Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.770
    Материјалното е создадено да го користиме, а луѓето околу нас - да ги сакаме и да не` прават вистински среќни.
    Се` е превртено наопаку кај една личност кога овие вредности ќе си ги заменат местата.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, cresa-jagoda, kala21 и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Жешко лето во Струмица за разлика од Берово (кочан зима), нели на турнеја низ источна МК сум де.

3. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Зошто секогаш несвесно им верувам на погрешни луѓе.Не секој ја заслужува мојата доверба.

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  4. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    932
    СДК заминувам на одмор. Фала Богу зашто не можев повеќе да издржам. Знам дека кога ќе се вратам ќе ми биде истата мизерија, ама тогаш е дури тогаш. 8)
    Се надевам на убав помин.
    Си ју за едно 10тина дена. Поздрави. :*

Прикачени фајлови:

• th.jpg
      th.jpg
      Големина на фајлот:
      5,7 KB
      Прегледи:
      370
    • th (1).jpg
      th (1).jpg
      Големина на фајлот:
      12,5 KB
      Прегледи:
      370
    • th (2).jpg
      th (2).jpg
      Големина на фајлот:
      10,8 KB
      Прегледи:
      370
    • th (3).jpg
      th (3).jpg
      Големина на фајлот:
      11,2 KB
      Прегледи:
      370
    На Elennaa и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  5. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Пресреќна суммммм.. После долго време :D :$

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Primavera

Primavera Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.518
    Како да знаам дека ова е правилната одлука?
    Ах животе. Немој бе, не биди ваков кон мене.
    Или јас кон тебе, не знам

7. iggybay

iggybay Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    Сакам да кажам како мала на светот гледав многу поинаку од денес... Омилена боја ми беше розева! Ја обожавав, сонував за многу нешта, секогаш имав енергија во мене, ми се случуваа убави работи, среќна ме правеа многу мали нешта... Играњето со другарчињата, насмевката на мама, гушкањето на тато, повикот на дедо... Денес се е поразлично! Одамна ми се нема случено нешто убаво. Сега мојата омилена боја е црна! Ги мразам розевите плакари во мојата соба, ни повикот на дедо го нема веќе, не се сеќавам кога последен пат сум ја видела мајка ми насмеана, весела, да ми каже некој убав збор... А татко ми не го препознавам повеќе! :(
    Ништо не ме радува повеќе, со денови не сум се насмеала... се навикнав да бидам сама. Едвај чекам небото да се затемни, да дојде ноќта, тоа ме смирува! Станав многу повлечена, се што ми се случува го чувам во мене, неможам да го искажам, не умеам... За разлика од претходно тоа воопшто не ми беше проблем.

Веќе ни самата не се препознавам... :|

На ColoursOfTheRainbow и anggell им се допаѓа ова.
  8. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Фризура за свадбата значи фризурата да ја носиш само тој ден, а не и целата наредна недела. Сериозно, како бе така, зарем не се туширате после свадба, па сте играле, сте се потиле, или ех таа платила за фризурата е аргументот. Нема ви НЗС на таквите :D

На Stoimenovska, Lella, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Ех Богами :lol:

да го види ова сега дечкоми мене ке ме запали со бензин :lol:

Прикачени фајлови:

10. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.231
    Допаѓања:
    13.247
    Така душичке, успеавме заедно. :)
    Со моја помош ти ја научи азбуката, со твоја помош јас научив да се радувам како детенце. :) :*

11. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Тешка депресија ме мавна откако се вратив од одмор.
    Буквално по цел ден лежам и замислено гледам во една точка.
    Не забегав сеуште, не се секирајте. :lol:
    Мајка ми ми вика барем овие денови после одморот биди расположена и насмеана. Но, не можам.

Инаку, одморот, иако краток, беше супер. Тие неколку дена со него ми помогнаа да сфатам колку многу си значиме еден на друг и уште повеќе се заљубив. :inlove:
    Заминувањето и разделбата беа проследени со солзи од моја страна. Типично за мене. :D
    Никако не можам да се воздржам и да ги задржам солзите. И истото се случува на секоја наредна разделба.

Настрана од ова, некоја тежина ми стои на срце. Затоа и сум депресивна.
    Најверојатно причина за тоа е малата расправија со него после одморот.
    Се почувствував премногу ниско, иако тој никогаш не би ми дал причина да се почувствувам така.
    Постојано ми влева надеж дека утре ќе биде подобро. И му верувам.
    Но, од друга страна нешто ме копка и ми вели дека нема да успееме.
    Се нервирам кога некој не ми верува и покрај сите можни начини на кои докажав дека сум во право.
    А страв ми е дека после ова и тој ќе се смени.

Премногу мислам. Знам. :x

На QweenSM, bittersweet, Mama25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Не се знам кај сум :tmi: од толку проблеми и нови случувања,нервози и средување на нов дома :worried: се сама.
    Јас секогаш тука да помогнам а кога мене ми треба помош сите наглуво се права :!: ааааа ама нема и јас за друи пат да си знаат.

И ова бре што луге ке беа од збор да не се и да разберат дека имав туги предмети кај нив и редно е да го вратат(мене) па бре што не разбират човек за парче леб се бори а тие ми се фурцкат со моите ствари :puke: ми се гади од таквите и +тоа пред менее ааа и ако треба ке ти помогнеме не само твоето да ти го дадеме :devil: губрина.

И така велам не знам кај сум ова она проблеми средување се на глава :!: само резултатот да биде позитивен :) и со моето семејство да се добро :)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.462
    Допаѓања:
    143.966
    По ѓаволите да одат сите денови во животот на една жена оптоварени со луди хормони !

