Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    40.067

Artemis I launch updates: NASA announces new launch date will be Saturday

https://abcnews.go.com/Technology/live-updates/artemis-1-launch/?id=88941570

Во Сабота да не ме барате, одам на Месечината. :d::D

На Dudo, Beautiful Dreams, Fraxinus и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Фатив на спортска :rock:
    Редно беше да се отвори сезоната :D

На Sky Daisy, Guns N` Roses, metallicaAa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.766
    Допаѓања:
    16.514
    За некој луѓе блиски, ги знаеш со години, ги знаеш од раѓање, секогаш биле до тебе, ти покажувале дека те сакаат, те ценат, те почитуваат, кога ќе те видат те гушкаат, те бакнуваат, ти биле фамилија, рамо за плачење, поддршка и наеднаш од нигде никаде, без никаква причина, стануваат диви ѕверови спремни да те раскинат, да те распарчат на сите страни, истите тие, во капка вода да можат би те удавиле, од каде таа омраза, горчина, бес во душата. Како е можно кон некого да се промениш од една крајност во друга, буквално без никаква причина?? Дали луѓето се толку лицемерни, толку способни цел живот да ти глумат колку многу те сакаат, а во душата некаде длабоко да те мразат, ама тоа од нигде никаде еден ден ќе исплива и се чудиш што се случило, а знаеш дека немаш буквално никаква вина.

На flower30, Tanjamm, Касија и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Jasmin88

Jasmin88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    1.091
    Прва смена на работа повеќе ја мразам и од трета смена. ;( Ова време ми се спие само, но работата ме чека.

На metallicaAa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Loslassen

Loslassen Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2022
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    473
    Јас рано станувам прерано се будам и ми се спие навечер. Не се наспијам доволно :(

На Jasmin88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. број 1

број 1 Нов член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    10
    Ја нпуштив старата работа напорна ми беше денес сум на ново работно место којзнае како ќе ми биде

На elimkd и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  7. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    12.822
    Колкави идиоти се овие од Водовод и канализација, наместо да објават навреме за прекин на водоснабдување, тие објавуваат во моментот кога ќе ја исклучат водата! Човек не можи да се спреми за на работа! :@

На Fraxinus и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  8. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Отидов да купам ацетон.
    Гледам на рафт: со мирис на кајсија, со мирис на магнолија, со мирис на папаја или ѕвездесто овошје...
    Па тоа цветичи, овошја на етикета.
    Буквално сите од прв до последен исто мирисаат.
    Дали некој некогаш нашол ацетон што стварно мириса на она што е напишано/прикажано на етикета, ме интересира? :D

На Bezimenka90, NPN, sweet-cherry и 2 други им се допаѓа ова.
  9. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.444
    Допаѓања:
    60.742
    Имаше една членка на времето на форумов, за гуша се фативме. Тоа беа моите први месеци на форумов, каде бев многу поажурна и поагилна за да се расправам за вредностите за кои верувам, памтам партал се направивме. Класичен хомофоб што имаше пишано дека ако детето и е геј, ќе се откаже од него и ќе го прати на улица. Дека за неа најголем неуспех како родител би било детето да и искочи "такво" и дека во никој случај нема да го прифати тоа.

Истата таа членка пред некое време ја начекав во друга тема како нејзините родители се против нејзина врска, како никако не можат да и го прифатат партнерот и како она страда пошто ја нема таа поддршка и љубов од родителите.

Што ми е целта на постот? Уопште не уживам во тоа што и се случува, напротив многу ми е жал. Ниту пак сакам да ликувам дека она страда и пати. Али една работа ќе кажам, кармата може да биде многу голема кучка. Се што зборите, некад може како бумеранг да се врати.

А членката се надевам стави прст на глава и сфати што значи родител да те отфрли само заради тоа што сакаш некој. Дека не е убаво. Од мене има поддршка да си ја истера работата и да си заврши со типот, а еве ќе стиснам палци и на нејзините да им дојде памет.

И така.

