Ко ќе размислам подобро, цел живот сум со музика. Пред да почнам средно, летото најдов долари надвор и отидов си купив дискмен МП3 плејер и цел ранец со цедиња, едно 30-40. Го носев секаде со мене. После во трета средно за роденден си купив МП3 плејер, изгледаше ко ајпод, секако фејк, со 4 или 6 гига. Во тоа време тоа беше врв, само комбинирав и префрлав песни на него. Сега spotify ми е најкористена апп, преку недела ја користам добри 6-7 саати. Не знам како е да одиш по улица, а да не слушаш музика.
Мислам дека не е ок да тероризирате патници у автобус со верска музика. Небитно дали исламска или христијанска.Глупо е. До даска ми е музикава и џабе Не сум дужна да слушам Алах екбер или шо и да пее. Не си го носете приватниот живот на работа. А овој ќе биде пријавен секако.
Кога ќе се зачитам по темиве и се едни исти луѓе дискутираат насекаде, за се имаат инфо, за се ги бива, секаде сакаат да наметнат свој став.....уф, бљак коа ќе ми текне дека и физички во реален живот има вакви меѓу нас
Aма па портокалите се секогаш тука за тебе цела година кога и да ти требаат и за тоа имаат мое големо поштовање.
Луѓе без работа што имаат време секаде да се или луѓе што мислат дека се сезнајковци. Кој друг има време толку време да бистри мозок на сите теми. Неподносливи. Во живо од вакви бегам, се тие знаат, се нивното најточно е.
Да не ми даде господ во животов да станам алчна. Дали спаѓа во некоја дијагноза не знам, ама болна состојба е дефинитивно. Се да ти се врти околу пари,ни деца ни внуци,да видат,само пари. И пак незадоволни,пак им се малку, сиромашно се чувствуваат,како предатори чекаат само да грабнат. Нека,мене ми е убаво вака,обична песна знае да ми направи задоволство, да ме исполни,да заиграм. Погледнете се во огледало, ваквите,можеби ќе видите колку сте одвратни.
Нема поголемо лицемерие од Предновогодишна забава. Јас разбирам, голема фирма ама пред месец дена да кажам дали ќе присуствувам??!! Нема шанса. А кога ќе прашам ќе работиме за Тенксгивинг никој не знае да даде одговор и ред други работи кои никако не можеме да добиеме одговори.
па не знаеле за да не ти се изнасмеат. како уопште прашуваш дали ќе работиш за туѓ празник жити се. у сад не работат за 11 октомври?
Што ти менува дали пред месец дена или пред две недели? Преформулирај го прашањето во Дали сакаш да присуствуваше на новогодишната забава? за да ти биде полесно. Без разлика дали ќе кажеш да или не може спротивното да испадне па и ден пред забавата да одговориш да до утредента може да се случи нешто и да испадне не. Финтата е да се знае однапред колкава бројка отприлика и треба да се резервира. Се надевам дека ти е појасно сега за да ти биде полесно. Многу ми е мило што си нашла работа. Поздрав
@GirlLove кај мене и Thanksgiving i Day After Thanksgiving не се работи. Ама зависи од фирма до фирма, некои фирми за македонските не работат, америчките ги работат. Исто зависи во која држава во САД ви е седиштето на фирмата, има одредени празници само во некои држави што не се работат, ама Тенксгивинг мислам за сите е неработен.
Очигледно нашиот народ знае само да му се изнасмее на некого. Фала многу, пријатно. Ви благодарам за тие што трезвено ми одговоривте.
Добро е ова само 2 предмети во семестар, сега имам цели 8 слободни дена и од толку слобода веќе не знам што со себе. Сум се научил на обврски и работа. Предности на падната година, утешително. Не знам како луѓе цел живот седат невработени и не им се работи, многу било досадно вака да седиш напразно.