Избришан му е Јутуб каналот поради 3 прекршоци оти имаше вметнато ко гостувал на Пинк , па го имаат репортирано. Туу штета, ќе го гледаме на другите негови канали, таму ќе постира и коментира. Не е страшно, само му пропадна целиот труд сите овие години и субскрајберите што ги имаше таму.
Застрашувачки е колку луѓе почнаа да бараат финансиска и помош со храна. Секојдневно гледам барем по 5-6 објави. Да не грешам душа ама речиси секоја фирма бара работници или вака им е полесно, нормално со исклучок на тешко болни и изнемоштени лица.
Просто се чудам како млади луѓе жени пред се ,можат да размислуваат толку заостанато,и да не прифакаат друго ничие мислење освен тоа...
За ова апсолутно се согласувам,кога можам јас од работа на работа ,можат сите... Се дешава човек да заглави ,ќе му се помогне еднаш ,ама се едни исти да кукаат....
Јас мислев маркетите немаат доволно време да се занимаваат со вакви работи. Кога има расипани продукти, поминат рок, ќе пријавиш, ќе климнат со глава и пак го гледаш производот таму со рок до прексиноќа следниот ден
Зошто исфрустирани особи воопшто одат на работа?? Седете си дома, или затворете се во некоја пештера ако се ви смета и не знаете да кажете убав збор. Влегов во Стокомак да си земам нешто благо, една Милка чоколада и уште едно чоколадо помало. Немав ситно, а немам ни картичка, платив со 500 денари. Немале ништо ситно, ќе немала со што да работи. И?? Штом сум јас крива оти ти немаш ситно, да слушам да ми проповедаш на каса дека едно чоколадо сум купувала. Имаш среќа што моите ме воспитале добро, да беше некој друг чоколадите во фаца ќе ти ги плеснеше, што и заслужуваш. Прв и последен пат толерирам невоспитани продавачки, ако не ви се работи седете си дома.
Повремено собирам ситни пари (монети и 10ки) и одам да ги вкрупнам. И просто да се чудиш колку пати ме имаат одбиено дека не им требаат, дури и во фрекфентни маркети.
Океј е и да снемаат да вратат, ама кое безобразие е да го понижуваш некој пред толку луѓе на каса зошто купуваш едно чоколадо. Најкултурно и одговорив дека немам ништо ситно.
Ја на ваква со ист остар тон ѝ вратив дека немам. Од кај да ископам ситно кога немам? И ѝ текна да му рече на колегата да види дали имаат ситно за да ми врати.Замисли, колегата најде.
Како од Арачиново да е Кај нас им ќутат за 20 и кусур години неплаќање.Шакира за две години, ќе лежи пута 4.ОСУМ ГОДИНИ
Можиш да им пишиш на Стокомак на ФБ поплака со податоци за локација за маркетот и евентуално смена. Јас разбирам дека е напорна работата, али такво изводење не толерирам, пари оставаш да му е*ам мајката, од тие пари таа плата зема, а ти ако сакаш и со банкнота од 2000 ќе платиш.
Кога работев во продавница, секогаш требаше да имаме ситно во каса, а ако гледаме дека нема фино лепо одевме до банка, им кажуваме од каде сме и ни раситнуваа. И така да секогаш кога требаше да враќаме кусур имавме, ако немавме ќе тркневме до најблиската продавница. Сличен беше случајот со Зегин каде што ми рекоа дека не може кеш и картичка ( а знам дека имам плаќано, макар и што беа 2 ден) Со овој народ само строго. Дали така ќе се испонашаа да беа некаде во Германија или Америка?
Жити маркетот кој работи со 400 ден. Мислам, сметкава твоја е минимум 100 ден, плаќаш со 500, кусур 400. Кое ситно ќе им го земеш? Ако сакаш и со 2000 ќе платиш, твое право е, а нивна обврска е да си најдат ситно. Како бе мене не ми се деси вакво нешто, да има малку забава таму
Најави дека нема да снима на други, инаку покрај трудот му пропадна и кешот. Еве колку пари губи Бака Прасе со исклучувањето на неговиот канал на Јутјуб: Месечно можел да заработи 74.500 евра!
Не знам што е со овој маркет, дали ова го прават новите вработени, бидејќи другарка ми кажуваше исто за стокомак, била да купи нешто и побарала 3 кеси (ова зборам од кога почнаа да се наплаќаат, значи не бесплатно) и продавачката на каса и рекла, цитирам : де бе, неможеш 30 да земеш???! И превртила очи.... А она е таква мирна и ќути ништо не и рекла, јас да бев 100 ќе и речев да ми ги брои за инат, многу станале безобразни!
Не дека станале безобразни, вработуваат и шуто и рогато, луѓе што не чуле за бонтон, а не па ли да знаат достојно и професионално да се однесуваат. Еве ти едно мое искуство од пред неколку месеци.
Јас одам еднаш во еден тинекс што е како на два спрата со скали, патем ретко одам во тој. И од долниот спрат зимам благо и барам кафе и прашувам една вработена- Кај ви стои кафето? Одговор добив - Кафе бараш? Па горе е кафето бе девојче, шо го бараш тука? онака баш со дрзок тон Мислам јао жено calm your tits. Сфаќам и ниски плати и дека не им е лесна работата ама и муштеријата може имал усран ден ама никој друг не му е крив за тоа
Не се тие криви ако немаат ситно, ама тоа шо немаат ситно, не им дава за право да се филмаат и понашаат, пошо купувачот е уште помалку крив.