завршено, еј! Педагошки! Добро е што не е наставник. Ама и келнерот треба да има манири. Со вакви манири не заслужуваш работа. Несудената наставничка од прво до четврто одделение (или сега до петто) ја брани наставничката што навредува. Госпоѓице Фро, ако читаш го читаш ова, а (се надевам дека) читаш, како би ти било кога некој тебе те нарекува „грда“? Неубаво, нели? А како враќаш на тие работи, м? Им ги навредуваш блиските на тие што те нарекле така.Навредувањето и тепањето НЕ се челичење. И јас бев навредувана од соученици (од наставници не), а за малку и тепана. И дали тоа ме исчеличи како човек? Не. Само уште толку ме повреди. Човек може да се исчеличи и со мотивација. А да навредуваш дете врз основа на физички изглед?! Тоа дете во иднина ќе има ниска самодоверба. Ќе верува дека е грдо и непривлечно. Ама имам читано и како навредуваш луѓе што не ти направиле ништо. Замисли некое/и од тие деца да е/се навистина инвалид/и, а можеби и е/ се. Сакаат ли тие да се такви? Никако!
Сакам да кажам дека кога ме нема - ме нема на форумов ама ко ќе ме има ги мочам сите теми како кучка во сезона на парење.
Абе не мислев она „мочам“ негативно ( иако денес малку одбрав поќе хаос од обично), туку баш како животни шо бележат територија со мочка. Пошто долго време немам желба ништо да пишам, ама ко ќе ми се врати желбата „надохнадвам“.
Официјално денес направив операција. Фала ви на сите што ми држевте среќа, да ви се врати со дупло здравје.
Тампони ми имаат ставено. Се осеќам ко затнат да ми е. Ми ставија и газа да ми упива крв. Чекам да ми сменат пуно е. Ми рече "сега" и ништо. Ако ми пукне филмот ќе ја направам лом. Ушите затнати, и кога голтам боли малце. Фуу.
После учителката имаме анонимен министер https://kooperacija.mk/blog/satira/...Q6KDiOtVvDKNlGE5VD5uqLzGZoDL6b8tVRI5eCkvyZ8ug Зошто едноставно не пропаднеме и онака државата ни е е*би ветар.
Воопшто не го сакам времево. Ми прави некакво мизерно чувство, да немам волја за ништо. Го мразам чувствово.
Сдк.. цело средно го преседав со отворен прозор до мене, зиме и лете, жива здрава права.Со другарка дури за врат се имавме фатено пошто не сакав да го затворам.Не драмете.После на прва настинка ќе паднат болни у кревет од тоа стакленото ѕвоно.Не е ни толку ладно