Од слушање туѓи мислења и прифаќање... Од менување за друга личност да биде со тебе, да и се допаднеш повеќе и слично може да помине животот и да не направиш ништо што сакаш. Ова како потсетник, да си повторам И пресреќна сум дека како растам ова го менувам и сакам да живеам во фул
Што комплекси треба да имаш за да доаѓаш на форумов само за да делиш памет по сите можни теми и да си постојано арогантен и циничен?
Кај Бојан Велевски ,како предупредување беше на ѕид.Ги рекламирала Спенџарска ,Лила Филипова,не наседнувајте. https://irl.mk/zabraneti-suplementi-za-ubavina-i-zdrav-e-ve-demnat-na-interent/
Светот ќе беше многу подобро место за живеење кога луѓето од почеток би биле искрени во своите намери кон другите..
Ме радува колку последно време меѓуножјето ме боли само и само за луѓе кои стварно ми значат во животот, а не и за тие кои онака им прднало да си создаваат проблеми со мене, мада што никакво значение немам за нив Долго време ми требаше да го постигнам ова. Ах, чувството е прекрасно.
Не ми замерувајте мене под терапија сум. Се чудам зашто ми го лајкнавте претходниот коментар кога гледате дека не сум ок. Од заебанција сигурно
И кога не би вртеле одоколу. Мразам неизвесност и неискреност. Подобро повреди ме со искреност отколку да сум во исчекување. Губиме драгоцено време.
Јас мислам тие шо се неискрени, односно шо лажат... и самите се лажат повеќе. Порано или подоцна излегува на виделина се.
Нели? Баш она низ кое врвам деновиве. Мразам да сум на "what are we?" со некого и стопати си реков поарно ич не ми пристапувај отколку вака.
Дваесет и кусур години исто: „ќе биде подобро“, „ево само шо не ни тргнало“, „ЕУ-НАТО и обратно“, уа Шиптари, уа Каури, 200 евра, 300 евра, 500 евра плата... За тоа време си помина приватизација, територијална поделба, знаме, Устав, јазици... И магарето и змијата не поминаа... Другари, како шо Ве гледам сите шо ни се изнаредивте овие 29-30години, од Вас ќе земеме 500 евра плата, само ако претходно сме земале 1.000. Толку не поделивте што пола се за „Село гори“, пола за „баба се чешла“...
Интересен феномен е како кога гледаме дете, ако сме расположени и ни одговара валидизираме дека е дете и дека то е природно детско однесување, и спротивно, кога не ни одговара и ни смета очекуваме дете да се однесува подобро од возрасен инаку ќе е етикетирано како невоспитано. П.С. ова вакво топло/ ладно влијае на децата и нивни понатамошен развој. И не само за мали деца, се случва и кај тинејџери најчесто кај шо "веќе голем си треба да се осамостојш/ голем си веќе не само ова, многу поќе од ова треба да знајш" и "дојди мама ова ќе напрај, шо знајш ти аман" постојано се удираат. Just saying tho.
Јас: Утре почнува пролетта, се спасивме конечно од зимата, па тоа е доволна причина за добро расположение. Мојата алергија на полен: хехехе .