Не знам дали некој друг освен јас одел во кино милениум али мене ми беше боље од Синеплекс. И баш ми е жал што не работи. Не знам како може да не постои градско кино
Луѓето се самите на себе најголеми напријатели. Злоба/немилост/нехуманост/апатија што чекори во форма на налудничаво битие. Хорор е убава придавка во споредба на тоа низ што некои луѓе поминале/поминуваат.
Носењето хиџаб било "избор и модерно"... Дури и ако не го носите правилно еве што ве следува: https://www.dailyprabhat.com/iran-22-yr-old-woman-mahsa-amini-dies-after-arrest-by-morality-police/ Посветено на "свестените и модерни" жени кои се залагаа на форумов за "правото на избор" на дотичните да си ја носат модерната марама.
Добра си ти , мене и ден денес рандом личности знаат да ме прашат дали сум русинка. Не знаев дека мојот штипски дијалект им звучи на руски, оти ко зборам германски си го зборам на штипски дијалект, не можам да го лигавам јазикот и да ги потенцирам германските зборови па терам со штипски дијалект. Ти барем си добила комплимент, јас моево не знам како да го сфатам, да не ме мислат дека сум некој руски шпион што работи за Путин Да не пишувам еден по друг коментар тука ќе го вметнам : Сакав да кажам дека обично не слушам вакви песни, ама последната минута од песнава ми е на рипит цело време ја преслушувам. Случајно на Јутуб во делот #Shorts си гледав клипчиња со кучиња и некој имаше постирано мал дел од рефренот па ко шо си лежев у кревет морав да станам да го земам телефонот кој ми е на маса на полнач, па да симнам Shazam , па да пуштам да ми ја каже песната. И оп гуглам, гледам станува збор за рок група од Шветска. Ги читам и коментарите, била тик ток песна , хммм , не сум у тек, не користам тик ток. Ако го интересира некој за која песна зборам, еве ќе постирам п.с. Извини комши , мораш да ме трпиш да ја појачам песнава на 3:30 минута оти ме зарази тој дел и си пеам ко на караоке шоу да сум П.С.1 - маж ми е втора смена на работа, ехеее до тогаш ќе го научам и текстот Ајде заминав да пеам You go down just like Holy Mary Mary on a, Mary on a cross Your beauty never ever scared me Mary on a, Mary on a cross
Видов видео на инстаграм од мајка која го снима маж и како си игра со децата, за да може таа да одмара. И видеото има еден куп позитивни коментари колку посветен татко бил и колку бил убав моментот и се тоа. Само не разбирам што е толку посебно во тоа кога таткото се грижи за СОПСТВЕНИТЕ ДЕЦА. Нормализирајте татковците да се грижат за сопствените деца секој ден, а не како тоа да е настан на годината.
Сабајлево на тикток ми излезе една што стално филозофира нешто, anyway во ова видео збореше за тоа како парите не ги менуваат луѓето, туку само ги прават безгрижни. Нешто во стил дека се дружиш со луѓе, за да одржиш конекции и да ти бидат од корист доколку ти затреба нешто во иднина. Но, кога ќе се збогатиш, веќе не ти требаат тие конекции, затоа што може да си ги купиш. И мене ова ме замисли малку поопширно, бидејќи со многу луѓе веќе немам толкав контакт, меѓутоа не поради тоа што некој се збогатил, туку затоа што сменил нешто друго во животот ко почнал со работа, или си фатил дечко/девојка... И сега прашањето ми е: Дали сите бараме една работа во животот, што ќе направи да не мислиме на другите? Ко на пример многу од луѓето што откако ќе влезат веќе во врска, веќе ниту на инстаграм постираат, ниту искачаат. Ко, тоа ли беше целта? Сѐ што правеше во животот беше за да си најдеш партнер? Кој знае, може и јас кога би влегол во врска веќе не би се замарал што има некој рандом на форумов да каже и сега се карам со членови, јер немам попаметна работа. Може само не сум исполнет.
