Каде сте златни наши професори по МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, да излезете на протест бидејки ни го уништуваат јазикот? Северномакедонски ќе бил. Алоооо! Или од партија ве тераат да ќутите? Срцки.
Не ми се веруваше дека ќе ми пропаднат платени карти и смештај во Германија затоа што господата не примаат невакцинирани ни со новите ревизии од 1. Јуни. А примаат милион мигранти со кој знае какви болести. "Чистата" Германија.
Леле луѓрнца мои ми дои страна неопислива желба да му се јавам и да го прашам, зошто. Зошто?! Дали едноставно вредеше, дали спие мирно.... Дали тоа беше вистинската причина. Абе страна желба ме напна. Нит сум пијана нит сум под некоја супстанца. Обично вакви нагони иам строго под дејствие на алкохол. Сега е поинаку. Некако, чудно. Абе од чиста мира. Не ми е ни досадно, само ме интересира.... Јебем те у уста животе
Очекувано беше, за жал. А просветарите наши, не ги барај да протестираат сега во ек на годишен распуст, зафатени се со бирократија во училиштата, ќе се изнаработат
Се случи и тоа. Да се отпишам од фах. Никогаш не би помислила зашто поупорна личност од мене немам запознаено. Ама такви се околностите. Немам избор.
Сакам да кажам, дај боже се да си осетите на своја кожа, што на другите им правите, кармата е спора ама достигна.
Неее, за нас како државјани е забрането да влеземе во Германија без вакцина. Уште на аеродром нашите враќале.
За мене потрагично е тоа што медиумот го има претставено тоа како сосема нормално. Не е во ред да пишуваат статии за луѓе кои живеат нездраво, се опседнати со мерење на вагата и се казнуваат ако изедат нешто "забрането". Не е тоа тајната за фит изглед за жал
Фит чоек за мене е некој што без проблем качува нормални скали, може да клекне во squat без да прегори колена, може да испешачи 15 километри, едноставно може да обави лесен до средно тежок тренинг без да поцрка на крај. А фит изглед...не мора не знам каква градба, ама мускул ми е поим за фит. Или и без видливи мускули, ама ова што го наброив. И со здрава тежина. Ее колку познавам вакви што се "фит" ама кичмата ќе им крцне ако подигнат молив од земја.