https://forum.femina.mk/threads/Дискриминација-на-децата-со-посебни-потреби.9514/ Еве ја темата во која се преместени мислењата за девојчето со Даунов синдром, упатете ги мислењата таму.
5 наутро е, јас уште будна мислејќи како побрзо да дочекам да помине овој месец за пак да заминам за Истанбул, таму ќе го прославам роденденот па си смислувам аутфити од новите алишта кои чекаат таму да ги носам, оти за тука ич мерак немам. .. а пред два месеца бев.. пред тоа исто во август.. Буквално се осеќам како да не припаѓам тука, секој божји ден го замарам мм и му покажувам места кои сакам да ги посетам.. Иако можам секое место да го посетам секогаш Турција ми е прв избор. Се топам дур го слушам турскиот јазик, мм дур го збори, целоо време турските канали ми се вклучени на тв.. Искрено не знам ни мм како ме трпи, малце малце го терам да зема слободни денови од работа, ама му велам јас ти ме размази ваква Не знам која дијагноза да си доделам
И јас ја имам истата дијагноза, но би ја избрала Анкара. Го сакам Истанбул само премногу гужва за мој вкус, потуристички за разлика од Анкара кој е институционален. Би сменала и таму многу работи кои не функционираат, не дека нема. Девојка од Битола, во средни 20ти, бара маж од Туција, очајно. (Знај дечко ми)
Анкара не сум ја посетила, но секако во план ми е Хаха јас имам маж Турчин но роден тука, а фамилијата му е таму Ми вети ќе ни земе стан под кирија барем за 2 месеци таму, еве го држам за збор.
Со ќерка ми имате изгледа иста дијагноза Кога ќе откриеш која е извести ме Никогаш не била во Турција ама сака не само да оди таму туристички, туку и да живее таму. Почна да учи турски прво сама, после и на курс. Цело време само зборува дека наредна нова година таму ќе славела, се и е испланирано однапред. Сака таму и да студира. Не разбирам од каде и дојде сето ова, едно време ја одвраќав, сега веќе не. Преголема и е желбата, немам срце да и стојам на патот.
Не можев да ја најдам темата за да прашам, па ај овде.. Дали на некого му се најдува во пдф некоја книга за изучување на италијански јазик ако може да сподели би бил премн благодарен?!
Кај е Гоце, нека стане, нека види.. Плач се слуша, плач и лелек, аскер влегува . Ајде сега Гоце, нека стане, нека дојде, нека види, го предадоа... Ова денеска Комити го пееа додека државниот врв му одаваше почит на Гоце Делчев, Комити се секогаш брутално искрени..
https://www.google.com/amp/s/www.ek...176772/aris-fc-pays-tribute-to-slain-fan/amp/ Сега читам за ова. Тага
Истата дијагноза ја делиме Потполно те разбирам, само што во мојов случај ученичката го надмина учителот мм ме размази и заноси натаму дека и он голем мерак има за натаму, ама јас станав помераклика од него за Истанбул, ма за секаде каде што сме уживале досега во Турција. И да се подзамисли и еве дa не знае кај да ме шета за НГ, роденден, викенд, одмор никад нема да погреши со Турција, затоа и неколку НГ прослави и роденденски прослави ни се поминати во Истанбул, едноставно го обожавам