Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    908
    Само одам по твоја логика, има милони работи каде треба да знаеш Германски, Српски, Француски, тие не може да ги разбери секој ама работата тоа си го бара. Не се прилагодуваш, или те бива и аплицираш или не.
    Не е ситуација каде секаде бараат албански, (е тек тоа е мачно прилагодување) али во некои работи навистина има потреба.
    Добро да, и мене ми сметаат одредени ствари околу таа тема ама ова за работа ми е апсурдно.
    Ако некој бара германски да знаеш во Македонија, сигурно нема да контроверзно...

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    21.363
    Ако работиш со Германци кои тука се само за бизнис работи или соработуваш со германски компании е едно. Оти да, странски јазици освен англиски најчесто се за такви потреби, не оти населението е германско.
    Ако треба да знаеш албански зашто некој кој со години живее тука не се помачил да го научи СЛУЖБЕНИОТ. јазик на државата, е друго.
    Стварно не знам како не ја гледаш разликата.

На Anie93 и Just.do.it им се допаѓа ова.
  3. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    908
    Од каде знаеш дека не го научил?
    Тоа е разлика која не предизвикува ни бенефит ниту штета врз бизнисот.
    Албански се бара и во центрите за превод. Едноставно се има потреба од знаење повеќе јазици. Не е се црно и бело.

4. babygirl20

babygirl20 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    278
    Таман ќе си речам еве животов ми се среди сега ќе бидам среќна. Мора нешто да излезе и се да ми уништи:headbang:

На Anah му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Колку и да сакам дожд, времево почнува да ме нервира.

На Waverly Raven, carangigia и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  6. skinnylove

skinnylove Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    463
    Добро бе како може да сте толку некултурни?
    Иде човек да си купи нешто во мол, исто ко на пазар да сум отишла.
    Пазарите дури и посредени ми се чинат.
    Облеката расфрлана насекаде, во соблекувалните исто купишта облека, кутрите вработени не можат да постигнат по вас.
    Толку ли е тешко кога ќе пробате нешто да го вратите од кај што сте го земале или пак да го ставите на закачалките што се веднаш до соблекувалната (што патем се наменети за тоа)?
    Катастрофа.

(П.С не знам дали ја погодив темава)

На Anie93, reckless ✨, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Значи, со помалку последици поминав кога прележав 2 пати корона, отколку што изгледав случајно еден клип од „Солзи и смеа“. Мајко мила, па кој може да се насмее на такви ретардирани во обид шеги? Имаме очобол продукција и обид wannabe стенд ап комичари.

На M.B., Love 83, Matotheja и 4 други им се допаѓа ова.
  8. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.576
    Допаѓања:
    12.915
    Решение за проблемот во Арачиново со струјата е екипа од ЕВН во присуство на полиција да оди и да поставува броила во секоја куќа, и плус да речеме на три куќи плус едно сандаче кое ќе регулира струја на овие другите три колку е потрошено кое ќе стои на бандера(ова е изводливо сум го видела и до сега дека се прави за луѓе кој имаат долг за струја да не можат да се поврзат вадејќи кабли од пред броило и го ставаат броилото на најблиската бандера во сандаче). Нека им простат' што до сега краделе, што било било, од сега нека има броила во секоја куќа и ЕВН да прави редовно проверки, ако испорачаната струја кон одредена трафостаница не е иста со таа што е наплатена, т.е таа што е стигната до броилата и пресметана да се праќа соодветна екипа која ќе врши проверка иако тие броила се двонасочни и бежични, не можеш да крадеш струја исклучувајќи го броилото, можеш да крадеш струја само ако се поврзеш на друг кабел директно од бандера.. Ако сакаат да имаат струја, од сега па натаму да си плаќаат, што било било, од сега натаму друга песна.. Во спротивно нека не им пуштаат струја, ако сакате струја, ќе се разберете од збор, ако не терајте си со вашето дивјаштво во темница навечер п да видиме до каде ќе терате така..

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  9. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    3.795
    Мразам кога ми се пуштаат мали дечишта, чат пат ќе навлезе човек во конверзација со нив едно здраво и како си ај тоа не се откачуваат никако после тоа упорни се уште толку одма си замислуваат веридба со мене...ох бре побогу кажувајте лек како да се ослободам од овие освен со игнорирање, пак ко духови идат по мене.

