НАСА дава ексклузивна можност вашето име да биде дел од мисијата Артемис 1 која има за план да орбитира околу Месечината. Линк-че, ако сакате да се пријавите и "прошетате". Си ја подигнав јас картата.
Порано продаваа, но сега мислам дека нема пошто и во училиштата им фалат, можеш да прашаш во неколку книжари
OOps! Google engineer put on leave after saying AI chatbot has become sentient “If I didn’t know exactly what it was, which is this computer program we built recently, I’d think it was a seven-year-old, eight-year-old kid that happens to know physics,” Lemoine, 41, told the Washington Post. The engineer compiled a transcript of the conversations, in which at one point he asks the AI system what it is afraid of. The exchange is eerily reminiscent of a scene from the 1968 science fiction movie 2001: A Space Odyssey, in which the artificially intelligent computer HAL 9000 refuses to comply with human operators because it fears it is about to be switched off.
Веќе не ми се ни пишува тука оти се е контроверзно или ме цензурират или е вака или е така. Епа ајде не, секое второ мислење ми е бришано.
мене ништо зборам за тоа што читам дека на многу членови им е избришано , ако користели вулгарности и не почитувале правила тогаш во ред
Читам низ вести Туркије, Туркије.... Многу неприродно звучи на македонски јазик Туркије. Исто како наеднаш Грција да почнат да ја пишуваат Елада или Финска - Суоми. На македонски јазик се вели Турција. Туркије е за меѓународна и службена употреба а по барање на истата во ООН и тоа си е сосема во ред, но во локална употреба секој јазик има свој израз за таа но и другите земји.
Повратен билет ќе има, пошто се очекува сега за сега новото летало Орион само да оди во орбита на Месечината, и да се врати назад на Земјата. А потоа очекуваат и човечки мисии кои ќе ги пратат таму, па и секако план за изградба на лунарна база. Ама сеуште сме далеку од тоа. Сега за сега на 18 Јуни ќе биде главната проба. Ќе може да се следи на нивната страница. А потоа во зависност од тоа ќе се одлучи кога ќе биде точно полетувањето. Само да помине се во најдобар ред. Се очекува да биде Август оваа година. Ова е огромен чекор напред за човештвото, и за прв пат во историјата многу од нас ќе бидеме сведоци на еден оваков подвиг и враќање на Месечината.
Ако имаш проблем со мене, јави ми се ќе го решиме. Ако немаш мој број, тогаш не ме познаваш доволно за да имаш проблем со мене.
Сеуште постоеле луѓе што си ги ставаат сликите на стори.... Мислам уау. Чоече. Кола некој купил, ле. Па некој дури и нова боја и ставил. Кое достигнување! Луѓено на месечина појдоа. Не знам што не направија. Раат, ма, никој да не те знае. I m Just k
Цел живот се тешам и бодрам дека имам позитивни принципи, силно чувство за морал, желба за хуманост. Сум била горда на себе поради тоа. Доброто воспитување и културата ми биле важни, до степен кај што сум давала изговори за секакви неправди и лоши третмани, викајќи "ми е гајле кој каков е, битно ми е јас каква сум; и сè додека јас сум културна, љубезна, хумана, добра, туѓото однесување не ми е битно". Заеби го сето тоа. Ништо не добив од таков пристап кон работите. Ништо. Демек останав непокварена? Останав принципиелна? Останав човечна? Милослива? Вредна за почит? Ме заболе за принципи веќе. И за култура. И за неискривена перспектива за што е квалитетен човек. Заеби. Нема намерно никому да штетам. Ама не помагам веќе. Не ме заболе за ничие туѓо чувство, нек си ебат матер сите. Нека се осеќаат ко невредни лебарки, кој ги ебе. Нема да дадам ниту еден совет да подобрам нечие мислење или емоција, не споделувам ниту еден позитивен збор. Нека гнијат во сопствените мизерии. Шо па ја да се замарам... Секој само за себе си гледа ко што можам да приметам, па од сега така и јас за мене. Нека проба некој да ме пипне или да ми застане на пат на тоа што ми треба. Нека проба.
Нов предизвик што си поставив е да не седам на компјутер или телефон околу саат време пред да заспијам. За жал, многу голема навика ми беше да се расонувам со тикток и да си легнувам со тикток, колку и да звучи смешно. Си признав дека сум зависна од социјални мрежи и избришав тикток, ама најмногу за да си ја подобрам концентрацијата, затоа што навистина не можев да се фокусирам на ништо, едвај гледав постови подолги од 15 секунди, не пак нешто што бара подолго внимание. Деновиве имав проблем со спиење. Вчера првпат го оставив телефонот некое време пред да спијам и заспав одма. Вечер пак. Сакам истата навика да ја имам и сабајле. Млада сум да живеам вака. Ама знам дека е подобро.
Уморна сум да ги молам луѓето за трошка внимание и два реда муабет. Сакам да биде се ко што беше. Ако не бива, секој по својот пат. Во некои други времиња можеби пак ќе се видиме.