1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Не го напишав ова онака, ете ставрно има луѓе што крвнички им смета туѓата килажа па трошат време од својот живот на тоа.

2. Maryland1087

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Абе што е тоа нормално ненормално? Некој ако се разболи тоа е ненормално? Бог да чува, сигурно не очекуваш некој цел живот да биде здрав прав со оглед на тоа каква храна конзумираме.

3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    23.774
    Не ми смета нечија рандом килажа.
    Ми смета токсично машко мислење дека партнерката треба да е океј со све кај него и што мислат дека искусиле пекол ако се поддуле од грав кога екшали ништо не искусиле.
    Или девојки што за "љубов" све трпат и ставаат свои проблеми настрана за да удоволат на возрасен вол.

4. Maryland1087

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    А од кај знаеш зошто се здебелил? :^):^) И тоа што другарка ти го сака таков не значи дека тој ја присилува. Не гледам никакво токсично машко однесување овде што другарка ти го сака таков. Ако женска се здебели треба да и раскине дечко и така? И обратно.

5. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    23.774
    Не знам по кој пат потенцирам дека е за мажи муабетот:rofl:
    И сериозни здравствени проблеми е едно. А нормални промени кои се под хормонално дејство не постојат кај машки. Тестостерон не дуе, не предизвикува некакви промени со болки во стомак или негови варијации Ефектот се знае кој му е.
    Јас да бев машко и да минев низ тежок период и да се поправев, срам ќе ми беше од девојка да чујам дека пак сум најубав и да ме теши покрај триста нејзини проблеми.

6. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    Прежвакана тема милион пати, но ајт...Нема лек дефинитивно за канцерот наречен Македонско јавно здравство. Или тотално приватизирање на истото или ќе ни умираат пациенти од сипаници и ќе вадат бубрези на здрави и прави трудници. Сеуште како држава и нација немаме создадено свест за колективна емпатија и јавно добро.

Превземено од Твитер профилот на Lexie Von Raven. Се надевам дека девојката нема да се налути што го споделувам тука.

Цитирам:

„Татко лежи на интензивно во кома е.3 недели не смеам да го видам. Денес, ечи турбо-фолк до даска! Седнале у сред соба меѓу пациенти галамат, се дерат ко у кафана. Прашав "Шо е со музикава"
    Сестрата ме направи од гомно подоле,ми затвори вратата и урлаше. "Сеа до 1 ќе чекаш надвор"

https://twitter.com/Lexie_Von_Raven/status/1538483939794374661

На MeowMeow му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Maryland1087

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Јас да имав вакво размислување како твојто ќе ми беше срам уста да отворам да не се испострамотам... ете ти како жена имаш многу проблеми ама најголем проблем ти е што дечкото на другарка ти е дебел

На Srckata28 и BezglasnaBukva им се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    23.774
    Ај терај коа не сфаќаш.:hai:

9. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.052
    А пубертет?

10. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    23.774
    Пубертет на 20+ години?:rofl::rofl:

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.828
    Допаѓања:
    80.768
    Тебе ти смета машко ако дише, знаеме.

На hermosa, theowndemon, Emy867 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.052
    Па може му задоцнил :D.

А еве ти си можда постручна, хормонални промени не можат да се случат кај машкото тело? Од надворешни фактори или пак генетски наследни?

Ме зачуди дека рече нема шанси машко тело да доживува промени. Ама од друга страна пости гинекомастија.
    Исто така над 30 годишна возраст се намалува лачењето на тестостерон. Од друга страна, стресот е докажано дека може да го зголеми естрогенот во телото, а со тоа и полесно да се складираат мастите. Има и други состојби, пример болести на црниот дроб, кои предизвикуваат зголемено лачење естроген.

На theowndemon, sweet-cherry, elimkd и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    23.774
    Ајде пак ќе прашам
    Кажи ми кои се нормални промени кои не се патолошки.
    Како подуеноста кај жени во пмс. Значи кои не се случуваат само кога нешто ќе тргне наопаку ами се редовни и не укажуваат на проблем ама се самите проблематични за трпење. Нема нели?

14. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.052
    Неам појма.
    Реков ти си постручна.
    Ам сепак, можеби се соочува со некои здравствени проблеми ко тие што ги спомнав.

На Maryland1087 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Секое тело подложи на секакви промени, машина да е па претрпува промени, камо ли не тело. Само незрел партнер не може да се справи со промена на телото на другиот партнер, без разлика на полот.

На theowndemon, sweet-cherry, Emy867 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    23.774
    Ај добро.
    После ако некоја каже дека дечко ѝ не ѝ е привлечен зашто се здебелил и неќе да имаат веќе секс зашто ѝ е одвратен баш се прашувам дали ќе ја осудувате или ќе речете "па секој има преференци"
    Да погодам, второто. Ама битно да се покажеме тука колку сме либерте.

17. Maryland1087

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Леле жено тебе ти смета што дечко и на другарка ти се здебелил. Де жити се преиспитај се. Човек може да се здебели од милион фактори, подуеноста кај жените во ПМС не е дебелеење. Мешаш глупости. Човек може да се здебели исто ако прима крв и дојде до дисбаланс. Од се. Од здравата храна што ја јадеме, од стрес, хормони, депресија, болест, наследно и слично. Што толку те погоди што другарка ти го сака дечко и иако се здебелил? Тешко на дечко ти со тебе, ако се здебели малку не му бега коцата во газот. Луѓето само по убавина и изглед ли се сакаат? Морална поддршка не смее да се има во врската така? Ти кажала убаво жената дека имал тежок период не ти е должна да ти објаснува каков тежок период, можеби болест има.

На hermosa, theowndemon, Srckata28 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Па ако целокупниот однос и љубов кон некој човек ти се сведува исклучиво на слабеење или поправање, не знам што да кажам.
    Секако тоа не значи дека ако ти смета не треба да кажеш, ама еве на другарка ти не и смета и не знам зошто мислиш дека треба да и смета само за тебе да ти ги задоволи стандардите.
    Не знам искрено, малце глупо ми е да раскинеш среќна врска заради промена на килажа, особено зошто малтене е неизбежно во животот ради разноразни причини. Не знам, чудно ми е некој да е толку нефлексибилен.

На theowndemon, sweet-cherry, Guns N` Roses и 8 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    Луѓето се повеќе од бројка на вага.

Плитко е.

На raww, hermosa, theowndemon и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    23.774
    Ај уште еднаш и за последен пат.
    Не ме боли дали дечко ѝ се здебелил или ослабел. Проблемот е што некое машко би дошол да филозофира како е нормално некогаш машкото тело да мине низ проблеми, како треба девојката да го сака по секоја цена и жени што го мислат истото. К-в мој мине низ промени кога ништо не искусиле.
    Размислувањето е проблемот, дека она "сакај се каков што си" е океј да се применува кај мажи што качиле килце, дека е океј да им дигаме самодоверба на волови од 25+.