Дојдовме на муабет со Бугариве на работа за храна... Почнаа да летаат пофалби, споредби за зелници, мазници, пити со ова, пити со она... Вакви, онакви... Кои се подобри, нашите или вашите... И падна муабетот за мусака. Па им објаснувам како се прави македонска мусака, нешто најдобро на свет. И ми викаат: А имате ли вие "запеканка със зеле" Запеканка... ЗАПЕКАНКА... Господ кога ги создал Македонците, видел дека им е досадно, па решил да ги создаде Бугарите за да има на кого да му се смееме.
Сакам есенско сонце како минативе денови ама денес каков што е денов.....нема поубаво, милина Есен Многу ми е жал што Септември мина толку брзо
Лани во октомври имаше многу убави сончеви денови, се надевам и годинава ќе не изненади така убаво времето.
Јас сум повеќе дожд тим, тоа чекам ама може малце и сончево, околу мојот роденден па и на денот секогаш врне и тоа го сметам за среќа
Сонував дека со либе тука кај мене у населба со детектор за метал сме откриле злато и вредни монети закопани под земја. И интересно е што точно памтам во сонот каде ги откопавме и еве сега ме копка дали ова е знак дека стварно таму има скриено богатство
Дал сте бре вие крштени? Нема поголеми забеготини од луѓе што веруваат во ова, ко у епизода на Блек Мирор се осеќам
Знам дека можеби од газда им е наредено, ама за мене нема ништо понепријатно од тоа кога ќе влезам во некој бутик и вработените идат по мене, демек ќе крадам а сум дошла само со новчаник во рака, па сто пати Ве прашуваат дали треба помош, па кога ќе отидете во гардероба да пробате нешто дали Ви е ок бројот, буквално за ова висење на глава не им требаат сензори на врата.
https://sitel.com.mk/beg-tvrdi-deka...e-skopjani-vladata-uveruva-deka-parno-kje-ima Нема обврска да нѐ грее? Кој не им е измоча вечер пред БЕГ еве на.
БЕГ вусшност нема право да снабдува со топлина оти им ја одзедоа лиценцата, т.е. им ја вратија привремено лиценцата се додека да се најде фирма снабудвач. Инаку сопственик на топланите исток и запад се од Адора и тие се понудија да им ги продадат топланите на ЕСМ шо планира да снабдува со топлина. Арно ама на ЕСМ(државата) не им се бендиса многу цената..
Добро, млади особи поготово, не ви е срам да влезете во автобус и да смрдите? Уште ми се бутка под нос со трупот.Ми смрдиш дечко. Вчера една девојка кога седна мислам ќе умрев. -пред да рипне неекој, сфаќам дека може потта да мириса, ама ова е друг левел бидејќи смрди, не мириса, плус не е само потт. Стварно нема смисла. Млади убави, здрави прави, а смрди. Постарине на лук, праз, некои на стоено што мирисаат, да не зборам.. Да падне пола автобус во несвест. 5 минути работа е туширање, еве и замивање да е ако се нема топла вода или whatever excuse will someone finds to mention, сапуни има и поевтини. Џабе и шминка, и добра коса (м/ж), облека (м/ж) коа смрди некој.. Фала многу