Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    Отидов во продавница, нема леб и масло :@ Основни продукти да ги нема... Браво за целото менаџирање со економијата, не водите во пропаст. А и оние трговци што намерно ги тргаат производите од полиците за утре да ги продаваат по повисока цена :@ Не треба никој да им влезе кога намерно прават така. И секако, оние што панично купуваат. Луѓе свесни сте што правите? Прво не знам колку ќе заштедите, 200-300 денари? Не може повеќе. Плус со тоа се ствара паника, расте побарувачката, вештачки. Тоа пак придонесува за уште повисоки цени, и така инфлацијата си расте... А некои ќе останат гладни, т.е. без можност да купат тоа што им треба заради овие првиве. Катастрофа :@

На Doc, MeowMeow, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  2. kockakockica@

kockakockica@ Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2022
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    249
    Незнам во кои продавници одат луѓево што кукаат дека биле празни полиците, дека немало леб, зејтин?
    Веро, Тинекс, Кит го, па и Стокомак, Кам, се има...нема што нема..ете јас вчера пазарен во кит го, купив зејтин за 95 ден.знсчи не е поскапе, лебот исто е по стара цена, овошје и зеленчук, абе се има што ти душа сака...чудна работа, дали лажат за да кренат паника или воопшто не отишле у дуќан:^)

3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.959
    Допаѓања:
    24.055
    Ваљда не ги шеташе сите маркети у државава пред да го пишеш ова. И јас во моја населба имам повеќе маркети ама има населби кај што еден маркет е локален и цела населба таму пазари, а и пример немаат избор на било каков зејтин или млеко, па земаат тоа што има, макар и поскап бил.
    И да те потсетам зејтин пред неколку години 70 денари беше, дури и поевтино. Леб купував од стокомак за 21, сеа е 25.

На prashinka, nextredstyle и Just.do.it им се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.100
    Допаѓања:
    131.459
    Не лажат.
    Можеби има во тие што ти се во близина, ама нема во други.

5. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    Не знам дали се однесува на мене или јас си се пронајдов. Прво, најмалку ми е целта да ширам паника. Постот ми е во знак на револт од она што ми се случи пред малку. Тоа не значи дека никаде ги нема продуктите, но еве конкретно овде ги немаше. Не зборувам за маркети, зборувам за продавница. Свесна сум дека денес можеби е така бидејќи е недела. Инаку пазарам во маркет, ама денес е недела и ниеден околу не работи, освен продавницата. Како и да е, не ми е целта да ширам паника, туку го коментирам она што денес се случи, а никогаш претходно не се случило. И да, малку да се крене свеста на оние што навистина прават паника купувајќи како да ќе складираат за три години.

На prashinka, MeowMeow и nextredstyle им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Никогаш нема да ги сфатам оние мажи/жени, кои кога ќе фатат женска/дечко се губат од Земјината топка.Као да не сте биле другари/другарки пред парнерот/партнерката.Бог да чува

На Ivan4e04, raww, Indiegurl и 9 други им се допаѓа ова.
  7. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.697
    И јас ќе се потпишам, дефинитивно еден од најубавите спомени од детството, посебен вкус имаа, радост ми беше кога ќе ми донесеше мајка ми :inlove:

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.959
    Допаѓања:
    24.055
    Луѓе кои никогаш не отишле на Водно или не го виделе Вардар ти се смеат зашто никогаш не си видел море. Патетики живи.

9. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.999
    Nema da zgresis ako ja gledas, interesna serija e.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sikica7

sikica7 Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.999
    Poseti psiholog najprvo za da te malku sovetuva kako da se ZASAKAS samata sebe i kako da se POCITUVAS samata ssbe, pa posle ke.pocne mozebi toj tbojot da te postuva i saka.
    Nemala smisla za humor,sama ke bila,gluoava bila,ti devojce imas gram pocit za sebe?!
    Ne si ni glupa,ni pak napadna , a najmalku deka nema nikoj da te saka,Za sekoe lonce si ima kapace na ovoj svet ,ke najdes nekoj sto ke ti gi saka site tie tvoj maani sto gi nabroja tuka.

