Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.070
    Допаѓања:
    10.746
    Literally. :lol:

На Amellie13, Waverly Raven, nextredstyle и 3 други им се допаѓа ова.
  2. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.285
    Ќе тера уште најдолго пошто планирам кога ќе ја запросам женска ми да објавам тука прстенот со таг нејзин со све, а посебно во скриено катче ќе ставаме слики како младоженец и невеста, и слики од децата.

На boo3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Тоа не е критика за форумот, за ние што пишуваме е. Толку ни е очигледно капацитетот. Или волјата да се збори за нешто попаметно.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.777
    Допаѓања:
    16.530
    Единствено нешто, поради што сеуште се врткам на форумов е тоа што има многу јака група на форумџики, квалитетни, што сакам да ги читам. Одмилено ми е да се вклучам во дискусија затоа што секое второ мислење се брише, заради исто така многу појака група на членки што гледа само да ти се "закачи", ама па ако не се тие нема да има драма, нема да има кој темата од еден колосек да се носи во друг и да се пишува се и сешто и притоа модераторите да не превземаат ништо. Само неколку теми што ги читав деновиве се катастрофа, тотална утка, се вергла едно исто па исто едно 100 испишани страни.

На fbaby, elimkd и nextredstyle им се допаѓа ова.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.418
    Допаѓања:
    126.675
    Извини, ама попрво ќе поверувам дека Кајгана би терал уште долго отколку Фемина. :D
    Таму има идиоти, ама има и видливи администратори кои имаат слух.Направија измени по желба на членовите.
    Михајло и Фемина немаат слух.Фемина форум од 2014 не е сменет.Колку пати даваме предлози, а сè останува исто. |(
    Што да поттикне? :rofl:
    Ќе ја распарчат со навреди или потсмеви.
    Овде дискусиите не личат на ништо.Од 40ка се собираат чопоративно и напаѓаат помлади членки кои не се согласуваат со нив во темите.Тоа не е квалитетна дискусија.
    Можеш ли да изброиш колку пати си тагната за да бришеш навреди?
    Не можеш.
    Повеќето модератори не модерираат правилно и често мора тебе да те бараме.
    Ај пак(иако очигледно џабе :rofl:), шепни им на Михајло и Фемина да покажат добро администрирање на форумов и конечно да видиме негов апдејт и промена на модераторите. :wasntme::D

На liliput22 и cooll им се допаѓа ова.
  6. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.285
    Стварно и темана за измени ако не тргнете ја пошто не вреди чим не реализирате ништо.

7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    23.508
    Ако нешто сакам да поправам кај себе, и работам на тоа, тоа е да не ги сфаќам работите толку лично. Превише сум осетлива на ова.

Многу лесно се кршам кога некој се понаша спрема мене на еден начин еден ден, потоа малце поразлично другиот ден. Знам дека не е (секогаш) до мене. Ама буквално се к р ш а м.

Мислам дека пошто јас немам таков карактер. Јас најозбилно сум способна да бидам нервозна цел ден и кога ќе се сретнам со некој да се однесувам најнормално, како што сум секогаш навикната. Ретко кој функционира вака и затоа тоа за мене е... ужас. :)

Но, морам да кажам дека кога нешто не ми се прави и јас сум способна да кажам дека не сум расположена за тоа и нема да правам (да излезам, да отидам некаде) нешто што не сакам. А кога некој исто постапува, мислам дека е напад и омраза лично спрема мене.

Не е... но имам некои механизми кои ме секојдневно, за секој убедуваат дека намерно ми прават нешто за да ме повредат или дека не им се допаѓам. Не е ич лесно да се живи вака. Што корист имам да мислам дека продавачката од КАМ ме мрази затоа што ја изнервирав што ми требаше 10 минути да најдам 2 денари во новчаник? Да не зборувам ако некој ми е чуден преку пораки. Слабо срце. :)

Сакам да сум поцврста. :l:

На sweet-cherry, fbaby, Amellie13 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.100
    Допаѓања:
    55.922
    Скроз сум истата. Особено во последниот параграф.
    Ако не се однесува некој како што сум претпоставила/очекувала или поинаку од вообичаеното, мојот мозок веднаш е ко *panik*. :tmi:
    Навистина посакувам да не ги анализирав толку туѓите постапки кои во 90% од случаите не се поради лично мене. :smirk:

На KateKane, Guns N` Roses и Srckata28 им се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    23.508
    Те гушкам од што се разбираме. :hug:

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.285
    @RainBow мислам дека мислењава треба да се префрлат во категоријата "за форумов".

11. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.011
    Само во сит ком може некоја од келнерка да премине да работи во фармацевска фирма ко микробиолог или во врвна модна куќа ко топ менаџер.
    У задње време ги гледам пред спиење mostly поради веселиот ентериер, баш ми е soothing за душичката.

12. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    60.823
    Па ме бришат после коа ќе им плеснам се во фаца.

