Она чувство кога ќе се избањаш. Ти мириса косата,телото… Се чувствуваш освежено, релаксирано… Ммм после добар туш со жешка вода ти недостасува само добар кревет,мисли и маж.
Чук чук, Кај сте бе човеци ? Како сте ? Здрави , живи ? Јас сум само на поминување, ко групата Лев Тахор , па уз пат да споделам едно видео за добро расположение.
Стоицизам + будизам = 2:47 Кога сум веќе кај PD, песнава посебно мава периодов. Спојлер: ТЕКСТ What will you tell your children when they ask you "What went wrong?"? How can you paint a picture of a paradise lost To eyes that know only a wasteland? How will you justify, justify, watching the world die? The clock is ticking, can't you feel our days are numbered Head first into disaster from which there will be no return With narrow minds we decimate our one true home Cast into oblivion, judgment is calling Behold the pale horse (Hey, hey) This is the funeral of the Earth (Hey, hey) Behold the pale horse (Hey, hey) This is the funeral The blind eye can no longer be cast The clock is ticking, there is no second chance The blind eye can no longer be cast There will be no future, if we can't learn from our mistakes The clock is ticking, there is no second chance There will be no future, if we can't learn A forced extinction closes out the age of apathy The final act, sacrifice the world's ecology The death of beauty, the death of hope Cast before the throne of avarice, judgment is calling Behold the pale horse (Hey, hey) This is the funeral of the Earth (Hey, hey) Behold the pale horse (Hey, hey) This is the funeral The blind eye can no longer be cast There will be no future, if we can't learn from our mistakes The clock is ticking, there is no second chance There will be no future, if we can't learn I can't watch it burn I can't watch it burn I can't watch it burn I can't watch it burn I can't watch it burn I can't watch it burn I can't watch it burn Behold the pale horse
Минатата година испратив двајца блиски на пат без поврат. Годинава уште двајца ќе бидат... Веќе не ни осеќам ништо ...
Жими се ситуацијава не е за смеење, али ако сакате дигресија од корона и војната, на фб куцате sitel tv идете на постовите (највеќе овие за војната шо се поврзани) и читате коментари три вечери по ред ПЛАЧАМ од смеење. Бар за хумор не` бива ако ништо друго.Шо е најтрагично пола се у право.Пример: -Знаел а зрно жито немаме, му се молиме на Србија како лигуши а и тродупло ќе го платиме. -Vauuu koja vrlo vazna stvar i tema.. aloooo kompirot 65 den kilo aloooo benzinot. Aloooo kaj ke kupis gjubrivo za zemjodelcite, i xxxx drugi temi.... ve namestija cipuvani kako i komedijantot kievski, neli vi e sram od domasnite kako prvo вака да знаеа Гвујо дека ќе бега, сеа у Идризово ќе беше. не знам дали ја сум одлепила скроз, ама многу се смеам
Она кога мањачиш скришно нечиј профил на Инстаграм и додека сси застанат на некој пост гледаш лајк и те фаќа мал срцев удар дали сега си лајкнал сличајно или од претходно бил лајкот.
Домашно си е домашно. А и треба да се искористат воениве резерви на брашно. Да се пожалам, бурек немам јадено од Јануари...
Не ми се јасни луѓево што уште драматизираат заради онлајн настава на факултет, како студентите ќе сме останеле неписмени. Прво, ниту стапнале да видат како е, завршиле факултет одамна/не завршиле, ама битно знаат што е најдобро за студентите. Второ, секаде каде што се потребни вежби со физичко присуство веќе одамна се вратени, и тоа веќе цела година(ова е секако неопходно), а сѐ друго како предавања и презентации си е онлајн, и погодете што, многу е попрактично и корисно. На пример, наместо да се буташ со уште 50-100 студенти на предавање и да не дослушуваш или да трошиш непотребно време за одење, враќање и чекање, си седиш дома и истото го слушаш само ти, дури и можеш колку сакаш да го преслушуваш зашто многу професори дозволуваат и снимање. Или да одиш на факултет за едно читање од powerpoint презентација, тотално непотребно. Ама не, наместо да бидеме ефективни и во чекор со удобностите што го носи модерното време, ние треба да живееме во минатото и да одбереме потежок начин затоа што така одлучиле пред 60год., не смееме да смениме и да ги искористиме можностите што се нудат за олеснување во учењето, сѐ само поради арбитрарни принципи.
Цел живот ме привлекува сурфање. Ме воодушевуваат кога "фаќаат" бранови, прават финти на даската, поминуваат низ туба од бран од еден крај до друг, paddle-уваат разбранети растојанија за да стигнат до одредена далечина, ко желки се нурнуваат со се даска во бран... океан, плажа, сонце. Wet suit-овите им се убави, даските се интересни, вртењето восок на нив. Еве у моментов си гледам live такмичење во Португалија и толку ме релаксира тоа што го гледам.
Се е тоа убаво, само уште да биде спроведено како што треба, а не колегиии ме слушатеее, колегиии тукаа стее, на линијаа стее, после секоја реченица .
Мене на пример тоа не ми смета, нека си прашува професорот колку сака и кога сака, се додека предава како што треба, ништо не ми смета. Повеќе ми смета да одам половина час до факултет, со бус во кој нема воздух од гужви. А и плус од онлајн предавањава е тоа што не морам секој ден да ги гледам колегите со кои не се поднесувам