Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.241
    Допаѓања:
    15.467
    Сигурно. Ќе му плаќаат, па ќе го пикнат некаде на работа. Така иде тоа за жал :puke:

На elimkd и Anne Boleyn им се допаѓа ова.
  2. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    9.305
    Иде да ама длабоко во себе ќе знаат дека нивното дете не е ништо посебно паметно.
    Друго е кога се гордееш со успехот на детето кое само успеало да го заврши факултетот без никакви врски, а друго е кога ќе знаеш дека цело богатство си дал само за детето да ти има диплома.

На elimkd и Anie93 им се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.241
    Допаѓања:
    15.467
    Ужас ... Бев пред некое време сведок на форсирање на дете да помине одлично во прва средно зошто замислено е да биде доктор, мајката има ординација па мора и оној нели. Ајт, во прва се живо и диво се среди, а кај се другите години, каде матура ...а на факс?
    Па уште и кога реков не мора сите да се одлични, добив па зошто на 15годишно дете да му се расипе амбиција.
    Само не знам чува амбиција:rofl:
    И тоа со план опишано во друго средно, а не медицнско за да му биде полесно

На elimkd и Star_dust им се допаѓа ова.
  4. Star_dust

Star_dust Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2019
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    9.305
    Леле па овие се посебни феномени.
    Јас доктор и детето доктор.Обавезно!
    А што ако на тоа 15 годишно дете амбицијата му било да стане банкар, адвокат, фризер.....

Јас во средно имав случај со дете кое се гадеше од крв, буквално капка крв да видеше се онесвестуваше ама се запиша на медицински само затоа што татко му е доктор. Ужас.

5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    23.747
    Најмногу што не сакам да читам на форумов се вашите ставови за малите деца и нивното (не)учење и „мрза“, ама добро, родителите што имаат дете кое се мачи во училиште најдобро знаат како е и зошто е така.

Мене ми е познато затоа што имам многу помала сестра и знам како образовниот систем неа ја изневерува од првиот ден кога стапна во училиште (а не обратно) и имам најголема емпатија за сите како неа, што испаѓа дека се мнозинството.

Мене ми е очигледно дека вие нешто во себе си лечите со овие муабети за мрзеливите деца - не вие сите, ама вие членовите стриктно со муабетите дека цели генерации се покварена семка. Дали вашите родители ве научиле да се вреднувате според тоа колку можете да научите? Дали го споредувате детето во себе што НАВОДНО повеќе морало да учи од децата сега? Можам да гарантирам дека не сте биле подобри генерациски.

Ја гушкам сестра ми и целата нејзина „неодговорност“ за училиштето и ја гушкам ради социјалната анксиозност поради која не можеше некој соученик да праша за домашни па мајка ми мораше други мајки да прашува и ја гушкам ради целото нејзино искуство во училиште.

Зборете што сакате се додека сте обични граѓани, а не просветителни работници, затоа што ни треба повеќе квалитетни професори кои ќе препознаат дека образовниот систем е измама, ќе ги препознаат децата што едвај проаѓаат, а се полни со идеи, креативност, интелигенција, труд и потенцијал во себе, а едноставно не можат да се вклопат во овој роботски систем на учење кој не стимулира ништо позитивно.

На Annath, Munchmallow20 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    23.705
    Ама против овие нема јавен линч и плукање како кон децана од Орце:drunk:

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.856
    Допаѓања:
    41.157
    Ова уште сто пати би ти го лајкнала. Штом почнам да читам пост со денешниве деца знам какви тешки глупости ќе пишува. Најиронично ми е кога тетки 50+ на фејсбук коментираат колку они учеле додека е јасно дека не знаат да напишат реченица. Инаку за последниот пасус, и професорите(80%) се исти, затоа и децата што тешко се вклопуваат најмногу го јадат стапот.

На M.B., Munchmallow20 и Srckata28 им се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    23.705
    Што е со цениве на производи за сончање? Гледам по 400, 500, па и над 900 некои.:drunk:
    Ми требаше некое помало оти на јако сонце кога сум надвор ставам барем на лице да не горам.
    И стварно не очекував дека едвај ќе најдам некое околу 200.

