Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    13.244
    Не може со зборови да се опише до кој степен е одвратен и прост менталитетот што лежи во овој народ.

При толку слободни места во автобусот, одлучуваат да го зафатат местото за инвалидска или било каква количка, додека една мајка со бебе во количката не може да го искористи местото ради истите тие што бараат култура и почит од нас младите.

И истите тие меѓу себе се гледаат дали некој воопшто ќе стане за да го ослободи местото за да станат и тие, па ако не стане некој нема ни тие.

Значи промената започнува од сам себе.
    Се додека се јадат трици за туѓите постапки занемарувајќи ги своите, ќе тупкаме во место.

На raww, Maša8, MeowMeow и 5 други им се допаѓа ова.
  2. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.797
    Денес ми текна на Жаде(серијата Клон) колку беа тоа убави и поедноставно времиња.Во меѓувреме пуштив музика,една ствар водеше до друга и...да речеме имаше и танц инволвирано,да не навлегуваме во детаљи, али можда и марами:D

giovanna-antonelli-o-clone.gif

Ви текнува на овие времиња?

Последна измена: 9 мај 2022
    На Cherryblossom9, deskarada, mssuniquee и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    Многу ја сакав оваа серија.
    Специјално купував весник за да собирам сликички од актерите, секој ден од на училиште право до блискиот киоск и со возбуда летав дома, весникот не ми текнува кој беше, мислам 'Вест' беше, ама каква возбуда паѓаше човече, за 10 денари ги имав сликите од глумците.
    Сега што разбираат маливе од слики, од постери во соба, се им е достапно со еден клик на мобилен кој го имаат од второ одделение.

Сори што ти се уфрлив во муабет, ама ме совлада носталгија:D дури ми фали и мирисот на весник.
    Инаку да, играв и јас на музиката од серијата и многу ја слушав, ама после немаше кхм:$ ај во другиот живот тоа:D:D:D

На deskarada, mssuniquee, Alm. и 3 други им се допаѓа ова.
  4. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    13.244
    Среќна сум.

На Maša8, Vikktorr, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Да светеа оние што растураат бракови и врски и се пикаат секаде струјата ќе беше многу поевтина и ќе немавме никакви проблеми. Да се немало никакво достоинство и самопочит. :puke:

6. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.648
    Допаѓања:
    13.244
    Мене црцорењето на птиците ме релаксира и асоцира на пролет и позитивна енергија. :f::inlove:

На raww, prashinka, Peppermintka и 12 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Највеќе што мразам од сабајле е некој да застане до мене и да збори на телефон. Толку гласно да збори,да го слуша цел автобус.
    Во 5:20 наутро тој се распеал ко некој петел во штала. (lalala)

На deskarada, LittlePinky, Maša8 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.849
    Некој па и со спикер паралелно уклучен,нив па ич не ги разбирам .

На Maša8, fbaby и buba4e89 им се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    23.751
    Ако некогаш станам famous сфатив дека мамето ќе ми го ебете со сите мислења што ги имам напишано тука. А ако некогаш идам како претставник на Евровизија, е тек тогаш good night. :D

На LittlePinky, Maša8, stetoskop и 6 други им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.957
    +1 :D

Шо тука, шо редит, шо твитер ... Буквално од основно растам онлајн и цел процес на учење и растење ми е онлајн. Не смеам да сум славна. :rofl: Уф па негде сериозна, негде сериозно тролам, нема да ме верват ко ќе објаснам, ќе мислат се вадам. :wasntme: :D Па ко ќе ми ископаат до смислата на хумор ... :whew: :lol: То е најризичното ако сум сериозна. :makeup: :*

Ме насмеа од сабајле. :D

На sweet-cherry, Ketchup и Srckata28 им се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.450
    Допаѓања:
    16.906
    Дури сега се уверив какви се не групи има по фб.

Мажени, женети, со деца.

Особено гледам познати бе.
    Што живеат во филм, као они имаат идеален брак, слики на Инста, стори, пуфки.

Се сликаат провокативно во групава , им посакуваат добро утро на сите, со разголени слики.
    Фрчат лајкови, срциња.
    Коментари од секаков калибар.

