Еве се прашувам како немаме преполни болници кога све живо е пуштено и функционира нормално, вакцинирани немаме ни пола, а природниот имунитет според оние што дрвеа дека поарно да умираме од све друго место од корона, не постоеше. Човек ќе помисли на истиве им е криво што се смири зашто they can't prove a point дека народот беше крив за све.
Да се нервирам оти маж и на другарка ми и прави 3то дете без договор и покрај препорака да после царски треба да се почека 2 години? Добро мажите мислат дека ако сте во брак имаат право да те затруднат без прашање и да го ризикуваат и твојот и животот на бебето оти така им чини? Да се нервирам дека свеки ничим изазвана пуштила машина со мои црни чипкани работи со прашакот за бели на 60°? Како да му речам на некој дека треба да сече нокти и мие заби редовно а да не го навредам ? Или ај да си поќутам. А оваа што ми дојде пријателкава и што ми кашлаше во бебето како се воздржав да не и речам да си оди? Вика немала температура не било вирусно...Е супер кашлај му во фаца тогаш ццц А еден друг зет за другарка што глуми ерген по чаршија а таа дома едвај стига се со 2 деца, и ок им е...вика мајката е за со децата Ај да баталам уствари, уште една недела сме овде. Тамо во странството немањето многу контакти за некој е мана, за некого предност
Јас па уште не знам како некој може да те затрудни без прашање при консензуален секс. При силување е веќе друго.
Еве не знам и јас, само знам дека втората бременост и беше ризична дека една година после царски, ама еве ја и 3та после 7 месеци од вторато господ да и е напомош. Она вика не знаела и не очекувала ни за втората ни за третото толку брзо. Во брак очекува мажот да ја пази ваљда и му верува
Шо нема по факултетиве, резил! Како е ова дозволено не ми е јасно?! Инаку професорката наводно била од Факултетот за дизајн и ентериер.
И замисли, таа и сличните мислат дека е ова не знам какво досетливо снаоѓање и „провалување“ на системот. „Ако можат другите можат и јас да бидам „паметен“... Не можам со легитимни ресурси и средства да поминам некаква квота, па, ајде сега ќе „злоупотребувам“ ресурси за други (бидејќи претпоставувам дека другите ВЕЌЕ тоа го злоупотребуваат... РОМИТЕ го злоупотребуваат, „по дефиниција“, па зошто да не можам и јас?) за да станам таков каков што не сум. Аналогно би било да им го земеш местото за паркирање, резервирано за инвалиди, затоа што не си нашол место на паркингот, и да мислиш дека си се „снашол“. УБЕР човечка мизерија, еве јас да искоментирам наместо тебе.
Мене многу ми било смешно за средно што се такви навалици за упис. Толку гимназии има во Скопје, детето морало таму да учи.
Јас: Конечно за прв пат во животов почнувам да си се прифаќам и сакам себеси, цел живот се прегладнувам само за да ги достигнам стандардите за убавина, цел живот несреќна во своето тело, време е да си се прифатам. Рандом мушкарац кој ми пишува на инстаграм: "Абе јас ич нејќам слаби девојки, баш тие што се згодни се ептен уфилмани, слатка си ти имаш пуфкасти обравчиња, а и многу убави дебели бутови имаш. Иначе ако сакаш промена само леб исфрли и намали ги порциите и топ ќе си." Ме "изнафали" со комплименти кои патем ми ја доведоа самодовербата во минус, пошто и онака веќе ми беше на нула. Cheers to уште едно лето затворена дома и уште 5 месеци деактивиран инстаграм пошто не можам психички да ги поднесам сите овие комплименти од страна.
Најтрагикомично е тоа што баш ваквите што мислат дека се знаат за женско тело имаат очајно полово органче од 8cm.
