Вистинските студенти учат 24ч. пред испит, а најдобро ноќта пред испит, така е посигурно научениот материјал да остане тазе
Легендата вели дека ноќта пред испит се ти е поинтересно, отколку учење. Па дури и овакви квизови. https://joomboos.24sata.hr/rijesi-me/koja-si-vrsta-krumpira-7692
Некој ќе ми речи, он/онаа е итар /итра, за никого не кажува лош збор. Darling, не се итри - прикриваат, прикриваат. Не дека, не ја знаеме ние вистината......
И на увид редовно се први за да се караат и да исправаат криви дрини како им е точен материјалот што го измислиле сами на ден испит ама асистентката не им дала бодови.
И мене ме нервираше тоа многу. Исто така последните 2 предавања секогаш имавме како повторување на материјалот и прашања за испит, а паметните тогаш им текнуваше да прашуваат кои теми, колку страни, која книга, на заокружување ли итн. И наместо да го повториме материјалот секогаш губевме време со такви луѓе.
Не сум била од тој тип на луѓе што учеле 24часа пред, зошто факсот едноставно не го дозволуваше тоа, меѓутоа секој си прави како сака, чим читалната има капацитет за толку кој кога сака ќе оди, не се замарај со глупи ствари и со среќа испитна
1.Џони да се описмениш. 2.Паркинг за машки што не знаат ништо ПОКОМПЛИЦИРАНО од кајгана, со две инвалидски човечиња на нив. Многу јадат гомна машкиве, а на дела нигде ги нема
Денес за прв пат имав можност да поразговарам со една жена, бегалци од Украина, се засолниле во Македонија.. Имам да кажам само ухххх, да не си им во кожа..
Само да не и премине акумулацијава на следно ниво -пакт со ѓаволот (есдеес) не дао Бог никоме, друго се ќе помине.
Многу се слатки мали кози. Морам да ви покажам една која ја посетив во странство пред многу време. Многу се конектиравме (но, не сум јас на сликата).
Бебе мало бе! Премили се. Спојлер Јас вчера ова јаренце го најдов. Седи да го галиш, плус ми го лижеше прстот. (Не е во кафез, во убо големо дворче со две другарчиња, немам почиста слика од нив). А белиот шо го имам објавувано во темите со фотографии, непребол ми е. Требаше да го спаковам во куфер и да го шверцувам преку граници. Да им донесам дома, уште коза ми фали, ќе ми го наредат истото то куферче и ќе ме испратат.
Немам зборови… Спојлер: Не е за сите Не знам дали мајката е членка на форумов само едно ќе кажам не си сама, истерај правда до крај. Тоа здравство мора да падне. Прежално…