Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.763
    Извини вака, ама како што те знам на форумов ти за све нешто имаш да си се пожалиш.
    У све црно гледаш.
    Смени се малце, позитива малце.

2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    На времето, не од лоши намери, туку од недостаток на храброст и дефетистички пристап, заблазнував на туѓата среќа. Не велам дека завидував, оти не посакував да им се растури. Бев во стил :,, Брее, кога мене ќе ми дојде редот? "

Знаете како велат ,, се радував како јас да сум успеал." Е во тој mode бев и многу интересно дека прв впечаток ти е дека тоа е многу убаво и несебично, тоа е правилното . Е па не било. Дури и токсично е.

Сега си се радувам исклучиво во мое име и на мое место. Како гостин, како поддржувач, како пријател, семејство и сл. Но, во сопствената кожа. Не велам ,, леле како јас да се посреќив" и со тоа потсвесно не го условувам Господ и мене да ми даде. Благодарна сум оти сведочам за туѓата убавина без потреба од очекувања, свесни или потсвесни, туку се предавам на системот, на редот. Е, тогаш среќата за другиот може да " те фати". Тогаш таа среќа е " заразна".

На hermosa, flower30, Herrera и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.659
    Некогаш бев во вечна потрага по песни на јт што ќе ги слушнев по бутици или кафиќи. Сеа сум во вечна потрага по песни што ги слушам на оние тик ток видеа што излагаат на ФБ. :music:

4. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    844
    Допаѓања:
    5.700
    Среќна сум, утре сум на мекици во улога на кума... :inlove:

На SnowWhite8, hermosa, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Да е живо и здраво големо да расте, а ти кумо многу дечиња да крштеваш. :D

На st-el му/ѝ се допаѓа ова.
  6. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Со среќа, памет у глава. :hug:

На Cecko85 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.455
    Допаѓања:
    25.132
    Ко ќе видам "јас на моето од 6 месеци му давам тетрапак па еве го живо, здраво, ништо не му е" тип на коментар, ми се ежи и косата на главата, ew.

На ElenaOfRivendell, elimkd и GirlLove им се допаѓа ова.
  8. Demi_

Demi_ Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2022
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    384
    Тажни се Биљо кога ќе завршат, ама нова љубов, нова среќа. :D

На темава сакав да кажам како се зафркнав со превозот за назад. Големо е убаво е ама се' е од далеку подалеку.
    Епа нема од сите убавини наеднаш.

На hermosa и Biljarkata им се допаѓа ова.
  9. Волкот

Волкот Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2022
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    140
    Кога ќе се умислите дека сте инфлуенсерки на инста бре бре (facepalm)(facepalm)(facepalm)

На Madrugada, sino.o.oka, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Некои личности сакам и морам да ги заборавам, како никогаш да не биле.

На carangigia, flower30, Cecko85 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mięta

Mięta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8.030
    Еве го моето богатство. 20220627_101230.jpg 20220627_101303.jpg 20220627_101240.jpg 20220627_101250.jpg

На Maca Macka, forumce, Bozica1980 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    23.747
    лезбеќииииии Screenshot_20220627-102635_Facebook.jpg

На S.o.F.i, Dumbledore, Волкот и 4 други им се допаѓа ова.
  13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.455
    Допаѓања:
    25.132
    Зависна сум од нешта што ми го стимулираат мозокот. Не можам без да слушам/гледам/читам нешто. Возам точак или пешачам сама? Морам да слушам подкаст или музика. Имам слободно време по дома? Никако да одспијам малку или да измедитирам дупло... морам да читам книга или да гледам серија. Еве и на работа скоро цела смена слушам подкаст некој. Нема шанси да не примам информации. Болно опседната! (facepalm)
    Ако ништо друго, епизодава од "7 good minutes" дополнително ме мотивира да напраам пауза од социјалниве мрежи барем:

https://open.spotify.com/episode/0m...i=s8Rp7T8mR0234JlfQYGYJA&utm_source=copy-link

Не можам да се поднесам колку мозокот (а и очите и ушите) си го гњавам. Барем летово морам да одморам, така да од денес активно почнувам да му се спротиставувам на искушението и се гасам од форумов (би се вратила исклучиво ако ми треба некое инфо кое не можам да го добијам на друго место). И од останатите социјални.

