Да лелее, и ти треба да викаш да да на нивните делузии. Не им викам ама превртувам очи, особено кога тоа се дешава пред личност што мора да се покажат и мора да се центар на внимание и се ќе направат за да бидат.
Па не знам глупо ми е пред мене да лаже други, а и тоа значи дека и мене така ми прави.И претходно имав другарка шо си измислуваше така работи и ме нервира тоа. Пошо за кој к го праат.Никој не го боли дали си испила ред бул или хел или не знам шо Пример пред мене лаже други за работи за нас шо не се десиле, и сум као втф?!
Мислиш психолозите и педагозите кои имаат само функција да вршат административни работи наместо тоа за кое се поставени? Јас не разбирам зошто толку непотребно одолговлекување. Овие тука што пишуваат не ти викаат дека треба да влезеш на час и на професорот да му речеш кај си бе брат додека го маваш со стол по глава, туку дека не може по секоја цена да се оправдуваат професорите само зашто ја имаат титулата. Јас не сум имала проблеми во мојот однос со наставници ни во основно ни во средно, ама нема да им се клањам на луѓе што сум ги видела како се однесуваат со други кои не им биле омилени.Ова е новост во Македонија, знам, тешко е да се свари. И кога ќе го напуштиме менталитетот кој е заеднички за сите вакви утепани земји како нашата, каде што е општо прифатено дека детето е некаква некомплетна личност што треба да ќути пред постар а со него и родител и наставник и баба и дедо слободно да се заебаваат како ќе им текне, тогаш и овој муабет ќе биде нормален, наместо да се чудиме како тоа почитта може да се заслужи.
Па немаш многу избор реално. Или да не се дружиш со неа или…не знам. Имам и јас иначе таква, лаже за сѐ буквално. На пример, ќе те ислаже што ручала, што купила, жива не е дури не излаже. И за такви глупости и за поголеми работи лаже. Можда си има некоја дијагноза, не знам. Ама не ни признава дека лаже. Можеш да приметиш само ако си била со неа и знаеш што се десило навистина. Или на еден рекла едно, на друг друго. По некое време ќе се збуни, ќе ги измеша работите. Јбг, тоа е. Дали свесно лаже дали несвесно, не знам. Ама не се ни замарам. Ко што реков, од едно уво влегло од друго излегло.
Никаде не го напишав тоа, прочем, буквално секаде обратното го пишувам. Така да, не знам зошто го напиша. Имам чувство како ништо да не е прочитано од тоа што го напишав и изгледа дека навистина е така е така. Цитирај ме каде пишав дека БИЛО КОЈ треба да ќути додека некој се заебава. Сериозно ми е малку алармантно што сите повторуваат едно исто (ама баш сите од тие што ме цитираа со зборовите дека „почит се заслужува“ и дека „треба да молчи по секоја цена“) и очигледно НИТУ ЕДЕН не ме прочитал што пишувам. Во сите земји каде што имам одено има почит по дифолт (што се граничи со основна култура на однесување и воспитување). Ама во нив ако некој се однесува на погрешен начин, има санкции, од морални па натаму. Само во оваа “нашата утепана земја' не ни постои почитта, па затоа можеби толку е проблематична оваа тема за некои. Бидејќи напишав све што имав на оваа тема и веќе ми е банално да повторувам едно исто и џабе да полнам тема, овде некаде завршувам.
Еиии идентична ситуација имам со двајца бивши другари. Секогаш ги толерирав, си викам ајде бодрење од моја страна е да преќутувам кога сфаќам кога лажат. Ама со годините ова толку почна да ме иритира што ги откачив. У секој случај ваквите луѓе се неквалитетни и подобро е да си отвориш простор за нови другарства. На вистински другар можеш да му кажеш буквално се и немаш потреба да лажеш. Доста е од фејк работи.
Додека се трудите да спечалите пари/изградите кариера - не дозволувајте тоа да биде на сметка на губење љубов. Тоа е најреткото и најбесценето нешто и вреди се останато да се жртвува ако е вистинска. Џабе што сум сега финансиски најстабилен и кариерално најизграден кога се осеќам најпразно во мојот живот. Гледам луѓе зборат и мислат само пари, пари, пари... грешка е тоа, кога ќе дојдат до нив ќе сфатат дека не ја носат среќата.
Адријана Лима излегла на ревија со гол стомак,нашиве женишта одма плукање, одвратно било,срамно било, глупача и ненормална била. Да му се згаде на човек од коментарите
Точно. Но не секогаш од старт си сигурен дали тоа е вистинското. Знам двајца што заминаа во странство, свежи им беа врските. Од далечината се изгубија, а никогаш нема да знаат што би биднало.
А не е? Сега нов тренд треба да почнеме изгледа бремени жени со голи стомаци, прво Ријана сега ова. Уствари Карди Б ако не се лажам го започна трендов-think about that for a second. Шетање по долна облека и ноќници прво, ова ајде следно.Само нека се шири духот на простатлук, вулгарност,очај и attention seeking(at any age& stage) Елеганција, самопочит и достоинство што беше тоа?
Мора да си прикриена за да бидеш почитувана? Што знам, луѓе со достоинство ги почитуваат другите без разлика на нивната облека.
Да. Абе tell me more,please. Спојлер: . Иначе коментариве се исти и од западните жени не само нашиве ''затуцани'' https://www.dailymail.co.uk/tvshowb...cases-baby-bump-runway-Alexander-Wang-LA.html
На кого му треба улошки да ми се обрати имам две пакувања олвејс и од виолета едни , немам редовно менструација па да не пропаднат
Самопочит, достоинство и простаклук се гледа според карактерот, а не според облеката. Ти можеш и до гуша закопчана да шеташ а да немаш ни грам самопочит на пример. Можеби шетањето по долна облека и ноќници е too much, ама се додека некој лично не ти налага да шеташ и ти така, chill.
Ам да има врска и облеката со ова горе наведеново. Тебе не ти е јасен поимот стварање трендови така? Исто ако сакаш да се шеташ во долна облека по улица,па и бремена слободно,само мани ме тоадека сите треба да го прифатат како нормално или да немаат и споделуваат мислење во врска со тоа или не ти го даваат поштовањето што о толку го заслужуваш. И прави разлика меѓу стварање тренд,нормализирањеи налагање па види што сум пишала,не почнувај со лични претпоставки за мојот став и тоа што сум пишала.Ајде