На prashinka и KiT им се допаѓа ова.
  11. prashinka

prashinka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2021
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    798
    Ме потсети ова на тоа дека море видов негде на факултет, и многу беа глупи составите во средно за Како го минав летото. Буквално такви даваа. И како за дете, нормално дека ќе се замараш.

Огромна дискриминација се прави онака суптилно, што се вика.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.867
    Допаѓања:
    41.234
    Знам дека Ријана е трудна и убава, ама не мора бе од секое нејзино излегување во јавност статија да пишувате како го покажала стомакот.

13. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.160
    Допаѓања:
    17.621
    34564.jpg
    На изненадувањата им нема крај.
    Ај добредојде брату :beer: 8)

На Maca Macka, Billy Idol и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  14. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.743
    Допаѓања:
    14.175
    Дури живеев со моите, редовно ми досадваја речиси на идентичен начин, особено за викенд. Дали ќе излегваш? Ако не, зошто не?... Сите се излезени. Ако да, со кој? Па ако не им се бендисва друштвото.. нема ли други за излегвање?

Сега откако не живеам со нив, понекогаш доколку е сончево надвор, се случува мајка ми да ми се јави да ме праша дали сум бил излезен или дали ќе излегувам. (facepalm) А ако сум вратен дома, тогаш по default ќе ме замараат пак на ист начин... За среќа, во последно се помалку се враќам дома, не дека до толку ми досадваат туку мачен ми е патот. :D

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  15. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.708
    Толку често почна да не си го сакам животов и да не ми се живее, тоа е чудо.
    Се мразам.

16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Ако те фатам со папучава :devil:
    Шо ти е луда :shake:

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    2.277
    На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.295
    Не знам за ова, ама знам дека до денес имав миокардит, а од денес 0.09% болка во јајници, 1.03% во слезенка и 16.2% во црниот дроб.
    Ова од хипохондрик особа. :D

На ушко му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    2.277
    А во меѓувреме СЗО почна да размислува за ставање на крај на епитетот ПАНДЕМИЈА.
    Почнаа да си ги прибирет куферите од тоа лабораториите.

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Zhukov

Zhukov Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2022
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    1.279
    Се започна тој 14 Март од Тетовското кале. Од калето пукотници, а на плоштадот собир со извици учк и аплаузи за пукотниците. Оние кои од оваа држава јадат леб придружени од косовски екстремисти со оружје и се заканија на Македонија и Тетово. Започнаа војна за протерување на македонскиот народ и поделба на Македонија, но Македонија имаше храбри синови кои веднаш застанаа во одбрана на Тетово и Македонија.
    Многумина од нив беа ранети и останаа инвалиди, а за жал некои и не се вратија назад во своите домови и загинаа. Загинаа за нашата сегашна слобода, за сите наши благодети во кои сега уживаме. Загинаа и ги оставија своите дечиња да пораснат без своите татковци, а дури некои не ни успеаа и да ја дочекаат и видат својата рожба, па сега 21 годинa подоцна и се прашуваме дали вредеше воопшто сето ова нивното жртвување ?
    Денес голем дел од нашиот народ, а да не зборуваме и за политичарите како да ги заборавија македонските бранители па затоа и многумина од тие кои останаа живи се прашуваат за што ли се бореле и за што им загинаа нивните колеги, пријатели, другари и браќа.
    Сета нивна крв која во 2001 год. се пролеа во Македонија, на Шар Планина и низ тетовскиот регион во изминативе 21 годинa е погазена, а денес станаа и заборавени херои на една двојазична и безимена држава.
    Никогаш да не се повтори!

На Love 83, Annath, Billy Idol и 16 други им се допаѓа ова.