Значи не се на шопинг и на шетање во друга земја. На доедукација се. Инаку за образованието треба да си се погрижи власта во земјава, не Еразмус. Еразмус е програма за доедукација во други земји, за веќе успешни ученици и наставници. Односно преку размена.
Самите проекти Ерасмус кои се финансирани од ЕУ обработуваат вакви и слични теми, затоа е наменето, тоа се работилници за како младите од различни држави можат да влијаат на општеството. Пример: тема технологија во образование, теми за како еден средношколец може да се бори за своите права како ученик и да бара подобро образование од органите и сл. Ова е само мал дел, има различни и за социјални проблеми, дискриминација итн. Ерасмус проекти си имаат своја улога и се целосно организирани и финансирани од ЕУ. Пред да мрчите за нешто дал од љубомора дал колку да се мрчи, барем знајте што зборите.
Скроз. И за да не биде за џабе барањето повисоки плати, никако шетање, туку само постирање слики како јадат леб и сол дома, а грав само за празници. Иако, пак ќе биде: еве имаат за јадење, шо сакаат повеќе
Ако мислиш измешавме, ок е. Знам деца кои одат таму и дека не плаќаат ништо. Знам и професорки кои нон стоп дремат по кафиња и не знам што и пак им е малце. Греењето само како пример го земав ради искуство. И не е до добро мажени/женети некој спомна Баш учителката што ми е познаничка, платата и е "мала", маж и и свекор и продаваат на тезга на пазар. Свекрва и служителка во школото и било до добро мажени?! Она само слики од мини екскурзии со колешките, абе ајде
@GirlLove секако дека те разбирам. Очигледно не ни ја сфаќаат поентата. Јас имам деца кои одат во школо и се трудам со се околу тоа да се запознаам што повеќе.
Луѓе без галама, оваа е обична екскурзија до Врајне, сега видов. Не знам дали ова е преку Еразмус...хаха
Не знам кој дига галама тука за екскурзија до Врање?! До Врање! Некогаш подобро е да се преќути, како во случајов. Автобуска повратна карта од ск до Врање е 260ден. Сигурно дигнале кредит на 2-3 години, поинаку нема
Сдк1: Имав пресовршен продолжен викенд со најдобрата другарка и најдобриот другар, многу смеа и нови спомени создадени, си ги сакам најмногу. Единствена маана е што кога си поминуваш најубаво и времето брзо поминува, па секој со обврските... Сдк2: Ја купив книгава за евтина сума од уличен продавач, многу се израдував бидејќи оваа книга најмногу ми го обележа детството од сите книги. Се загуби и повеќе не ја најдов, но затоа сега ја имам пак.
Се прашувам дали на некој странец ако му спомнам за гатање, баење, Владанка и ножевите дедо Илија, па некој си Славе што бркал девојчиња по скали дека ништо не им погодил , би му делувала на нормална?
Помодерни се нивните, не живеат во села и онлајн го прошируваат бизнисот. Е сега ваљда не користат ножеви и не бркаат луѓе.
Јавно извинување до сите кутри души кои што ќе собираат мои влакна и до 3 недели по посетата. Не е намерно, жими мене. Сезона на митарење е.
Ako mislis deka toa go nema na zapadot i vo porazvienite drzavi se lazes. Go ima i toa na mnogu posofticirano nivo od kaj nas. Okultizam, komuniciranje so duhovi i so mrtvi, praktikuvanje na razni mantri za povrzuvanje so bogovi, odenje kaj vidoviti luge seto toa go ima vo mnogu pogolem obem na zapad odkolku kaj nas
Преска на сител на реклама ја промовираа Бугарија, ко на времето што беше Истражи ја Македонија. Не знам од кога им е ова ама подоле од дното сме. Продадени души