Ако некогаш се вратат, многу ме интересира дали и како пак ќе успеат да ме убедат дека изгледа кул. : ))) Исто со инфинити ланчиња и галаксија принт.
Doma neka si zboruva koj kako saka. Na uchiliste, fakultet, drzavni institucii mora da se zboruva literaturno. Profesorka na fakultet so 20 godini vo obrazovanie da zboruva panjci, che I na dijalekt ne opravduvam. Asistent na fakultet (UKIM) albanec vo meshana grupa od makedonci I albanci da drzi vezba na albanski a dvata studenta da ne razbiraat nitu zbor I nekoj kolega odvreme na vreme da im preveduva e praksa na ukim I nikoj toa ne go sankcionira. Vo sprotivno neka se podelat grpi makedonski I albanski a so toa I asistentite pa da ne se Makedoncite od vtor red I da se cuvstvuvaat stranci vo svoja drzava.
Шпанските серии > Турските серии change my mind. Турски серии денес гледале и во латино Америка. Се рашириле бетер од короната.
Ми текнува конкретно на една ситуација од форумов кога се зачленив(значи бев 15) и бев ептен против размислувањата и постапката што сакаше да ја направи една членка. Буквално сега го правам истото што и она.
СДК Им го честитам празникот на тие со бугарски пасоши. 6 - Септември - Ден на Съединението Честит празник на всички Българи у нас и по всяко кътче по Света където и да се намирате . Бъдете горди че сте българи !
Кога ќе се вратам од одмор ме држи некое позитивно чувство, мотивирана, со енергија дека ќе си подобрам навики, ќе живеам подобро и се тоа за жал трае недела дена Валјда ми треба одмор на секои две недели и ќе е решен проблемот
Не гледа, аниме гледа само, јас турски, странски, секакви гледам и никако да се погодиме нешто заедно да гледаме. Различностите се наоѓаат. Само смешно ми беше што за серии некој имал критериум, јас никогаш аниме не сум сакала и сега да го оставам зошто тоа гледа, а јас не гледам.
Кутро детенце си почина на 13 години, ни полуматура не дочека... Тешка судбина негова... За греота неговите Вчера и денес цел ден ми е многу мака, со сестра ми учеше кутричкото, многу добар беше. На физичко му се слошило и толку.. Немам зборови, почивај во мир Филип!
Па ако гледа турски серии и му се интересни, или гледа српски ријалити шоу-а или таков некој шунд, да, мене ми е доволен критериум да не ни почнам врска Ама нели тоа не значи дека и тебе треба да ти е. Не се работи за сакање или не сакање на жанр нели, се работи за многу повеќе. Пример ако тој слободното време сака да го троши во гледање турски серии со насилство/мизогинија/глупи муабети, ју нејм ит, мислам дека сигурно нема да најдеме теми заеднички
Што ќе беше тоа ароганција. Одам во аптека,Зегин,поточно. Цената е 99 ден на тоа што купував. Давам 9 во кеш а 90 на картица, ау коа рече не можи така. Коа ми преврти очи. И барам објаснување како така, кога знам дека може и кеш и картица. Не, не можело така. Мислам кој век сме?
За 99ден., 21-ви век сме. Арно си одиграла жената. Другпат извади си од банка 90ден. и со останатите 9, плати си кеш.
Веројатно немала кеш и веројатно имала 90денари на картичка. Може така само се праат троа неписмени дека не може.