Tumblr_l_851562967269839.jpg

Го затварам профилов на неодредено време бодрејќи се самата себе со моето омилено мото: mindful, very intentional, extremely selective.

source.gif

Последна измена: 27 јуни 2022
    На Lavender4, Anie93, Cecko85 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    3.730
    Седам со бабиве околу триесетина минути и веќе почнав да паѓам у депресии шо мисли ќе ме тепаат настарост....

На hermosa, elimkd и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  15. Osogovski.

Osogovski. Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    127
    Смачено ми е да го гледам народот (и самиот себе) како ги фрламе тешко заработените пари по аптеки купувајќи дијазепам, разни апчиња и креми се со цел да можеме да ги поднесеме притисоците од колегите и досадните шефови и последиците од прекумерната работа.

Сакам да кажам дека ова не е работење, ова е уништување на работникот во Македонија, тотално исцрпување на неговите психо-физички способности.
    Сакам да кажам дека овие овде што се нарекуваат газди не се газди, туку робовладетели.
    Сакам да кажам дека нашиот систем прилега на Античкото робовладетелство во Египет.
    Сакам да кажам дека ова што ни го дават нам не е плата туку некоја си помош, колку да купиш суво корче леб за да имаш душа колку толку да идиш таму и да робуваш.
    Сакам да кажам дека овде работодавачот нас не' гледа како овца за стрижење, роб и сирот човек што нема кај да иде па работи колку за корка леб.
    Згора на тоа, се лутат зашто работникот чека да дојде време за одење а не да работат и да не мислат во тоа. Ете поради големото незадоволство кај работникот едвај чекаме да дојде време за одење! Не се истрпуваат неправдите и прекумерната работа секој ден!
    Сакам да кажам дека не се живее од воздух само...!!!

На Maca Macka, elimkd, Vikktorr и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    23.747
    Луѓето обожаваат да бидат жртви. И не мислам на она глумење на жртва како манипулативна тактика.

Мислам на луѓето што прават се за другите, жртвуваат, даваат целосно, не се ставаат себеси на прво место, а не го добиваат истото назад. И тврдат дека животот не е фер, дека им е нанесена неправда, дека не постојат добри луѓе, што нели, имплицира дека они се единствената добра личност, автоматски се морално над другите. Тоа е его. Да мислиш дека сите се против тебе, да мислиш дека те следи неправда по неправда...

Себичноста е преубава работа. И сите ќе сме посреќни ако сме посебични. И не го мислам ова на начин дека треба за себе да си мислиме, затоа што никој друг нема да мисли на нас. Го мислам на начин, да си ја ставиме прво маската за кислород на наше лице, а потоа да им помогнеме на другите.

На Tinaaa, Cecko85, Vikktorr и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.246
    Допаѓања:
    57.556
    Лани ова време да ме прашаше некој каков ќе ми биде животот по една година, никогаш немаше да претпоставам дека ќе е ваков, скоро сосема изменет за една година само.
    И многу посмешно ми станува прашањето „Каде се гледаш за 5 години од сега“. Bruh, 5 години назад имав сосема други луѓе околу мене, мајндсет, цели, начин на живот и место. Којзнае што ме чека во наредните 5 години. Никогаш не можеш животот целосно да го испланираш и предвидиш.

На hermosa, Madrugada, sino.o.oka и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.907
    Допаѓања:
    23.732
    Почнаа да ми зборат некои - "Со тебе муабет не може да се направи, ептен си дрска, избувлива, да се плаши човек од тебе"
    Оо баш се радувам. Некогаш бев она мирно плашливо маченце што го заќутуваа со "не знаеш/не си искусила/слушај постари" ради кое влечам трауми со години. Некогаш верував во љубов, сеедно каква, дека некого можам да сакам и да ме сака. Ама веќе се освестив.

Ако еве стварно постигнав фаза во која сум бунтовна и дрска кучка, горда сум на тоа. Вака е полесно. Макар и да останам сама на крај. Барем ќе дишам слободно.

Последна измена: 27 јуни 2022
    На Madrugada, Maca Macka, sino.o.oka и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2021
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    1.986
    Жал ми е за луѓето што мислат дека се центар на внимание и имаат муда да те обвинат дека ги оговараш или да кажат "ама што ги интересира за мене па се распрашуваат?". Не бе пиле, на никој не му е гајле за тебе, верувај. Сам си бараш внимание.

На franca, Cecko85 и Kumanovkaa им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Значи комарциве ме соголија. ]:)

На franca, Cecko85 и marlonbrando69 им се допаѓа ова.