Да не кажувам какви ситници испорачав од сабајле шо не ми се ни потребни. Ама се лажам со "евтино е и на попуст е". Ајде наздравје нека ни е шопингот.
Еве една бизнис идеја: Наместо да праќаме таксисти да разнесуваат ствари од точка А до дочка Б, рецимо храна, ќеси со ствари, миленици итн, да се отвори некоја фирмичка што ќе го прави тоа со сопствени возила.
Ние мажите сме чудни суштества. Кога е во прашање некој проблем меѓу нас, го решаваме на два начина: 1. Одиме на пиво, не зборуваме за проблемот и се правиме како ништо да не се случило. 2. Или не одиме на пиво и не зборуваме никогаш повеќе во животот.
Мене уште не ми пуштиле пари. Иначе ги трошам у Дм. Јавно и се заблагодарувам на државата што се грижи за мојата нега и убавина.
Кога некој ќе ви се отвори да ви каже дека е анксиозен, депресивен. Дадете поддршка. Него секој збор, шум го боли. Чувствителноста е една од најголемите карактеристики на оваа состојба. Прашајте, гушнете, поддржете. Ова е само дел од мојата поддршка од најблиските. Ве молам, имајте на ум дека ова е една од најчестите грешки кои ги прават оние луѓе кои не се информирани за ваквата состојба.
Дадов лајк во знак на поддршка, затоа што не си сама. Во истата ситуација сум, ама ќе го надминеме ова.
Зборање за ментално здравје со блиски помага и треба да сме отворени со нив за да се свесни за наши предизвиции и да имат поинаков пристап. Нормално ако не се злоупотребува состојбата да се излегва од некои ситуации. Ама, @GirlLove за голема жал нема сите да сфатат. Некои нема ни да сакат да сфатат. За жал, или среќа, тое. Примање терапија и одење на психотерапија не е автоматски крај на состојбата. Али тое. Со среќа во секој случај.
Многу е ужасно напишано тоа погоре, јас на никој не би му се обратила така за негови проблеми ама имајте на ум дека секоја личност си има граници до каде може да слуша и да дава мислења и совети. На крајот на денот сите си имаат свои проблеми и предизвици и треба да се има усул дека не може да се достапни 24/7 за поплаки и емоционална поддршка.
Многу ми е жал што си имала вакви луѓе. Лајкот е за поддршка секако. Мислам дека нема сомнеж дека оваа личност треба да ја отстраниш од животот, без разлика која е. Океј е да не сфаќаш за одредена состојба, но ова е simply being rude and insensitive. Никој не сака да има анксиозност.
Сам ако не си помогнеш никој ме може да ти помогне. Штом си свесна за состојбата и примаш терапија, не треба на секое да се вадиш со тоа туку да се научиш да живееш и да ја надминеш. За ова некој да ти го напише треба ептен на живци да му имаш стапнато… За жал, светот не се врти околу ничива психичка состојба.
Околу 140 денари беше во Веро вчера, и тоа 900ml, не е ни еден литар.. Во Кам нема, Жито нема, Рептил нема и во неколку малски продавнички никаде нема, јас вчера си купив повеќе шишиња затоа што ако немам зејтин да си направам јадење гладна седам или чипсови и смоки јадам, не ми се оди секој ден во Веро, поскап е од другиве маркети во ск и не ми се влегува само за зејтин.
Јас не го кажувам цело време. Сите имаат проблеми, некои големи, некои помали. Сакам и помагам на други. Баш на најблиската личност гледам да не и кажувам за моите проблеми. И ете да кажам и ете одма. Енивеј, сакам да стои како потсетник. Што не треба да се прави. Ако смета модератор дека не е во ред мојот пост нека брише. Јас си идам на психијатар и психотерапија, за да не замарам луѓе околу себе а и тука. Благодарам на сите за поддршката.
Ти имаш подршка од сите, но главниот проблем е колку ти сакаш да се избориш со тоа. Не можеш да седиш и да се вадиш нонстоп со тоа,мора да превземеш нешто. Најверојатно личноста погоре не можела веќе да те толерира ако нон стоп сте зборувале за негативни работи. Подршката не е секогаш идеална и не секогаш треба да се очекува од секого ама ако сама значи ти сама не си помогнеш - џабе сѐ. Не ти е од сега ова, мораш сама да се подтурнеш,да си вметнеш самодоверба, да си дадеш ултиматиум дека ТИ МОЖЕШ и дека едни емоции не се ништо ПОСИЛНИ од тебе!
Не треба да се брише постот, во ред си е. Да, огромен број луѓе не разбираат анксиозност а камо ли па други состојби за кои не се збори толку. Ама ете, треба да се знае и во кој контекст било кажано тоа што го стави пред да се донесе заклучок.
СДК дека умирам.. кога имав корона не ми беше вака.Ќе земам и грло и душник ќе си извадам. Не знам шо ми е, не ме ни боли грлото, ама ко да иам нешо.Такво ми е суво глупо, да не можам цигара да испушам на раат.
Додека си у бус си листаш на форумов дигаш глава и приметуваш дека тој до тебе ти гледа во тел. И добиваш мини срцев удар да не случајно дознае кој си и како си пишан.