Ако не знајш кај тераш и се препушташ животот сам да те носи, ќе те однеси. Ама после, не се лути. И да, баш е фер.
Портокалите се вкусни.Сори. Мандарините треба да ги забранат со закон.Исто и ананасот. Како отров се.
Денес, се разбудив и сакав да мрчам како пак ден нема да видам поради промената на саатот, а потоа се сетив дека имам флексибилно работно време и можам подоцна да почнам со работа. Решив да се прошетам малку до парк и да уживам во есенските бои и сонцето. И некоја мандарина си земав со мене. Свратив и до маркет да си купам нешто за јадење и гледам пиво на акција со гратис кригла. А ја сум љубител на кригли. И, на пиво. Си купив два пакета. Ќе се најдат. После работа, братанците ми се јавија да одиме на фудбал, и на пиво, секако. Не сум за пиво, уште грлото ме боли, а и само што земав два пакета, ама ми продадоа некоја фора "клин со клин се избија" и била битна атмосферата... и отидовме. Келнерката супер фина, ни ја пушти Баерн - Интер. Одлична утакмица. (позз @Stephen Amell ) Спортската - добитна, по сто години и јас да фатам. Како што е редот, почастив, и ги потрошив парите иако уште не сум ги подигнал . Келнерката исто така си доби гратис за услугата и што беше супер фина, хехе. Ми побара инста, штета што не користам. Преубав ден. Одличен. Спојлер: Ужас Се додека не отворив Фемина и прочитав како два члена овде ми ги хејтале мандарините.
Фала ти. До спортската е. Ти посакувам и твојот утре да е исто оваков. И ти да фатиш спортска, и да си купиш пиво со гратис кригли. Секако и супер фин келнер да ти менува програма на тв во кафич и да ти побара контакт. Хехе. Спојлер: I have a dream И да отвориш форум, и да видиш како сите одбираат мандарини пред портокали.
Зошто мора да излегуваме од комфор зоната? Наместо да си спијам како бебе по 10 часа без ни една грижа на светот и да си уживам, јас се будам со главоболка и трема, со само два/три часа сон бидејќи сум на интервју за работа.
Колку убав ден, а не ми се станува од кревет. Ми требаат два дена мир без обврски да си се наспијам како што треба.
Како водите планери? Ќе почнам, два дена ќе пишувам, ќе го заборавам после. Немам ни што да пишувам во него, затоа ми здосадува, имам изгледа многу досаден живот. Некои денови само седам дома во пижами и ништо не правам, што да напишам во планерот. Џабе фрлени пари ми се парите на планери. Дали е до мене нешто не знам.
Не знам дали ти е досаден, другарки што водат обично пишуваат рецепти, филмови, активности од дома така да не мора да правиш којзнае што да пополниш планер.
Навистина мислам дека е време студентите пред да се запишат медицина да се запрашаат дали навистина тоа го сакаат, дали се спремни на тој тежок пат, и дали помагањето на болни им е побитно од парите? Страшно колку студенти на медицина се ладат колку да завршат па и со просек 6ка и утре партиски ќе бидат ставени главни доктори. Не може жив човек да ме убеди дека школската од средно ќе биде добар доктор со фактот дека се журка пет-саб-нед и спрема испит 1 недела унапред само. Секогаш сум сметала дека медицината е врвна професија и се разликува од другите. На пример кога си професор имаш време дома да спремаш материјал за утре, правник секогаш може да го чита Законот, економист може да се консултира со други, но доктор не може пред или сред операција да гледа ју туб видеа за да се потсетува што треба да прави, или општ лекар кога те прегледува да гугла симптоми и да ти дава дијагноза и терапија.
Оцените не се важни и најмалку меродавни се. Некогаш и не верувај на тие напумпани просеци, не знаеш кој како ги добил. За другото се согласувам.
До некаде е така, ама не може некој анатомија да уче 1 недела пред испит. Така сите можеме да бидеме доктори. Не е тоа лектира или слободна литература па за 1 недела ја да прочита меѓуредови.
Освен ако имаш врски, на медицински во Скопје нема шанси за 1 недела да спремиш испит анатомија. За во Штип не знам, ама се запрепастив кога разбрав дека на некои кои се 6та година се уште не им се положени предмети како физиологија и патофизиологија и сл. шо се основа за сите останати предмети!
СДК1; Конечно почнува да се чувствува во воздухот есенска и претпразнична атмосфера. СДК2; Сама на себе си се дивам како успеав денешната ситуација да ја закомпликувам до задњи детаљ, али буквално. Браво Инер геније. СДК3: И за крај, жена врти и кај што бургија неможе.