Не разбирам навистина, еве најпресно ми е Русија и Украина. Значи на руските војници битно им е да ебнат што повеќе украинки... многу жално. И онака сум против војна, но ова не ми е јасно зошто е толку застапено. Во Косово е тензично, многу жени се силувани а никој не зборува за тоа.
Не само од непријателот жените туку и од својата земја им носат за секс некоја жена која ќе им ги задоволи потребите.
Војник кој се бори за татковината, дома има фамилија оставено, го ризикува животот и притоа има потреба од секс?
Затоа што во војна излегува најлошото од човекот, она менталното, манијакалното, животинските психопатски пориви. Имаше многу гнасни видеа и од двете страни во Украина. Спојлер Имаше видеа како во Киев, самите Украинци силуваат девојки, ги соблакаа голи сред плоштад, ги силуваа, им ги кршеа сите зглобови на прстите, и колената со камења, им ги палеа косите, ги полеваа со зелена боја... Па имаше видео во некоја болница, каде 50-тина тела на цивили (затоа што беа од различни полови и старосни групи) лежат по подевите со распарани стомаци и извадени органи. Пукање во колена, кастрација, бодење со нож во око... Уште ме прогонуваат видеата. Се каам што воопшто ги отворив и гледав. И на крај, сето тоа злосторство е ништо споредено со војните во Југославија, па и онаа, нашата, во 2001 не беше ништо подобра...
И дале искинати книги во школо на сестра ми, барем нека кажат купете си книги и сами ќе си купиме, од искинати, и сто пати лепени книги треба ли да учи детето..
Во право си. Ме интересира ако имаш некои податоци дали и жените кои се војници силуваат цивили - мажи?
Војната е работа на чистокрвно машко его за моќ и доминација, тука логично доаѓа и насилство врз жени. Не ме цитирајте нема да го дебатирам ова.
Многу од нив беа дел од тоа силување, како неми посматрачи, а многу од силувањата се случија и под директна команда на наредници кои беа жени. Па, така на пример озогласената докторка од Азов, која беше заробена во Мариупол беше една под чија команда се вршеше кастрирања, вадења на органи, како и убиства на деца. Да не зборуваме за оние кои се во високи ешалони како министерки кои треба да сносат директна кривица за целата војна и крвопролевање. Да не заборавиме и за одговорот на Олбрајт која оправдуваше убиство на пола милион деца во Ирак. Ако има задгробен живот, се надевам дека и е полош од судбината на сите овие деца кои умреа поради неа.
За една недела на луѓето им се преврте цел мајнд сет и тоа во контролирана ситуација, не па во хаосот при воена состојба. The Stanford prison experiment Има и филм, за тие шо им е мрза да читаат.
И овој исто така е одличен филм за како одредена нацистичка идеологија може да се наметне на луѓе и да им се смени комплетниот мајндсет. Предобар германски филм. Препорачувам. https://www.imdb.com/title/tt1063669/ Фали уште само да се најде некој за медиумската пропаганда и ширење на идеологијата, фејк њузот преку медиумите...
Кога ќе размислам, јавното мислење може ептен лесно да се манипулира во било кој правец, со правилна стратегија базирана на психолошки знаења. Еволутивно сме тодлери. ... со пристап до оружја за масовно уништување...
Генијалчено Македон државата го извиси. Го искористи за сликање и промоција и го батали. Колку само знаев дека вака ќе биде на крај, уште откога се појави детето. Јасно ми беше ко ден. Бегај, мали, со време и со среќа понатаму во животот.
Помина. Разбрал дека го кажав и беше трпелив. Си ја доби лекцијата. Друг пат нека му работи паметот. Книга не се суди по корици. Или трпеливо листај или ќе те удри по глава.
Нешто што никогаш нема да разберам е како некој не знае и не сака да си помине време сам со себе. Да чита книга, да прошета сам, да гледа филм сам, да оди на шопинг сам. Ете такви некои ситници. Сметам дека сериозно има некаков проблем со тоа да се поднесе самиот себе, да биде сам во сопствено друштво.