1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.908
    Допаѓања:
    23.742
    Немам правено, ама си имам замислено за во иднина.
    Јас би искрено само скромна прослава до 50тина гости, најблиските во ресторан и матично. Ни цркви, ни бурми ни раскошни фустани. И притоа од гостите кој што донел, донел. Крај крајова, јас сум решила да се потрошам за порциите и другото, не ме терале они.

На Madrugada и Anie93 им се допаѓа ова.
  2. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    4.746
    Нека се живи и здрави овие од Телма, ме пресмеаја. Новиов квиз, заврти на Телма, комедии! Девојкава го врти тркалцево, се паѓа некое мизерно наградиче од типот 400 грама елит кафе, фамилијарна пица или илјадарче од Макпетрол, ако погодиш добиваш, ако не биди жив и здрав. Другиов водител збори со гледачов, првиот веќе чита прашање.. Комедии или мизерии не знам, награди средножалосни.. Толку ли бе да се нема саглам квиз у Мкд?

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    23.747
    Значи навистина имам точно предчувство за кога некој лаже. Мислев дека има врска со некои мои несигурности и параноја и многу долго се чудев зошто, кога сум личност која нема trust issues, многу често ми се случуваше да не верувам на последниот бивши за некои работи --- не во врска со лојалност пошто за тоа имав 100% доверба, туку општо за некои работи кои ми кажуваше дека ги прави или пак чувствува.

Денес, месец дена после раскинување, случајно фатив стара лага, масло на платно во боја, нешто за кое на времето мислев дека ме лаже и го искажав тоа. Тоа поттикна караница на „ти мене не ми веруваш, тоа е проблем, тоа ми е најголемо црвено знаме, доверба во врска е најбитно нешто...“ и иако не е воопшто толку битна лагата, само ми даде потврда за тоа чувство. Ако за тоа сум осетила и испадна вистина, за поголеми работи сигурно.

Сега ќе му верувам на тоа чувство. Не за да плеснам во лице „ти ме лажеш!!!“, само информативно да знам дека треба да се тргнам од некого, од некаде, од нешто.

На Kumanovkaa, Dumbledore, Hellobeautiful и 4 други им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.360
    Допаѓања:
    125.172
    На такви ми иде да им ставам ваучер од продавница некоја од 1000 денари или орбит мастики.

На Just.do.it, Maryland1087, ElenaOfRivendell и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.908
    Допаѓања:
    23.742
    Шетам на кеј, онака најнормално.
    На велосипедскава до мене, идат едни, едниот со точак, другиот покрај него пешачи. Почнаа со зјапање, па чудни тргни - застани исто паралелно со мене. Па застанувам да ме одминат, ама доаѓа едниот некој сељачки муабет да ми прави. Му реков да одјебе и продолжија по велосипедска, ама уште паралелно со мене, јас успорувам и тие, јас стојам, и тие. Стојат и гледаат во мене. Онака фати да ми лупа срце, ташната ја стискам со сета сила.
    Пред мене е мост, наоколу нема луѓе нешто многу во тој дел од кеј, а под мостот темница. Среќа од карши имаше скали да се качам и набрзина налево круг се качив горе, прво чекав малце па поминав мостот од горе и на следните скали гледам ги нема. Набрзина претрчав кај осветлениот дел и едно 50 пути се завртев дали се во близина. Среќа не беа. И така одејќи накај дома уште 50 пати се завртев.
    Али нема веза де, поголем проблем у случајов е секако што јас мислам за мажи. Мање битно што коски тресев прееска.

На Madrugada, Dumbledore, GirlLove и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Fauhxy

Fauhxy Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    2.131
    Дали овие што ќе учествуваат утре на парадата за традиционални семејни вредности ќе ги земат со себе швалери/ките, децата што ги оставиле по домови и браќата и сестрите со кои се скарани за метар квадратен земја?

На Madrugada, violetblue, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    6.487
    Зошто има толку злобни луѓе на овој црно-бел свет?
    Кога правев свадба блиски "другари" велеа демек имаат корона. Јас им поверував, дури бев и тажна за нив. Денес по некоја си случајност дознав дека едниот пар биле на одмор тој ден а другиот пар на друга свадба. Толку се разочарав што не ми се прави муабет со нив. Како може да има толку ГЛУМЦИ не ми се верува.Си мислеб дека сме блиски ама се било лицемерии.
    Дали изумре тоа "другарство" и "пријателство" или само мене ми се случува?

На flower30, Tih-ana, Mr. Scratch и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Osogovski.

