3 godini rabotam vo stranstvo, pa rekov tuka dodeka sum da izleguvam od doma makar i za minimalec bidejki ne mi e tolku do sumata, imam pari na smetka nego za toj minimalec misli ona ne znam so ke i prajme... hahah @Pax ne sum ocekuvala jas nisto samo rekov da probam me vikna ama ne bi odela sega neka si najdi izmekjar za bezpari
Е супер, ако не си очекувала, тогаш не се фрустрирај до толку. Троши си ја залихата и ич не и се секирај неа, можеби ќе си најде и таа тоа што очекува или пак не па ќе покачи плата и тоа е тоа. Ајде повеќе среќа следниот пат.
Сакам да прашам. Како се релаксирате после долг и напорен ден? Со книга и кафе, со музика, прошетка или имате некој друг предлог?
Со медитација, па пишување во дневник. Со книга, ама обавезно во комбинација со етерично масло во ламба (лаванда класика за релаксирање) да ми мириса, bossa nova jazz да ми свири, чај од маточина и омиленото ќебенце. Со серија и омилената грицка што инака ја избегавам пошо не е за секојдневна конзумација. И до пред 2 години, со кантер.
Јас бидејќи сум втора смена на работа и дома си идам во 11, главно се релаксирам со малку храна или пијалок како чај или несквик, скролање низ социјални мрежи, гледање (смешни) видеа за опуштање мозок, си повторувам руски на дуолинго, понекогаш ќе пуштам филм и така дури си легнам да спијам.
Ја пуштам филм што веќе го имам гледано али пред тоа топол туш или када со бомба /меурчиња ( па тамо местам лап топ), пилинг, маска за коса сите адети ги правам . Чаша вино ,палам омилената свеќа и се ушушкувам во меко ќебенце.
Не ми е јасно и не можам да разберам,човек не искочил од дома подалеку од дворот седи и командува и се прави дека се знае. . . Па и уште има и коментар на секој збор. . . А ние останатите што идеме на две работи две деца чуваме, паѓаш за да постигнеш се и на крај ќе преќутиш на тие препукувања од што ти е смачено животот а они ќе испаднат во право
Кај нас во Македонија се е фино скоцкано, протнато во закони за легално да се прават криминали од секаков вид
Едно обично парче во Бершка под 1000ка не е сигурно. Не знам што се замислуваат... Многу здивеа посследниве години, а баш супер беа, барем тогаш цената им беше соодветна за квалитетот.