Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.039
    Допаѓања:
    130.928
    Со месо, де.
    Ама уредно набавено по правила, не вака и не од болни животни.
    Уште изјавил дека постапката била хуман третман.
    А, ова е суровост.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    Аха значи таква била работата.

И јас како тебе не знаев.

Значи јас и ти додека пишуваме на форумот , таму некаде во дивината се пуштени на терен ветеринари за да проверат и да контролираат со какво месо се хранат мечките, лавовите, тигрите.

Таква била работата, таму во дивината не постои ниту едно разболено животинче кое испуштило душа па почнале да го јадат овие месојадците.

Се е однапред проверено и исконтролирано пред да се јаде.

Епа добро, штом си цврсто убедена дека во дивината се јаде само квалитетно месо , тогаш ќе мора и на овие од зоолошката ист третман за проверено месо да им се дава.

Не бе, нема болести во дивината, се е стерилизирано.

Ова се надоврзав на твоето прашање СЕ ЗАПРАША НА КОЈ НАЧИН СЕ УБИВАНИ .

Животот е суров , големите риби ги јадат помалите.

Е така и овие месојадците , крвно и брутално си обезбедуваат месо.

Штом решиле да одржуваат зоолошка, мора да им се обезбеди месо на животните како знаат.

На Bratot му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anah

Anah Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    1.388
    Да беше само тоа нерегуларно во зоолошките, во какви ли услови се чувани животните во кафезите, изгладнувани, итн. итн. воопшто не треба да постои зоолошка градина т.е затвор за животни и сеа као треба да очекувам дека таму добро ги третираат животните, со хасап систем можда прават проверка на храна?!

Собирај пари за сафари па иди гледај ако сакаш у живо животни у Африка.

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.163
    Во нашата мила Македонија ни луѓето немаат добри услови за живот а камо ли па животните во зоолошка :)

На -црноока-, elimkd и Maryland1087 им се допаѓа ова.
  5. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    Не само зоолошките, треба и аквариумите да ги затворат и да се пуштат сите риби кај што им е местото.

Ама човекот е најголемо зло , којзнае колку животни и риби масовно се убиват за човекот да си приготви специјалитети од месо.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Пошо убаво објасни како е во дивината, јас не знам и зошто воопшто се мачеле да ги колат, па ги фатиле, па сега затвор... Требало директно фрли го коњот преку ограда јер животот е суров, бар да се истрчаат лавовите.

На Miss666 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    4.739
    Али на муабетот таква е дивината и дај сеа ќе колеме животни, не знам стварно што да речам.. Зоолошката у Скопје одамна треба да се затвори. Кутрине животинки само се измачуваат таму. Тој што мисли дека ја води, е тој треба да биде затворен во такви услови.

На ladydy13, Jana06 и Dita_girl им се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.242
    Допаѓања:
    15.497
    Како ја запознав мајка ви ... засекогаш :rock:

На Cupcakee31 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cupcakee31

Cupcakee31 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2021
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    197
    На foxlife моментално.:inlove:

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Претходно биле купени 30 кг месо за животните од Зоолошката градина, на сепак решаваат да ги убијат болните коњи за да ги прехранат лавовите.
    Прашањето е зошто 30кг месо не е доволно за животниве и дали се работи за масовно перење пари? Ќе купиме помалку и ќе убиеме недолжни животни никој нема да дознае. Разрешницата е малку, треба строга осуда.
    Општо и зоолошка треба да биде затворена.

На hermosa, nextredstyle, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.200
    Допаѓања:
    175.857
    Па нормално. :D И кога читам овие со хехенца: "а Шо Да ЈаДаТ жИвОтНиТе" тешко ми е да вервам дека се сериозни. Во една тема се бунат за беззаконие и неред, ама тука им е океј без да уважат дека си има тендер за набавка за месо, под стандарди за истото. А се ова е оти некој сака в џеб да си клај и да убива во нехигиенски услови, нерегистрирани животни, потенцијално опасно месо за животните- конзумери, нелегално во некои DIY касапници ВО ЗОО. И поќето ги клавам во категорија тролој пошто тешко ми е да вервам дека некој не можи да измозга до толку.

