Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.751
    Допаѓања:
    19.507

Поентава е да си помогниме кој колку може. Нити сум го замолил да работам нити имав потреба, особено откако си дојдов од странство и имам други амбиции во животов. Ме замоли да му помогнам извесен период, пошто ретко кој му се нафаќа да работи кај него оти е на проекти, и можи пример да те отпушти извесен период и после пак да те враќа, нема стабилна работа.

И тој е тој шо ги почна заебанциите, и ај реков така че си тераме.

Зборот ми е ако толку му сметаше, требаше лично јас и тој да си зборниме. Зато реков типичен македонски газда, а не лидер.

Оти јавно одма се фали јас Старк го вработив, или другиов другар шо работеше извесен период. Јас ова, јас она. Јас досеа ништо не видов од тоа занесување. Можеби сум иритантен малце и само го кудам, сосема океј пријател си е многу работи ми има помогнато во минатото и јас него, и го ценам стварно, зато и на крај дадов рака. Инаку сум многу тежок карактер. Исто ко шо сум вреден, лојален фокусиран на работа, исто така многу мразам некој да ме гази без потреба. Ама зато реков, јас решив да му помогнам и да се потценам себе си, да одма метлар да му бидам и да се лада со мене таму. :D

На GirlRose, Tajnaotrovna, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  2. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    9.073
    Извини но тоа брат преблизок не ти го прави за ебени десет проценти бе ,па што сака да е .И да е во право дури бе ,ама се изнервирав значи .

На Ketchup и simoncelicius им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Абе тој сигурно така се понаша со сите работници и 'нормално' нема 'да си го нарушува авторитетот' со тоа што тебе 'ќе ти попушти'.

Не згреши ти ништо.
    Ова ти е само уште едно искуство, од кое се надевам ќе научиш, да не мешаш близок однос со работен однос.
    Не е за 10%, за ова погоре е...
    И за она уште погоре “Демонстрација на моќ“

Нема врска со пари

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anne Boleyn

Anne Boleyn Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2021
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.846
    Старк ,ти реплицирав,зошто те пратам и имам впечаток дека си прекрасен дечко што би рекле народски со бела душа.
    Види ти си сакал да помогниш ,да му излезеш во пресрет а тој верувај си гледа само интерес.
    Тргни се со време ,кажи извини не сакам да си го нарушиме другарскиот однос,ќе се снајдеш ти,јас верувам во тебе.

На mal.ecka, simoncelicius, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.751
    Допаѓања:
    19.507

Види вака, работев странство со скалести одговорности и шефој. Имав шеф на линија, имав главен шеф, па никој јавно не те потценува.

Ова попуштање шо ти го викаш, никакви бенефиции немам јас на работното место, како тие така и јас. И тие заебанции шо тој ги почна, јас само се надоврзав. А ако тој мислеше да се прај паметен и да ме дупчи, јас поголем дупач сум. :D

На Tajnaotrovna, simoncelicius и WildMk им се допаѓа ова.
  6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.751
    Допаѓања:
    19.507
    Така и планирам, месецов да заврши, односно нареднава недела че му речам дека не можам повеќе да одам, и че му се заблагодарам за работата.

На GirlRose, Tajnaotrovna, simoncelicius и 4 други им се допаѓа ова.
  7. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    9.073
    Да се осети голем газда ,така?Не дека за парите туку не би ги скратил во смисла не би му направил така бидејќи претерал со шегите а Старк сам кажа дека газдата прв почнал .Ко брат ,добар другар а тука ко газда демек преку ноќ ,ниту му е прав другар веќе ниту асален газда.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  8. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.527
    Допаѓања:
    12.706
    Многу си наивен, не треба да си таков, затоа што кој стигне ќе те шутка.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Ти кажвам тој како гледа, не како е од твоја и моја страна.
    Значи, не го бранам, туку се обидувам да ти објаснам од кај иди проблемов.

Кај нас така се понашат газдите.
    Ко да не си им само работник, туку ко да си им приватна сопственост со цело свое битие.

Зато, понастрана од роднини и пријатели.
    Брат за брат, сирењето со пари.

На Anne Boleyn и hermosa им се допаѓа ова.
  10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.751
    Допаѓања:
    19.507

Јас средно училиште бев првак во мојот клас и учев за маркетинг и менаџмент, отприлика знам како треба да се однесува еден лидер, а воедно и издавам јас магацини и дуќанче и знам како треба да менаџирам со луѓе. :)

Затоа и се дразнувам да кажувам дека е далеку од лидер.

На Tajnaotrovna, simoncelicius и WildMk им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Искрено, не знам како се осеќаат таквите газди, а и неќам ни да знам, ни да си имам работа со нив
    Знам дека мене ми било неубо кога ме навредувал газда...

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    То го етаблиравме уште пред 7-8 постови.

Не е лидер, Македонски Газда е.

Посебна врста се.

На hermosa и Stark им се допаѓа ова.
  13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    9.073
    Мој совет и како другар веќе нема да допушташ ништо од негова страна дистанцирај го и води си свој живот од него настрана .

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.751
    Допаѓања:
    19.507
    Не би сакал да расипам другарство апла, не му се лутам толку многу, многу повеќе ќе се лутев на себе ако преќутев во дадениот момент кога проба да се занесува.

Али нормално малку од малку ми е оладено..

На Dita_girl, WildMk и hermosa им се допаѓа ова.
  15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    9.073
    Затоа што бил добар кон својот пријател кој му е како брат патем?Да не е дека пријателов е злобен и неискрен ,летна во облаци оти сега е газда истовремено на Старк

16. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    9.073
    Верувај треба и повеќе да се дистанцираш ќе сфатиш понатака зошто како.Мене слично со роднина ми се случи,работевме заедно на еден проект јас као при помош но клучно за да победиме како тим. Кога дојдоа парите ,таа рече немам да ти дадам 25посто ,ама 20можам оти јас повеќе сработив и плус земаа провизија многу и рече ако ти дадам толку на мене што ќе остане?И јас се изнервирав и само и реков донирај ги парите на лица кои имаат потреба бар да се за нешто корисни .Не се налутив но во една кавга за други работи,ми префрли рече ајде кажи и за парите што не ти ги дадов и само и кажав јас од срце ги дадов да ги дадеш каде што се потребни.Пак умот не и дојде за тоа ,но едно сфатив секој за себеси си гледа прво после за другиот .А општо со нејзе уште сме блиски ми помага јас нејзе ,но јас се оградувам да сме преблиски колку и да е добра личност .Ете таа е таа лекција ,секој е сам на светот така испаѓа

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    43.151
    @Stark кога ќе земиш плата, извади 10% и дај му да се почасти, речи му дека многу дарежлив си и добар (ако не ти менват нормално). Ама ај да не расипиш контакти засекогаш.
    На другарка газдата и' даде 1000 денари к15, извади 100тка и го почасти. Многу badass момент ми беше.

На cresa-jagoda, mal.ecka, simoncelicius и 3 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    И е! :muscle:

Поздрави ја од мене :inlove:

На cresa-jagoda, mal.ecka, marlonbrando69 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.751
    Допаѓања:
    19.507

Znam da odam dotolku vo krajnosti ama ne mi dava dusha za ovoj.. mu kazhav ete si znaj sea, valjda nema da capni beleskata za neshto drugo posto sam rece da si pustimw raka.

На WildMk и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  20. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    9.073
    Да е мајка ми ќе кажела што се сто денари хах приумрев со темава значи ем да плачеш ем да се смееш

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.