Osogovski. Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    127
    Сакам да кажам дека луѓето многу се наивни во последно време. Пред очи им искрадоја злато и пари и ги скараа со најблиските и како тоа да е малку, истите паднаа во депресија бидејки верувале на зборови кажани од гледарци, гатачи и бајачи.
    Вчера бев замолен од блиска роднина да се качам повисоко и да достигнам до едно писмо сокриено високо на ѕидот. Ко демек ете, тоа писмо и го оставил еден полицаец што се занимава со такви глупости (гледал демони, истерувал демони, бајки дрн дрн јарина) и писмото требало да им носи среќа... (facepalm)
    Сепак се предомислија послем голем напор од мене и ме замолија да го фрлам во реката бидејки ги било страв нив. Од љубопитност го отворив и имаше голем текст со арапско писмо на кое имаше сатански пентаграм и пишуваше Shejtan Velzevul. А сите знаеме кој е Велзевул (Беелзебул). Како може некој да биде Божји слуга кога го велича Велзевул, т.е Ѓаволот.
    Убаво вели Писмото, :!:од еден извор неможе да тече солена и слатка вода:!: и дека "еден човек неможе да им слугува на двајца господари".
    Но не, народот пак си верува во тоа.
    А овие ко им покажав што има се исплашија и си доаѓаат при свест.
    Не верувајте и не пуштајте дома такви личности, не им верувајте ако на улица ве сретнат и ви речат дека имате мака, додуша кој и да сретнете денес и да му го кажете тоа нема да згрешите, бидејки сите денес се со свои проблеми, но тоа не ги прави луѓето светци.
    Сепак некои си терат бизнис :cash: врз сметка на наивен народ што пробуват и веруват во се и сешто за да се спасат од одредена ситуација. Токму тие луѓе се облачат во стари алишта и одат по краеви кај што не ги знаат за да глумат светци. А ако се распрашате за нив, ќе дознаете дека имат огромни куќи направено од собраното злато и пари.

На GirlLove и MeowMeow им се допаѓа ова.
  9. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    Денес прв ден крвава реловулиција ..... ц ц ц како ме нервираат овие женски срања секој месец.

Седнав да читам што има по нетот и налетав на насловот

Украина: Коза активирала експлозив во Запрожје, повредени најмалку 40 руски војници

Си направив филм у глава и ја замислив козата како нервозна активира експлозив :D

Баш си ја замислив у стилот : е сега ќе ви ебам и мајче и шајче.

https://tocka.com.mk/vesti/414844/u...-zaprozje-povredeni-najmalku-40-ruski-vojnici

Се смеам ко улава, ме гледа маж ми и се чуди.

Хихихи козата :rofl:

На Arjanit2021, GirlLove, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Jas neznam kako uspevat nekoi zeni da iscistat se doma sekogas da e pic pec a pritoa sabota po marketi po soping,nedela so familija vo setnja...eve stvarno neznam,do mene li e do niv li e....nedela a mene prozori me cekat,terasa me ceka,rucek me ceka,masina me ceka :^)

На flower30, hermosa и Cecko85 им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.848
    јас чистам у петок навечер, за викенд да сум раат :wasntme:

На GirlLove, tessie, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.856
    Допаѓања:
    41.163
    А маж ти што го чека?

На Lady D ❤️, buba4e89, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Се знае, пиво и лупање на маса со раката “Жено јас сум гладеннн и главен,јасно”!

На Lady D ❤️, GirlLove, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.025
    Јас не знам зошто во 21ви век, чистењето се уште се смета за женска работа. :|

На fbaby, Lady D ❤️, GirlLove и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    "Е од кога те немам видено, деновиве кафенце? Ќе те барам пиши ми го бројчето на вибер. Јас сега нешто зафатен сум во брзање баџо прави викендица па да видам хаха, мојата секако е подобра. Ја немаш видено? Леле, помини кога сакаш јас се сум таму. Ајде да одам јас ти велам зафатен сум хаха ти каде? Леле, уште ли има такви што одат во сити мол, се знае бе, Солун или овој новиот, ама не можам јас, кога ќе ги видам како се буткаат на раат да не можеш да разгледаш, јас не сум типичен балканец. Ајде ајде се слушаме, не заборавај за бројчето го земав најновиот ајфон сега немам броеви хехе"

на ваквите да им се даде медаља за сељачење.

На Love 83, GirlLove, Cecko85 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Doc

Doc Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    200
    Јас чистам само во недела :D Фала богу за машиниве, голема помош се во одржување на дом

17. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    6.487
    Ехеее колку ги има такви, смачено ми е од нив, нормални луѓе веќе...

На Maryland1087 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.908
    Допаѓања:
    23.742
    Овие што го научиле на памет извадокот од Диво месо што почнува со "Да знаев какви ќе излезете...."и тако даље и го плескаат у секоја прилика, дури и за банални глупости....знаат нешто друго паметно да кажат...онака со свои зборови?

На Lella, Angie1432 и Cecko85 им се допаѓа ова.
  19. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Повеќе боли мачкањето со памукот од боцкањето со иглата :bow:

На Волкот, tessie, nena2010 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.908
    Допаѓања:
    23.742
    И жените што покриле модриците со шминка, и овие што останале во брак ради децата и тие што си ги помодруваат децата јер истуриле шампон у када..

На GirlLove, violetblue, Cecko85 и 2 други им се допаѓа ова.