На Ivan4e04, 1209, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.691
    Допаѓања:
    79.829
    Барем да ја означеше, ќе и' укажеше лично да го сфати ова што ти е поентата да го кажеш, вака оговарање е :D

На mira.mira, simoncelicius, carangigia и 2 други им се допаѓа ова.
  11. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    6.652
    Јас сама ќе си означам :rofl:

@KateKane благодарам за огромниот пост што си ми го посветила. Сеуште си стојам позади тој став за геј.
    Родителите не ми се мешаат, само низ годините дур сум заедно со него во неколку наврати ми рекле дека можам да имам подобар партнер, ама дека јас си знам најдобро.
    Јас партнерот го имам прифатено со сите свои доблести и маани, овие маани не се некои значајни во врска, а за голем број од луѓето не би биле значајни ни за во брак. Eдно е врска, a друго е брак. Ние во моментот размислуваме за брак.
    Вчера кога побарав совет сакав да слушнам размислување од други луѓе. Во твојот пост имаш многу не точни работи за она што ми се случува во животот, ама не сакам да се објаснувам ниту расправам, сепак ја поминат таа фаза на објаснување и расправање по форуми.

Се најдобро.

На simoncelicius, Bratot и KateKane им се допаѓа ова.
  12. Tinkerbell11

Tinkerbell11 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    1.836
    Сакам да кажам дека и се восхитувам на девојките и жените што одлучуваат да имаат дете без партнер. Тие се едни храбри и самоуверени женски лица што имаат храброст да го одат тој пат. Јас на пример не би го можела тоа. Самото тоа раснење дете без партнер си носи свои потешкотии. Возрасните лица во Македонија а посебно во малите градови со мислите и сфаќањето се заостанати во времето на Тито. Можам да замислам со какви непријатности тие личности се соочуват во животот. Почнувајќи од родителите(секако има исклучок некои си го подржуваат детето некои не), познавам родители што нивното дете беше најмирно, најпаметно, не се дружеше со лоши примери за на крај да остане трудна од наркоман. Татко и никако не се помири со фактот дека неговата ќерка ќе одгледува дете сама и апсолутно не и пружеше никаква поддршка. Жената си го одгледа детето тотално сама, без никаква помош од никого и сега гледам слика од прваче едно среќно, насмено, убаво дотерано детенце. :inlove:(затоа и ми текна темата)
    Да не одолговлекувам имам уште многу да кажам ама најбитното е дека вие жени за мене сте кралици:*

На mira.mira, WildMk, NPN и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Зедов правосмукалка, исчистив.
    Изџогирав, пуштив машина.
    Цакум пакум сѐ средено, чисто.
    И lo and behold, животот сепак НЕ е среден.
    Како смее така!? :D

На flower30, lovemme, Celltica и 3 други им се допаѓа ова.
  14. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Ама како така беее, нели clean house clear mind?
    Можда да пробаш прозори да забришеш, па ќе се потсреди и животот :?:

На Celltica и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  15. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    21.411
    Поминувам низ толку лош пмс периодов што ми се чини или ќе убијам некој друг или самата ќе се убијам. Или или, нема трето.:x
    Буквално осеќам како топка од нервоза и гнев, не се поднесувам меѓу луѓе, уста не ми се отвара.

На flower30, emiliana, Fraxinus и 2 други им се допаѓа ова.
  16. reckless ✨

reckless ✨ Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2022
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    75
    заш мораше школово да почне, убаво ни беше без него...

17. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    Вљубена жена е опасна работа ,веднаш се поврзува и со објекти со саканиот и се на него и асоцира ,женски мозок шта чеш

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    https://vm.tiktok.com/ZMN3n7hET/

5 мажи силувале 11 годишно девојче 7 часа и добиле 8 месеци затвор. Ќе ме банираат ако почнам да пцујам :swear::swear::swear:
    Да ви набутаат метална шипка во гз и да ве работат 24/7 без престан 70дена.

На Mr. Scratch, Bezimenka90, Hecate и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.669
    Сдк од сликите од некоја си салата за армијата на Ана Стојанова со варени јајца и брокула, само што ја гледаш напад на жолчка да добиеш.

На simoncelicius и Zhukov им се допаѓа ова.
  20. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Може ли некој да ми објасне зошто кога има некаде војна или воен конфликт е застапено силувањето?