За влакно глава спасив. Буквално глава. Со хирушки зафат завршив ок. Се надевам не сум малку чукнат сега. Ќе покаже времето . . .
https://sitel.com.mk/kovachevski-vo...fln0f4hZ1SAgVa8azAZwV9rC9EhEUeP35w9NnkO1k9I1s Уким тоне на сите листи А негде и го нема Да отвориш Инстаграм или Фб ќе видиш неписмено до неписмено, тоа не знае да напише сложена реченица, од 10-70 години таму.Задња книга прочитана, Хајди, евентуално Зоки Поки.У школо ги молат да одговараат за 2ка, на факс препишување растур, купени дипломи. Добра инвестиција у пичку матер еј Мрш море
Не знам имам ли пишано дека од Септември по моја иницијатива си го скратив работното време по 6 часа на ден.( 30 часа неделно ) Епа ако не сум пишала, еве сега да пишам и на прашањето зошто сакаш помалку саати да работиш , мој одговор е да имам повеќе време за Јутуб Полека изминува и овој месец , се обидувам максимално да кулирам , игнорирам секакви теми на форумот, само во оваа пишувам оти многу ми се депресивни повеќето коментари, па само ко зајак, ќе се логирам, оваа тема ја читам ко оче наш по ред и се префрлам во форумски игри и се обидувм да кулирам и кулирам и кулирам Годинава што измина ќе ја паметам по Коронава скапана, цел Јули бев заникаде со тешко дишење и после карантинот цел месец кашлав ко пушач, а бегам од пушачи јас, ми смета мирис на цигари. Скролам на фејсбук групите, нашиве балканци само паничат за покачување на цените. Кај мене на работа не се прави тој муабет, 90 % од колегите ми се германци, а они не прават муабет на таа тема , може и чудно ќе звучи , ама денес тема беше Октоберфест кој ќе идел и со кој како си планира, вчера за фудбал муабет се вртеше на пауза, едноставно сум опкружена со луѓе кои не паничат. Не дека ми е сеедно, тие кои ме читаат знаат дека се жалев у темата Македонки мајки во Германија во врска што требаше да доплатиме, но пак ќе се повторам ко папагал, одлучив да кулирам. Тоа и беше совет од маж ми, гледај повеќе да кулираш оти лесно се нервираш и овој пат решив да го послушам , немам потреба од нервирање. Ааааа ќе заборавев единствена кавга годинава што ја имав на фемина форум беше во врска со темата што да јаде лавот во Зоолошката у Скопје , признавам стварно се изнервирав оти сите беа на страна на коњите, ко лавот да не е битен , а сето друго време кулирам и стојам на страна од кавги , си ја одмарам главата од негативни луѓе. И така, секој со своите интереси, си чита и слуша тоа што му е мерак. Ај доста беше за денес фемина форум, да се префрлам на Јутуб ( знам многу сум досадна , ама зараза е Јутубот, ќе ги гледам хакерите , вчера ко легнав да спијам беа уклучени во живо стримаа ,па да видам што сум испуштила)
Незнам кој малер не има фатено….. Само што ке излеземе од границата некому нешто му се случува…Мината година во Турција поСледните 2 дена се разболевме јас и маж ми со темпрература бевме па стресови да не сме позитивни да не не задржат таму во карантин среќа се вративме здрави живи….Оваа година повторно во Египет маж ми 3 дена со темп беше го поминавме во стрес и паника.Сега мајка ми отидоа на одмор во Турција татко ми температура 38 39….А пред 2 години едвај конци извлече од коронава и малку да се разболи сите сме во паника од траумите што ги преживеавме….Веќе мислам нема ни да помислиме да одиме подалеку од 200км.Место убаво да си поминеме ние нонстоп со стресови..
Мислам за изјавата што ја изјавил во Он, за образованието новиов несреќник Ковачевски. Ја коментирав неговата изјава.
Кога работев нешто што не ми беше по струка, земав повеќе плата, сега почнувам со мизерна минимална плата и уште и не ми стига за ништо, нема оброк, нема превоз, 18к за се, подобро ќе беше ич да не барав работа по струка, барем келнер 30 илјади месечно ќе си земав, знаеш дека ти се исплати работата а не вака.. Јас си ја сакам струката, и мислам дека е многу просперитетна, ама тој просперитет мора да се стекне со искуство, а до тогаш ваљда ќе гладувам и трпам или па ќе барам од мојте и ќе им викам мамо тато платете ми семестар и дајте ми пари за јадење оти оваа платата за работа по струка не ми стига за основни потреби да си подмирам..
Полнолетен терал малолетничка да се проституира за пари. Двајцата биле во врска и тој ја терал да се проституира. Коментарите дно дна- жртвата крива. Проста нација.