Не го напишав ова онака, ете ставрно има луѓе што крвнички им смета туѓата килажа па трошат време од својот живот на тоа.
Абе што е тоа нормално ненормално? Некој ако се разболи тоа е ненормално? Бог да чува, сигурно не очекуваш некој цел живот да биде здрав прав со оглед на тоа каква храна конзумираме.
Не ми смета нечија рандом килажа. Ми смета токсично машко мислење дека партнерката треба да е океј со све кај него и што мислат дека искусиле пекол ако се поддуле од грав кога екшали ништо не искусиле. Или девојки што за "љубов" све трпат и ставаат свои проблеми настрана за да удоволат на возрасен вол.
А од кај знаеш зошто се здебелил? И тоа што другарка ти го сака таков не значи дека тој ја присилува. Не гледам никакво токсично машко однесување овде што другарка ти го сака таков. Ако женска се здебели треба да и раскине дечко и така? И обратно.
Не знам по кој пат потенцирам дека е за мажи муабетот И сериозни здравствени проблеми е едно. А нормални промени кои се под хормонално дејство не постојат кај машки. Тестостерон не дуе, не предизвикува некакви промени со болки во стомак или негови варијации Ефектот се знае кој му е. Јас да бев машко и да минев низ тежок период и да се поправев, срам ќе ми беше од девојка да чујам дека пак сум најубав и да ме теши покрај триста нејзини проблеми.
Прежвакана тема милион пати, но ајт...Нема лек дефинитивно за канцерот наречен Македонско јавно здравство. Или тотално приватизирање на истото или ќе ни умираат пациенти од сипаници и ќе вадат бубрези на здрави и прави трудници. Сеуште како држава и нација немаме создадено свест за колективна емпатија и јавно добро. Превземено од Твитер профилот на Lexie Von Raven. Се надевам дека девојката нема да се налути што го споделувам тука. Цитирам: „Татко лежи на интензивно во кома е.3 недели не смеам да го видам. Денес, ечи турбо-фолк до даска! Седнале у сред соба меѓу пациенти галамат, се дерат ко у кафана. Прашав "Шо е со музикава" Сестрата ме направи од гомно подоле,ми затвори вратата и урлаше. "Сеа до 1 ќе чекаш надвор" https://twitter.com/Lexie_Von_Raven/status/1538483939794374661
Јас да имав вакво размислување како твојто ќе ми беше срам уста да отворам да не се испострамотам... ете ти како жена имаш многу проблеми ама најголем проблем ти е што дечкото на другарка ти е дебел
Па може му задоцнил . А еве ти си можда постручна, хормонални промени не можат да се случат кај машкото тело? Од надворешни фактори или пак генетски наследни? Ме зачуди дека рече нема шанси машко тело да доживува промени. Ама од друга страна пости гинекомастија. Исто така над 30 годишна возраст се намалува лачењето на тестостерон. Од друга страна, стресот е докажано дека може да го зголеми естрогенот во телото, а со тоа и полесно да се складираат мастите. Има и други состојби, пример болести на црниот дроб, кои предизвикуваат зголемено лачење естроген.
Ајде пак ќе прашам Кажи ми кои се нормални промени кои не се патолошки. Како подуеноста кај жени во пмс. Значи кои не се случуваат само кога нешто ќе тргне наопаку ами се редовни и не укажуваат на проблем ама се самите проблематични за трпење. Нема нели?
Неам појма. Реков ти си постручна. Ам сепак, можеби се соочува со некои здравствени проблеми ко тие што ги спомнав.
Секое тело подложи на секакви промени, машина да е па претрпува промени, камо ли не тело. Само незрел партнер не може да се справи со промена на телото на другиот партнер, без разлика на полот.
Ај добро. После ако некоја каже дека дечко ѝ не ѝ е привлечен зашто се здебелил и неќе да имаат веќе секс зашто ѝ е одвратен баш се прашувам дали ќе ја осудувате или ќе речете "па секој има преференци" Да погодам, второто. Ама битно да се покажеме тука колку сме либерте.
Леле жено тебе ти смета што дечко и на другарка ти се здебелил. Де жити се преиспитај се. Човек може да се здебели од милион фактори, подуеноста кај жените во ПМС не е дебелеење. Мешаш глупости. Човек може да се здебели исто ако прима крв и дојде до дисбаланс. Од се. Од здравата храна што ја јадеме, од стрес, хормони, депресија, болест, наследно и слично. Што толку те погоди што другарка ти го сака дечко и иако се здебелил? Тешко на дечко ти со тебе, ако се здебели малку не му бега коцата во газот. Луѓето само по убавина и изглед ли се сакаат? Морална поддршка не смее да се има во врската така? Ти кажала убаво жената дека имал тежок период не ти е должна да ти објаснува каков тежок период, можеби болест има.
Па ако целокупниот однос и љубов кон некој човек ти се сведува исклучиво на слабеење или поправање, не знам што да кажам. Секако тоа не значи дека ако ти смета не треба да кажеш, ама еве на другарка ти не и смета и не знам зошто мислиш дека треба да и смета само за тебе да ти ги задоволи стандардите. Не знам искрено, малце глупо ми е да раскинеш среќна врска заради промена на килажа, особено зошто малтене е неизбежно во животот ради разноразни причини. Не знам, чудно ми е некој да е толку нефлексибилен.
Ај уште еднаш и за последен пат. Не ме боли дали дечко ѝ се здебелил или ослабел. Проблемот е што некое машко би дошол да филозофира како е нормално некогаш машкото тело да мине низ проблеми, како треба девојката да го сака по секоја цена и жени што го мислат истото. К-в мој мине низ промени кога ништо не искусиле. Размислувањето е проблемот, дека она "сакај се каков што си" е океј да се применува кај мажи што качиле килце, дека е океј да им дигаме самодоверба на волови од 25+.