коа бев на систематски (не ги носев наочарите) и докторот ми вика -како возиш навечер? велам - не возам. се изнасмеавме.
Ноќта ја сакам кога е сред лето, денот ептен топол, а ноќта носи оддишка од врелината. @LiliBoz и мене не ми се допаѓа раното стемнување. Една година решив намерно рачниот часовник да си го оставам на летно сметање и цела зима кога ќе го погледнев знаев дека треба да е еден час разлика. Ми правеше некое олеснување тоа сознание и помалку ме фаќаше депресија.
Не доцнев никогаш. Ми текнуваше дека е назад еден саат. Однадвор функционирав по зимското сметање на времето, ама во главата си правев друг есап И кога се смени наредната година саатот јас ништо не сменив на часовникот, само продужив..
Најдобро да се вратиме на сончев часовник. Предлагам протест, да го зае*еме системот, вака не ја бива доста си играа со нашите судбини и чувства.
Кога сме кај депресија...нема подепресивен ден од недела. И досаден, долг. Без разлика дали шеташ или генералка низ дома.
Дали е нормално да те застане рандом жена и да те задржи саат време зборувајќи за разноразни теми, вклучувајќи и лични информации? Не знам, обично не се дешава ова