Имав премногу ситни во мене по 2 и 1 денар и сакав да ги шутнам. На картичка имав 200 уште хехе. Сум работела со каса и кај нас беше дозволено и кеш и картица. Ако кај нив не е дозволено, може со убаво однесување да ми каже, а не ароганција. Ако се замислува дека работи во аптека и е којзнае што ( како што се замислуваа порано) Можев слободно да барам шеф и да ја објаснам ситуацијава ( да, ситничарење е) Реков сум работела на нејзино место и знам какви се муштерии нема и ниту еднаш не покажав ароганција или понижување на муштерија, ма да знаеа мене да ми префрлат муштериите. Еднаш, се случи да стаса меил до менаџерите дека колешката се однесуваше арогантно кон една муштерика. Е за да не бидам токав идиот си ја смирив топката и чао. А знам дека ми имаат земано ситно во Зегин.
A, sto arno napravila osven sto ne i se zamaralo da ja dvoi sumata. Bezbroj pati sum plakala taka nikade problem nemalo. Vo gotovo ke platam primer 100 , od karticka 18. Sum nemala vo kes 18 , a na karticka imalo ostanato nesto sitno.
Поарно тоа на картица што ти е да го потрошиш па да додадеш од кешот што го имаш,неголи само 18 ден од картица да платеш, а 100 кеш. Извини ама смешно е.
Бејби, воопшто не е комплицирано. Давам кеш, ја свои сумата. Да нагласам дека беше вечерта пред затварање. Буквално никој немаше. Сум работела каса. Кај нас пример, ако муштеријата ми даде 9 кеш, во програмот пишувам 9 ден кеш во полето наменето за кеш( само 9 стегам на тастатура) А во полето за картица, пишувам 90. Кога работев на друго место , ја пишував сумата целосно. Без разлика колку ќе ми даде купувачот и како, дали кеш дали картица . И каде е она сеа, потрошувачот е секогаш во право? @forumce за мои пари ништо не ми е смешно.
Во странство е нај нормално плаќање на тој начин, често сум плаќала такА без никаков проблем.Скроз нормална ствар.
Абе не викам дека не треба да плаќаш така ама зборот ми е ако имаш доволно пари само кеш или само картица, не мора да комплицираш - ај олку ќе платам вака, толку така.
И мене ми е срам за толку мали суми да замарам, е сега ако ептен ми треба производот а не сум при пари, би замолила ако може да ме услужат, ако не е проблем.
Можело да и кажеш да ти ги замени ситните да ти даде крупни пари, штом си имала премногу ситни, без да се комплицира, никој нема да те одбие да земе ситни пари. Не се сите системи исти, немаат сите можност за делба на сметка. Плус да кажеше толку имав на картичката немав повеќе да те разберевме, ама вака за 9 денари, си можела да кажеш имам ситно многу да ми ги замените и готово.
Случајот не е засрамувачки ниту смешен,нонстоп така правам. Ако немам 1€ за вода плаќам со apple pay или картица. Ако е 1,50€ и давам 50 центи кеш и 1€ од картичка. Нив им е битно да платиш, не е важно како.
Во ред е тоа, но има системи што не функционираат така, ова сигурно знам, особено во аптеките не е така.