А за шо пиша. Виде дека дотичниот рече дека било практика и претходно? Беше то нешто шо потсвесно сите го знаевме ама добро бе, во каква гадна реалност живееме? Директори одат профит да вадат.

Нека затворат сегде ЗОО оти се зло. Еве почна и на поќе начини да се согледва и зошто. Па аман да затвориме се пред луѓето да заборат на ова и да се вратат таму за "забава".

Едно прашање во втор рант ме фрли. Првиот беше изгледа многу смирен. :D Фала ХАХХАХАХА.

На Ugly Duckling, nextredstyle, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Ако 12 години работел угледно значи дека ќутенката траела 12 години и сега такозваниот “убиец” директор не се деклалирал како убиец.
    За 12 години којзнае колку пари биле испрани.

Страшно.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    1.732
    Она кога ти се расправаат мозокот и срцето, а ти незнаеш кого да послушаш. :smoke:

На hermosa, fbaby и Cupcakee31 им се допаѓа ова.
  14. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.739
    Допаѓања:
    13.611
    Мајка му си отиде во Хрватска, вујко му во Грција на одмор, а него му ја оставија бабата со склероза да ја чува, ако не ја чува он, сама дома ќе биде бабата со склероза што не може ни јадење да си направи сама. Господе што згрешив за вака да го ставаш во искушение мојот одмор и мојот љубовен живот.. На крај сама ќе си отидам на одмор, и толку.

15. Anah

Anah Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    1.388
    Не знам дали си била во последниве неколку години во зоолошката во Скопје да видиш во каква состојба се кутрите животни, на лавот ребрата му се гледаа последно кога бев, прежално е како ги третираат, животните изгледаат болно и изнемоштено,
    мене само страшно ме иритира фактот што треба да ги фатиме на лице место дека колат коњи за да се уклучи мозок и да ни текне што праат, а толку е очигледно.

На buba4e89 и theowndemon им се допаѓа ова.
  16. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161

Види, ти започна со коментарот дека им посакуваш се најлошо и ги нарекуваш убијци.

После некоја членка те подпраша што се случило во Зоо ?

Ти го постираш линкот и после тебе јас ти се надоврзувам со прашање што треба да јадат лавовите ?

Значи , некојси Петко решил да отвори зоолошка, значи не е музеј со фосили, туку е зоолошка со живи животни.

Тоа животно мора да јаде.

На страна муабетот у какви мизерни услови зад решетки живеат --- тука и двете се согласуваме на оваа точка дека се у затвор и не треба да постои зоолошка туку да се пуштат на слобода животните.

Она на што не можеме да се разбереме е што треба да јадат лавовите ?

Јас ти велам месо, ти велиш не требало да ги заколат магарињата оти болни биле

Јас пак ти велам , ам во дивината како јадат тие животни секакви други животни, буквално ги распарчуваат за да им дадат месо и на малите лавчиња и пишав дека таму никој доктор не ги проверува дали се болни или здрави животните, туку животот си тече, тие така живеат и се хранат.

Значи ако не биле магарињата, сигурно мачиња и кучиња ко во Кина ќе колат за да прават хамбургери од месо ко во Кина, да да, имам јадено хамбургер од месо од маче и повратив ко ми кажа таа на касата дека од маче било , зш на прв залак месото ми мирисаше чудно па морав да прашам од што месо е.

Тоа што јас ти го велам е штом Петко решил да си игра Зоолошка , мора како знае да им најде месо на лавовите и сите други месојадни животни да не ги набројуваме по ред.

Стварно не знам оти не можеме да се разбереме 8-|

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Сум била еднаш пред три години кога ги донесоа слоновите и фоката. Сега не знам како е, но напишав дека е време да се затвори.

На Anah му/ѝ се допаѓа ова.
  18. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Нели раскина?
    Се смиривте пак? Знаев.

На buba4e89, elimkd и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  19. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.739
    Допаѓања:
    13.611
    Друг е овој..

На nextredstyle, elimkd и edna_malecka им се допаѓа ова.
  20. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Тука не се разбираме. Нема 'како знае'. Точно се знае како треба да се обезбеди месо за животните.

На Amelia., Anah, fbaby и 3 други им се допаѓа ова.