Како е можно некој да рече дека ги брани женските, а на стори става hoes mad, дроља, дека се лупа со повеќе души а не ја ни знае приказната и пишува слични работи?

Илјада пати ми се поокеј луѓе што отворено си кажуваат дека имаат некаква нетрпеливост према женски пол, отколку најс гајс што као демек не бранат а си дозволуваат некоја девојка за која абер немаат која е да ја наречат дроља која се лупа со мажи, па коа ќе ја одјебат се враќа кај некој.

А гледам има голем број на следачи. Сигурно голем број од нив се жени. Како сакаат да следат тип колективно не вреѓа еве не ми е јасно.

Ужас.

На sweet-cherry, fbaby, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Не знам што се жалите кога на форумов има најразлични теми опфатени од сите сфери, од книги, литература, филмови, музика, образование,,,,, е сега тоа што најактивни се домаќинските муабети, свекрви и снаи, золви, прославување после пораѓај, дали сум или не трудна, тоа пак 40ка ниту ја читам ниту ме интересира според мене најглупавата тема, не ви се криви ниту Михајло ниту модареторите, најактивните теми се живо олицетворение на овдешната жена и нејзиното секојдневие, проблеми и преокупации, до менталитетот е.

На Herrera, Аргентина *, Цунами и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    23.508
    Се согласувам до некаде.

Мислам, ми има логика очајни домаќинки или очајни тинејџерки да ги гуглаат нивните проблеми за бракови, свекрви и несакана бременост и ова да им излезе, па да се приклучат во дискусија.

Исто ми има логика трудниците/мајките да си бараат заедница на женски форум и совети во врска со таа тема. Реално, и јас би многу читала искуства од прва рака да сум во таа улога.

Приметувам членови кои мислам дека се нешто понавлезени во internet culture од странски сајтови и социјални мрежи и знаат да отворат такви теми или дискусии и обично има многу коментари од тип „вау и за ова ли мора тема да има“, ко да сме згрешиле нешто ако отвараме лабави, забавни теми на форумов. :D

Јас сакам и дискусија за одредени теми, ама секако секој ќе си чита и коментира онаму кај што сака и што го интересира. Има теми кајшто некои членови си зборат сами со себе, па што, тоа сакаат да коментираат.

Така да, во право си, до менталитетот е и таква ни е демографијата на форумот. Се што можеме да направиме е да не се срамиме да коментираме таму кај што сакаме. :D Но, не знам дали некогаш форумот
    ќе биде како reddit. :D

На WildMk, MissChievous и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  15. Bronx Gang

Bronx Gang Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2022
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    157
    Same. Не ја ни отворив темата снаи и золви, такви семејни и домаќински муабети воопшто не ме интересираат.

Прво појди од себе (не мислам на тебе елимкд : D) не коментирај на теми кои после ги критикуваш.
    Сите се као најобразовани и се највеќе знаат али затоа снаи, золви и свекрви темите горат од коментари ко баби на чешма. И после фалело младалачка енергија. Епа фали. :D

На elimkd и Srckata28 им се допаѓа ова.
  16. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.037
    Допаѓања:
    14.519
    Денес на раскрсница за десно да свртам тргнав малце кога гледам залетана кола, застанав нормално, арно ама тој позади мене не очекувал да подзастанам или не видел или бил невнимателен и удри во нас. Среќа бевме добро сите, малку само се удрив ама ептен беше силен ударот пошо јас со мало количе како лим лесно....
    Сдк, иако беше тој крив веќе мобилен нема да чепкам додека возам, ниту да зборувам. За беља треба малце, а стресот е голем.

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jasmin88

Jasmin88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    1.091
    Последна измена: 16 август 2022
    На WildMk и theowndemon им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.835
    Допаѓања:
    170.430
    Тооооо и прати дискусии и давај си линк ко ќе е релевантно. Јас то го викам, shameless self promotion. :D

На elimkd, Jasmin88 и WildMk им се допаѓа ова.
  19. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.447
    Допаѓања:
    60.823
    Глупост на неделава, иако е само Вторник ми е ова што ми искочи на фб FB_IMG_1660638252242.jpg

Ми се сере од вакви муабети, од мотивациони говори кои може само да ме додепримираат.

Не, не сонував пред 5 години да сум овде, сонував да сум иселена, во друга земја со други луѓе, да фрлам камен на државава, да најдам подобро платена работа и да имам стабилна врска.

И највише од све што ми смета се такви токсични позитивности, поставување на цели кои се со временска рамка, ставање притисок дека нешто мора да биде, иако животот те јебе на сите можни начини.

Долго време ми требаше да сфатам дека you can't have it all, и дека треба бавно одење за да оствариш барем една цел.

Да се носите у 3 пичке материне сите со мотивациониве говори, фала.

На Gosh, _beautyy_, sweet-cherry и 31 други им се допаѓа ова.
  20. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.250
    Допаѓања:
    11.345
    IMG_20220816_110755.jpg

Бљувотини од овој тип.

На _beautyy_, sweet-cherry, Цунами и 18 други им се допаѓа ова.