Кои псајxо бе.

И после немам верба.
    Е, немам.
    Со поусул само.
    И Господ да ни го крепи умот.

12. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    23.751
    Исто мислам и за твитер, го имам уште многу мала и едноставно премногу трагови имам оставено од себе на интернетот, нема ич да ми служи. :D

На Ketchup и theowndemon им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.957
    Абе јас 2 имам. Првиот од ко растев. На кој седи мое име. И му заборајв мејл и пасворд. :rofl: Нема #win ситуацијава. :wasntme: Или леле еден ангели форум, прв ми е. Немом да го најдам и се надевам не постои поќе. Оти ако постои, таму ми се почетоците. :whew: :rofl:

А новиов твитер еднаш после година или две користење :*:избришав:*: сите мислења со аплилација. 8) Ама од тогаш пак кузнај колку илјади ги фркнав. *Паника* :rofl:

Сега сфаќам оти не треба сошл мидија за деца. :rofl: Или Гламстик леле Гламстик :rofl: Ок, за него носталгија ме фаќа. Ако некој ми најди профилот во архиви да ми кажи оти името си заборајв. :rofl:

На sweet-cherry, Srckata28 и Ketchup им се допаѓа ова.
  14. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    2.567
    Јас прв пат у живот напраив твитер. Братучедка ми ме научи се како иде. Претходно сакав зашто следев статуси ама англиски врска неам и не можев да се снајдам. Сеа што ќе ми дојде си пишувам. Само она ме знае како сум потпишана и тато ме сфати по пишувањето дека сум ја. Еднаш објавив еден мој твитер на инста и бато ми пишува,, што ти е бее? ". Толку сум се смеела. Поента беше и да не скапираат баш на што се однесува ама да сфатат дека сфаќам. И ми вика немој такви ствари да објавуваш ќе мислат мрдната си :rofl:
    Па океј де оправдано ми е мене и онака имам дијагноза..:angel:

15. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Ставам коректор на образиве и си размислувам, можеби носење маска и не беше толку лоша работа.

На deskarada, sweet-cherry, Alm. и 10 други им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Кога сме кај гламстик, имаше едно анонимно прашање кое ми останало во памет, па некогаш во круг на блиски луѓе го кажувам како виц. :rofl:

Некоја членка беше пишала:
    “Здраво,јас сакам да прашам нешто. Не ми се смејте, ве молам. Бев на дејт со еден дечко,ништо не правевме пиев само кафе. Јас отидов еднаш до вц и малку се задржав,а кога се вратив уште го пиевме кафето. После тоа,се вратив дома од тогаш помина речиси една недела ,а јас требаше да добијам менструација пред три дена.;( Девојки,јас не добив можно ли е да ми ставил сперма во кафето додека јас бев во вц и да сум го испила;(??????
    Дали сум бремена???????”
    Како одговор друга и пишува,цитирам:
    “Да,да ќе родиш бебе со кафе Браво во рацете”.

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Doc, bicycle, _Naumche_ и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    2.567
    Ни маска, ни коректор. Најубаво си поминував кога излегував по пижами. Дечкото на една другарка го запознав баш тогаш и малце чудно ме гледаше ама океј. На некој кога ќе раскажам им е поинтересно кога сум лабава така.

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    И мене исто. :inlove: А, некако последниве години и како да се "припитомија", па и немаат страв и на тераса да седат додека ги гледаш. Порано многу повеќе бегаа. :lol:

На Peppermintka, Maša8, Srckata28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.261
    Допаѓања:
    57.674
    Исто! Овој ми е најомилениот период од годината и генерално најсреќна сум. Го обожавам црцорењето, особено на тие птици што овој период ги има само. Времето е за мерак, ни многу жешко ни ладно, зеленило има насекаде. Камо да беше вакво цела година... :inlove: :sun: :f:

Последна измена: 10 мај 2022
    На sweet-cherry, fbaby, Srckata28 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.857
    Допаѓања:
    41.170
    Си излегувала по пижами? :D

На Srckata28 и Dashing:) им се допаѓа ова.