Понекогаш се критикувам себеси зошто не се информирам повеќе за луѓе, појави, настани, проблеми тука, проблеми во светот итн и тогаш ќе наидам на нешто што толку многу ќе ме потреси и повреди, што не знам како да се носам со информацијата. Како да ја прифатам сопствената немоќ, како да се носам со гневот, како да прифатам дека постои нешто вакво, дека постојат вакви луѓе? И тогаш сфаќам дека го немам менталниот капацитет да се соочам со реалноста, па најдобар начин за да постојам е едноставно да не сум свесна што се случува. Кукавички, нели... Не паметам кога и дали воопшто сум почувствувала толкава тежина како што почувствував додека ги гледав видеава. Едвај слушав, а којзнае како е да го изживееш сѐ ова... Спојлер Бонус:
Влегувам сега во аптека и пред мене едно девојче бара Норлево, аптекарот и дава а таа срамежливо го крие и излегува.. Позади неа млад дечко и девојче заедно бараат EllaOne,вади девојчето пари а дечкото со наведната глава(од срам ваљда) и вика јас ќе платам.... Јас стојам во редот и си викам што е со младинава, толку ли се неинформирани пред да имаат секс, дали воопшто знаат за штетноста на овие апчиња....дали слушнале за..... Ма што дробам џабе
Баш пред некое време за едно од видеава коментирав. Целиот серијал на каналов е одличен, сите ги изгледав во неколку денови. Ме скинаа одредени приказни. Низ што сè проаѓаат неколку луѓе, ебате среќата.
Не знам со кое право луѓето даваат туѓ приватен број и име и презиме на разноразни пијавици да ти додеваат за да купиш шејкови, чаеви за слабеење и разни суплементи, а човечки им кажуваш дека не сакаш, па те убедуваат, ти даваат свое име за да ги побараш ако се премислиш де, аха важи Обично не кревам на непознати броеви, ама се израдував да не ме бараат од едно место кај што имав аплицирано, ама тикви
Вчера утрото ми помина на шалтери, и до пладне веќе бев на кауч со главоболка. Денес не излегувам од дома за инат.
Денеска се сетив дека еднаш бившиот ми се мноогу налути што мораше да ме почека 5 минути за дејт, додека јас чекав да дојде брза помош бидејќи и се слоша на една моја другарка. Навистина не ми се верува колку е лесно да најдеш оправдувања кога си заљубен.
Што е со пешачкиве премини во оваа Северна Мк??? На пешачки улетани а ве гледаат дека поминувате уште шибаат ко да е човек невидлив, јас и уште ти жени мислам ќе не собереа ко ништо. НА ПЕШАЧКИ СЕ СТОИ ПОСЕБНО КОГА ИМА ПОВЕЌЕ ЛУЃЕ КОИ ПОМИНУВААТ БАГРО НЕПИСМЕНА!
Полошо од самобендисани студенти на медицина се само самобендисани студенти на ФИНКИ. Па тоа нема прилика да не ти плесне дека он ќе зема поголема плата од тебе и дека твојата струка (сеедно која е) е полесна и помалку битна и затоа заслужуваш помала плата.
Мој роднина заврши таму па се презапиша на државен оти немало работа таа струка. Викаше “Е*и ветер парите таму дадени”.
Плссс луѓе на ФИНКИ мислат дека со дипломата автоматски доаѓа таа плата, а делот кај што треба да научат програмирање го забораваат
Абе сеедно, и јас за мојава струка ми треба надоградување и пракса. Мислам убаво ако им носи голема плата ама факинг не мора у секоја прилика на другите да им се прчиш дека ти си најплатен.
Брат од Швицарска бара некоја за поза 69. Или уште попримамиво: 69 на швајцарски начин, или со Поза 69 до швајцарска виза, еден меил те дели
Еднаш додека се возев со такси, неколку метри пред пешачки премин на една девојка и' се слоши, и' падна шеќерот, падна и се онесвести на сред улица. Малку фалеше да биде згазена. Благодарение на брзите рефлекси на возачот, ја запре колата на време. Од тогаш секогаш предвидувам што може да се случи....велосипедист да падне од велосипед, на некој да му се слоши, да излета некое дете од некоја уличка итн.
https://sitel.com.mk/roditeli-mu-os...6RXhYoDpeBSOdIM7r6T8nd_RWhhaccXbcxj0Oit17Z11E шутка да ви е тесна, водата да ви е горчлива, воздухот да ве пржи у душа тебе и таквите како тебе. Еден Господ го молам никад мир да немате до 10то колено. Ѓубриња едни.Ќе им оставиш дете да ти чуваат, они трајно ќе ти го оштетат.