Срце ми се крши. Државава е отидена скроз у пм, нема надеж. Се нервираме за банални работи као како вработена некоја се испонашала или како некој се паркирал кај што не треба. Тоа курац не го заболе никој што детенце пати, се мачи во болки, затоа што го нема лекот што му треба да си го купи, ќе се замараат за ситници. Е до толку никој не се замара со други. Секој е препуштен сам со својата среќа.
Јас сум тука за the plot twist. Инаку идеја за ријалити шоу не ни мислам дека е до самата серија, туку Мистер Бист шо напрај успешен натпревар. И ако е пола забавно од шо беше то - би гледала. Ако не, нека го прат забавно како мислат и умеат.
Кога ќе видам како луѓе со државни плати и свои бизниси ( каде што ги малтретираат своите вработени недавајќи им плата, осигурани на 1/8 или 1/19 ( да не речам) Споделуваат фотографии за некои семејства низ Македонија што се сиромашни. My reaction:
После 8месеци со две работи во изминатава година, конечно два дена со една работа. Наспана, прошетана, среќна. ах....
Веќе одреден период сум среќна и исполнета ... Дојдов до заклучок дека не мора да е се совршено за среќа. Имав преисполнет и продуктивен период. А тек летото е пред нас .
Многу ми е јако кога ќе прочитам мислење што после некоја минутка истото се брише. Самите си го бришат!
Пишува член, бара совет како да постапи пошо дознава дека жена му е неверна, дециден дека ќе се разведат. Сите членки, поддршка, совети, поминува се како што треба. Станбено си е обезбеден, не се замара со небитни прашања, гледа да се разведе и да си продолжи со животот. Во истата/слични теми кога жена ќе пише дека има маж неверен имаш одма: Го личи, маж е, гаќите им тежат За едно неверство брак не се растура Кај ќе идеш сама со децата Курвата е крива што ви го растурила бракот Како ќе го издржуваш сама детето Добро размисли пред да си заминеш, работете на бракот Кога жената е неверна, мажот ја остава и си продолжува со животот. Кога маж е неверен треба да се премрежат уште 1000 проблеми, па како таа да не излезе без ништо у дом каде вложила све. Жими се што ми е свето, еден ден ако имам ќерка ќе умрам ако треба ама ќе и обезбедам место за живеење, па последно нека ми е. Македонијо, претажна си.