Поздрав генерацијо, Сакам да кажам дека утрово, пред да тргнам на работа, загледав МТВ 5 (да, некој и тоа мора да гледа), па ми налета серијата „Во светот на бајките“, и баш во тие пар минути сцена имаше Струмичанецот Игор Маџиров. Се сеќавете на струмичкото момче, Игор Маџиров, нашата англо - келтска верзија на британскиот пејач Mick Hucknall, пејачот на Simpy Red (eх, немој да кажете дека не сте денсале на Something got me started), или Могли од нашето детство? Mick Hucknall За жал Игор се самоуби, па македонската актерска фела остана кратка за еден многу интересен и впечатлив лик. Па, така ме фати една носталгија за многу ликови, глумци, пејачи, шоу водители, кои беа дел од нашето детство кај се, што прават, кај ги навел патот, живи ли се, здрави. Еве, некоја идеја за светите модератори на форумот за летна офанзива и трошење калории да отворат можеби некоја тема во стилот „Ретро Македонија“, „ Кај се нашите идоли од младоста“, или слично, кај би споделувале македонски филмови, серии, шоуа, слики од весници, што било актуелно од ноќниот живот во тој период, кај се излегувало, слики од модата во тој период, познати пејачи, глумци, шоу водители, кои тогаш биле актуелни, а денес комплетно заборавени итн... Малку прочепкав и си го најдов еден од омилените квизови на татко ми и мајка ми. Lakukaracha Being hipster 20 years before world even know what is hipster (реклама на МТВ рани ’90ти) Првите реклами на македоснките телевизии за патиките Најк, Адидас, а и легендарната реклама за Нектар соковите: Потоа, најлегендарната реклама за цигарите Партнер во 1993 година. Се сеќавам кога ја даваа на телевизија тоа беше револуција. Ги прикривавме очите од срам, а моите родители се правеа као зборуваат нешто многу важно. Кога бев клинец на сцена излезе DSG или Даниела Спасовска со „Овој свет е магичен“. Ни ги размрда срцата и нервите. Реално топ беше. Ај, да не тупам. Девеесто носталгија ме фаќа. За крај ретро од две македонски легенди. Младиот Тоше Проески со стариот лисец Зафир Хаџиманов и од “ Љубов не се бега“. Од љубов не се бега, али од несакана бременост, да. Затоа, девојки, Дурекс во рака Поздрав и убав викенд.
Ај, ќе иступам уште малку. Легендарниот квиз „Тв Крстозбор“. И, секако шоуто Џандар Збира со Игор Џамбазов. Легендарно. Вака би можело да се опишат и нашите ЕУ интеграции во еден клип Јас не можев да најдам клипови од „Пулсирање“ со Ана. Многу добра емисија беше. Ако имате линкови пишете ми. Ја гледав пред некој ден на некоја утринска. Се збуцкала, али топ водител беше.
I touch your mouth, with one finger I touch the border of your mouth, drawing it as if it came out of my hand, as if for the first time your mouth would half open, and it’s enough to close my eyes to undo it all and start over, I make the mouth I yearn reborn each time, the mouth my hand chooses and draws onto your face, a mouth chosen among all, chosen by me with sovereign liberty to draw it with my hand across your face, and by which any chance I do not seek to understand accurately matches with your mouth that smiles from under the one my hand draws onto you. You look at me, you look at me from up close, closer each time and so we play cyclops, we look at each other closer each time and our eyes enlarge, come closer to each other, they overlap and the cyclops look at each other, breathing confused, the mouths find each other and struggle warmly, biting each other’s lips, merely leaning the tongue upon the teeth, playing in their premises where a heavy wind comes and goes with an old perfume and a silence. But then my hands seek to sink into your hair, to slowly caress the deepness of your hair while we kiss as if our mouths where full of flowers or fish, of lively movements, of dark fragrance. And if we bite the pain is sweet, and if we drown with a brief and terrible simultaneous breath gulp, that immediate death is beautiful. And there is one single saliva and one single taste of ripe fruit, and I feel you tremble against me like a moon in the water.
Трендот снимање и пеењее додека возиш кола треба да се забрани, значи немаш концентрација, фокус па уште и тоа се објавува како најнормално на инста. Вакви грешки во сообраќајот може многу да чинат. Мислам ова треба да се казнува
Ќе отидете по сите можни доктори и по сите можни прегледи, ќе фрлите брдо пари, ама кај спец. по психијатрија ќе заобиколувате во широк лак да затропате на врата. Ајде што губите време, што трошите пари за џабе кога сите наоди ви се исправни и речено ви е дека ќе бидат исправни и го оптеретувате системот, ама толку да не се сакало да си помогнете сами на себе, ради простотилук ли, ради фобија од посета на на психијатар ли, еве не знам што ви се врти во тоа главите. Ама ајде вие најдобро си знаете, важно трчајте како муви без глава, трошете ресурси и нека ви страдаат од маж, деца па до родители гледајќи ве така како тонете и страдате и не примате најпрост совет. Жално, прежално, за дечињата најмн.