Последна измена: 30 јуни 2022
  9. Matotheja

Matotheja Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    9.359
    Седи си под сенка :D

На bicycle, buba4e89, Munchmallow20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.862
    Допаѓања:
    23.747
    За жал знам дека повеќето се такви и ги понижуваат децата во име на мрза. Професор и учител се станува доколку навистина имаш жарче во себе што сака да работи со определени возрасти, да препознава, да мотивира, да разбира. Не затоа што е последна опција...

-----

Сакам да раскажам една случка за сестра ми и една професорка. Сестра ми е една од оние деца што повеќе знаат англиски поради интернет и кога зборува македонски преведува во главата од англиски на македонски. Заради тоа не збори течно македонски и прави граматички грешки во зборење. Самодовербата и е 0 затоа што и самата е свесна.

Повеќето од професорите ја навикнаа, професорката по македонски ја разбира и многу трпеливо работи со неа. Ама една нова професорка по изборен предмет (кој не го бираат децата...), ретко имаат часови, сестра ми послабо го учеше предметот затоа што е досаден и со тешки зборови за сестра ми (за Иновации се работи), ама од време на време се запнува за оценка повеќе. Сестра ми научила, а пошто ја знам, знам дека и е мерак кога ќе успее да научи нешто, се јавила да одговара и професорката на сред одговарање ја прекинала и рекла "Не можам да слушам веќе, ништо не те разбирам." и сестра ми се враќа од школо, разочарана вика дека е свесна за се, но би требало да има право да се искаже и да биде сослушана кога одговара. Се потрудив да знае дека е апсолутно во право и такво нешто професор не смее да го каже.

Зарем такви луѓе треба да предаваат? Какви се овие професори без трпение и емпатија? Како можат безосетно некој да збори така со деца?

На hermosa, GirlLove, st-el и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    23.705
    Полани на плажа од седење под сенка лошо изгорев:D;(

На Matotheja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    474
    Македонскиот сон, државна работа, партнер, деца, стан, кола, одмор на некоја плажа...уште среќа фали.

На bluepancakes, Anie93 и GirlLove им се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    ме нервирате кога менувате профилни.
    @nextredstyle пример бев навикната на прошлата твоја, на черната, сега види шо праишш, шок за моите очи:rofl:

На elimkd, nextredstyle и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  14. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.163
    Кога сменат профилни се чувствувам како скроз друга личност да се :rofl:

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.036
    Допаѓања:
    130.909
    Два до пет пати пати годишно ме фаќа потреба за менување профилна.
    Битно го има типот.Иначе, знам да ставам и скроз друга позната личност. :D
    А, јас сум јас, госпоѓица сериозна(освен кога не сум, а не сите сфаќате кога). :rofl:8)

16. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.789
    Најубо речи лукчето поубо те знајме така :rofl:
    Не карај ме само :bandit:

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.036
    Допаѓања:
    130.909
    Не, ма. :rofl:
    Се знае дека по лукчето сум најпрепознатлива.Ко заштитен знак ми е. 8)

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    16.824
    А бе како може, ако ти почине најблизок ( чичко, тетин и сл зборувам за прво колено, ма да и второ нека е ) да не ти дадат ден.

Колешкава треба утре да одат на погреб во Скопје и и велат, "оди, бркај таму работа и врати се"

Врати се, бе. (facepalm)

Тој што ни е главен и вели ' Јас ќе те покривам, ама кога и да стасаш дојди'

А, ако ти почине не дај Боже, мајка, татко, брат или сестра, ти следи ден или нз како.

И зошто сакаме да си одиме од Македонија?

Еве уште една причина.

На цела болка, жал и тага.
    На работа, одма.

Емотивното и менталното здравје на работникот повторно на последно место.

На Cecko85, hermosa, IamSexyAndIKnowIt и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    три ствари, 330 денари
    290625182_1363145157531012_873598893506673694_n.jpg
    ова ни у Замбија го нема

На Cecko85, hermosa, arabella_ и 3 други им се допаѓа ова.
  20. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Ќути сесре, винстонот уште не е покачен, недај боже да ни го покачат инфракт ќе ме удри.

Сега гледам за млеково, порано битолско 52+3 беше глеј сега 70 го направиле.