Во овие зара, бершка итн отсекогаш па имало хартиени кеси… Сеа уште воздухот во продавниците да почнат да го наплаќаат.
Седам во мрак, ЕВН не исклучи пак, од невремето бурно, ќе немаме струја 5-6 часа, сигурно. Удри бригу на весеље, како што велат Србите... По којзнае кој пат без струја сме... Ги вежбаме рестрикциите на струјата.
Направено е врз база на статистика. Една од државите на УСА има закон дека е комплетно легално да се поседува било какво оружје. И имаат најмалку (блиску 0) криминал. Стравот дека и другиот има оружје.
Не знам колку седиш до покасно, али обавезно помеѓу 2 и 3 часот ноќе снемува струја, последниве две три недели постојано така прават, и нема околу 40 минути до 1 час..
Кај нас еден ред куќи се, штом дувне посилен ветер, веднаш ја снемува, останатите имаат струја. И тоа може да се случи во било кое време, во зависност од временските прилики, ја нема повеќе часови. Поднесовме петиција до ЕВН, одговор добивме, свесни биле за проблемот, во наредните месеци ќе работеле на отстранување на стари бандери и старата ел. мрежа
Texas e e edna od drzavite koja ima najstrogi zatvroski kazni (egzekucii itn.) a najmnogu psihopati i najjezivi storii tamu ima, cudna psihologija...
Oni od 2019 go vovedoa zakonot ama ne e kompletno sloboden za nosenje oruzje, po primer na drugata drzava (ama ne mi teknuva pa da me utepas koja beshe). Da, imaat horor storii, ama bidejki e kafe muabet "sakam da kazam.." ne bi spomnal nikoj od niv.
И форумов ми е еден вид како пријателство овде, секогаш си се допишуваме итн, сум запознал и некого оттука, па ми е мило да споделам и овде! На 1ви јуни заминувам на работа во Англија се до 11ти ноември и сум пресќрен и возбуден!!!!!
Дека најголемите стравови се остваруваат верувајте ми се остваруваат. Сношти околу 14 часот, сонцево пече ли пече,жешко,жежи асфалтот седејќи на работа забележувам дека нешто долго и црно ми поминува на метар од мене. Кога видов дека се свитка во вратот сфатив дека е ЗМИЈА. Значи едно е змија во ЗОО а друго е змија во живо. Толку се уплашив што,страв ми беше да излезам од куќарката. Се препотив, се плашев да не избегала внатре. Не ги можам,долга беше.
Ми се згади да се осеќам лошо поради туѓи комплекси. Да имам луѓе кои се погрешни околу мене. Да имам партнер кој не е на иста фреквенција со мене ти го влечеш горе он Долу, таков му е капацитетот. А депресија таква поминав, и никому не беше гајле, Сем сеир и коментари, и сега јас треба да се секирам за некои ликови , не умре таа Лени сега ова е новата Лени, што себе си се цени ,се става себе пред се, и око не и трепнува. Кој ме сака ке ме прифати а кој не може и да одјебе.
Не знам зошто ама има нешто многу интересно во гледање на оние what do asian women do after work видеа на тикток. Буквално релаксирачки.
Си најдов работа, сериозна работа, и тоа се во еден ден, ем раскинав со дечкото, ем си најдов работа..
Ми фали далечниот звук на ретките возила што поминуваат низ текот на ноќта. Ми фали лаежот на по некое куче, од далеку нешто кога си кажуваат. Ми фали звукот на тинејџерско кикотење на полноќ на љуљашките. Ми фали ноќниот тивок градски џагор. Ми фали звукот на градот пред спиење.