На Mendelez му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Да те потсетам дека Северна Македонија е веќе 5 години бинационална и двојазична. Во блиска иднина сите првачиња ќе бидат обврзани да го учат албанскиот.

11. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.502
    Допаѓања:
    5.577
    Оваа есен/зима ќе влеземе во 4та година откако за првпат Ковид пандемијата се појави и ни ги смени животите и нормалата ( и сеуште ни ги мењава ) а вие уште мислите дека беше пред година-две...

Последна измена: 25 август 2022
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ми текна на една случка интересна. Пред некој ден бев во продавницата на Mac да си купам нешто,тоа нешто за мене е да се искористи попустот. :D
    Се погоди расположена продавачка што ми нудеше разно разни продукти, тестиравме разни бои на кармини и во меѓувреме ми звони другарка и велам “во Mac сум дојди”, само што склопив телефон ме прашува продавачката од каде сум и се погоди и двете да сме од Македонија.:lol:

Кога се разврзавме еден муабет,сами и двете во дуќан, те пробај ова,те она и на каса си плаќам колку што е, вадам ситни пари еве ти викам за кафе од мене,фала ти за убавиот муабет, времето,услугата и љубезноста. Таа остана изненадена. Ептен ми остана во памет случкава поради позитивната енергија што ја примив тогаш и уште ме држи. :l:

На JoanaS, _cupcake_, Herrera и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.534
    Допаѓања:
    21.363
    Дечко од 25 години починал од сепса после интервенција на заб во Штип, ради грешка.
    Еве дојде ред стварно да се плашиме и заби да правиме во државичево, тек некоја тешка отворена операција.
    Ќе одговара дотичниот(а) или слабо?

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Зашто кога носам кратки шорцеви (не ми вири газот) стари баби ме гледаат ко да сум гола?
    #зошто
    Чил Керен жешко е.

На _cupcake_, Осе и elimkd им се допаѓа ова.
  15. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.769
    Допаѓања:
    16.516
    Само стари баби да гледаа добро ќе беше :D, јас некогаш се погледувам си викам, чекај гола да не сум тргнала :D.

На elimkd и Feminka22 им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.074
    Допаѓања:
    225.500
    На MeowMeow и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  17. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954
    На денешен ден далечната 2007 го пакував куферот да заминам странство и да ја напуштам ЗАСЕКОГАШ Македонија.

Сега си го вртам филмот назад , со мене имав куфер, лаптоп, пасош, пари и голем постер од Тоше Проески.

За жал истата таа проклета година во Октомври загина Тоше :(

Спомени , сеќавања ме враќаат на времето тогаш.

Еве денес , 15 години подоцна, омажена, живеам странство и единствена работа што се сменила кај мене е што ги имам изгубено живците , од мирно , послушно девојче , сменета сум во речникот и користам пцофки и лесно можам да се изнервирам, да избувнам ко бомба :@

Единствена личност на оваа планета која може да ме смири е маж ми...........се друго, фамилија, блиски роднини , другарки , колешки од работа, шеф , имаат изгубено афторитет врз мене и што и да кажат нема да ми влијаат.

Премногу го сакам , со се сум задоволена во животот, се ми е купено, но највредното во животот е маж ми.

Нека ми стои постот секој ден да се потсетувам дека покрај мене ја имам најбитната личност за која вреди да се живее.

Наскоро славиме годишнина - 4 години , еххх времето колку брзо лета, ко вчера да беше ко си пишувавме и договаравме за првата средба.

За крај на постот стиховите од песната на Тоше

I sleep all night right by your side
    I love to hear your breathing, breathing :l:

На Осе, Ivan4e04, buba4e89 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    5.249
    Да одговараа сите д р кои прават грешки, може ќе цветаше здравството ама заштитени бели мечки од страна на сзо:nod:

На Осе, franca и Anah им се допаѓа ова.
  19. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Збор што никогаш нема да научам да го кажам и пишувам е abandonment. И сега од гугл го ископирав со тешки маки додека го погодам приближно за да ме сфати на што мислам.

На JoanaS, kankus, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  20. babygirl20

babygirl20 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    278
    На форумов поминувам повеќе време отколку на другите социјални мрежи:party:

На Beautiful Dreams, kankus и Krisssss_93 им се допаѓа ова.