Изнаредивте витамини,таблети и сл. Да бидеме реални 1.000.000 $ ќе го решат тоа прашање (со кратко време на траење). Целосно среќни луѓе на планетава нема,ама за жал има целосно несреќни.
Уште ли со тој муабет: ' на никој да не кажуваш дека: - одиш на психолог, психијатар, -детето го носеш на дефектолог - имаш рак - ти е тешко - ти се плачи - твоите се разведени - се разведе од мажот ......................................... " И така до недоглед. Ќути, ќути. Да не дознае Јанко, Трајко, Петко. И така наместо човек да си најде лек ќе си пропати.... И што уште да кажам за оваа наша Македонија и менталитетот во неа од 18 век. .
Да има луѓе кои што кријат проблеми ама има и луѓе што ќе ти ги кажат илјада пати без да сакаат да променат нешто....
Ќе се налутат пола од форумџиите...ќе се препознаат,оти памет солат за морални вредности на 99% од темите
Што ти е гајле кој ќе се налути. Тука секој има право на свое мислење. Пишете или отворете нова тема, доколку сметате дека е потребно.
Сакам да кажам дека пред работа решив ќе читам геј темата. И уште 100 мислења имам. И сфатив дека менталното здравје и очите ми се поважни него да читам многу ***** и контрадикторни луѓе. Добро утро. Кафето ставено, послужете се.
Има тема Разговарајте за да ви олесни душата, ама за жал има и примитивни луѓе кои мислат ако споделиш проблем е кукање. Балкански менталитет.
Дали некад во историјата се десило и мажот и жената да се условуваат со крал и кралица, ама обајцата да се со кралско потекло. Не како сеа пример Крал Чарлс 3 и Кралица Камил ( ама Queen Consort e).Жена на кралот. Зборам за леџит крал и кралица. И сегаво Викторија гледам, она е кралица Викторија, а маж ѝ, Принц Алберт.
Не може да дојде до тоа, затоа што со едно кралство може да владее само еден монарх, партнерот на монархот секогаш е конзорт и не учествува во владеењето, моќта ја има само крунисаниот монарх. Инаку Филип е со кралско потекло, и имал титула принц и пред Елизабета, ама се откажал од истата за да се ожени со неа. Подоцна кога таа станала кралица, тој станал принц конзорт. А ако мислиш на крал на едно кралство во брак со кралица на друго, пример од историјата е шкотската кралица Мери, која се омажила за францускиот престолонаследник Франсис Втори и подоцна кога тој станал крал на Франција, таа била кралица на Шкотска и кралица конзорт на Франција, а тој крал на Франција и конзорт на Шкотска. Ама и во овој случај секое од кралствата имало само еден владетел.
Толку бев искулирана, а сега мислам дека малку ми фали да убијам некого. Ми треба мир и тишина, а не однесување на некои особи како да се во камено доба