Ми течат солзи од чиста мира, не можам да ги сопрам никако. Ме прашува стопанот што ми е, а јас не знам како да му објаснам дека не ми е ништо, едноставно таква сум затоа што сум жена. И како да ми верува, кога моментално немам никакви проблеми, имам 34 години и си плачам од чиста мира? Што има тука нормално?

На kala21, duffi, kate21 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.629
    ...немој да ми судите по надворешниот изглед кога не ја знаете мојата душа.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. TheBlueMoon

TheBlueMoon Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    645
    Среќата и убавината на животот секогаш се во едноставноста. Во малите нешта. Скриени каде што никој не ги бара.
    Всушност, таму грешиме. Среќни и задоволни ќе бидеме само ако успееме да се задоволиме со едноставноста и да уживаме во неа.
    Друг начин не постои, бидејќи човекот е ненаситен.

На Someonespecial, eliesaab, ColoursOfTheRainbow и 6 други им се допаѓа ова.
  16. DelRey

DelRey Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    533
    :P

На eliesaab, ColoursOfTheRainbow, Alyson и 2 други им се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.531
    Допаѓања:
    17.093
    Знам дека сум упорна и дека заслужувам нешто и некого....тука е грешката...ПРЕмногу мислам,велат не мисли се ќе си дојде на време...а јас пак сум запнала..ццц...ПРЕупорна сум,нестрплива и затоа вака е..морам да научам повторно да не се грижам за ништо и да верувам дека еден ден се ќе се среди...Just,let go......

https://www.youtube.com/watch?v=T6wbugWrfLU- Celenie Dion- That's the way it is

https://www.youtube.com/watch?v=eAM2-hg7xJs- Mariah Carey ft Whitney Houston When You Believe

Believe in miracles,girls ! :) Good night ! :*

Прикачени фајлови:

• letting-go.jpg
      letting-go.jpg
      Големина на фајлот:
      53,7 KB
      Прегледи:
      321
    На eliesaab, Barbie20 и anggell им се допаѓа ова.
  18. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Пред три дена сонував вода.Според соновников на Фемина,значи дека ќе има принова во семејството.
    Пред три часа дознав дека вујна ми е бремена!
    Радост! ^_^

На sweet-cherry, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Someonespecial и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Кога бев помала, тоооолку многу си го вежбав потписот. Ваков да ми биде, таков да ми биде. Со срценца, со тачкици... Којзнае колку листови имам истрошено, за на крај да ми остане најружниот. [​IMG] Кога ќе се спои моето името со презимето, доаѓа ко ново име. :D И секој што ќе ми ја види личната карта, ме прашува зошто сум си го сменила името. |( Значи има точка, види ја ТОЧКАТА! :devil:

Иначе ние дома имаме обичај, дури и да не кречиме, да го смениме распоредот на детската. Секоја можна комбинација сме ја смениле, не знам веќе како. :D И сеа на мене ми текна една стварно глупа идеја, и кога и' ја кажав на сестра ми рече дека била глупа. |( И сеа пошто сум инат, не попуштам додека не се согласи на таа промена. ]:) Кога ќе се согласи, ќе сменам како што треба. Пошто фала Богу, ептен глупа идеја предложив. [​IMG] Ама нема она мене што да ми кажува дека била глупа идејата. По мое ќе биде, бе. Пошто сум инат магарешки и точка. [​IMG]

Понекогаш мислам дека сум створена за да водам инат и да нервирам. :rofl: Али точно одредени личности, пошто пред другите сум бубаче. :wasntme: Тибам тоа срамот, глуп. Еднаш во продавница не ми дадоа кусур 70 денари и мене ми беше срам да побарам. [​IMG] Затоа сестра ми не ме пушта секогаш во продавница, затоа што обично секогаш плаќам дупло од тоа што треба. [​IMG] Еднаш на тој му викам 300 грама кашкавал, ми вика: 400? И јас му реков да, пошто ми беше глупо да го поправам. :tmi: Муле бе, МУЛЕ! [​IMG]

На sweet-cherry, Lella, Moonstone.17 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Месечината секогаш ќе остане бисер закачен за бескрајната небесна шир,таа секогаш ќе остане таму да сонува триста сонови и да тагува безброј таги,ќе останее да тлее во долгите ноќи навидум бдеејќи над тебе.Ќе ги знае сите твои желби и без да и ги раскажеш,една ноќ во темнината ќе ти запише со молк стихови,ќе запише за раните на твоето срце ќе знае за сите места каде што некогаш си била,за сите ветрови и бури,за есента во твојот живот,ќе знае како ти чука срцето и ќе биде гостин во тие одаи,ќе молчи во ќошето од твојата соба,ќе те праша за среќата,ќе и раскажеш за твоите светови и за сите бои на овој свет.Таа знае милион приказни,бдеејќи над светлата на илјада други градови,ќе ти раскаже дека мракот секаде има иста боја и дека љубовта секогаш има иста мелодија.Ќе ти раскаже за ноќните птици и возови за шините и тишината.Ќе знае за осаменоста и бескрајните полиња со жито и лалиња.

И една ноќ,како оваа ќе ја фрли својата светлина врз тебе соголувајќи ти ја душата тогаш ќе и се предадеш со сите свои приказни, за таа да стане побогата и некогаш во некоја друга година да се врати поблескава.

На Elennaa, Someonespecial, kala21 и 5 други им се допаѓа ова.