Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.031
    Допаѓања:
    14.431
    Секој треба да си ја сака работата што ќе ја одбере ама да не се лажеме се живее од пари, не треба да се измачуваш, жртвуваш се за другите луѓе. Секој нека си ја работи својата работа точно и да е добар човек, а дека ради факсот треба да се откажеш од животот па и не баш. Завршив медицина и да ми е овој памет никад не би се откажала од толку многу работи како што правев тогаш. Ништо не е поважно од моето здравје, а работата како работа како и секоја друга професија треба да се рачуна грешка. Си работиш колку можеш и тоа е тоа. Не да зимаш мито ама добра плата кој не сака и многу јасно колку пари толку музика како секаде.
    Ако полага за недела испит валјда има врска ама па и да му водиш на некој евиденција што полага за колку време исто е премногу слободно време.

П.с не е нормално ни професор да ја чита лекцијата, и сл. И доктор се консултира со други не знам како ја замислуваш работата, не е дека е секогаш лесно да поставиш дијагноза од прва ама тоа е дел од работата. Не е се црно и бело

На poi и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.653
    Допаѓања:
    39.414
    Во врска со последниот пасус, медицината е професија кај што најмногу се потсетуваш, се консултираш со колегите на работа, учиш постојано и никогаш не знаеш доволно. Ако мислиш дека учењето завршува со завршување на студиите и докторите знаат сѐ, се лажеш, воопшто не е така.

За другото се согласувам, ама големи се шансите особата за која што збориш да поминува со врски па затоа ѝ е лабаво.

На poi, Guns N` Roses, Waverly Raven и 3 други им се допаѓа ова.
  3. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.486
    Преку глава ми е од овие примитивни луѓе по фејзбук. Велат дека младината не чини, а со вакви коментари не се знае до каде ќе тераме...
    Го читав постот и баш намерно отворив коментари, бев згрозена со исклучок на неколку паметни коментари.

На spacegirl92 и st-el им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Добро колку слободно време имате или ви е досадно од 0-пријавување секој втор ден бомби у школи?
    Дај кажете како живеете тогаш ако имате време за вакви спрданции.
    Башка мислите ли дека е интересно ова?
    Прво е вадење од памет за сите
    Башка од кај знаете у тие школи дали има деца со анксиозност или било какви проблеми и како може тоа да им влијае? може некој паничен напад да има, у несвест да падне.
    Си ставате ли прст на мозокот пред да напраите нешто? Ова важи за доста добар дел од народов.
    Не викам дека сум јас најпаметна и најмозок, ама волку глупа не сум.

На cresa-jagoda и flower30 им се допаѓа ова.
  5. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.476
    Допаѓања:
    21.035
    Можам да трчам неколку минути континуирано без да сум задишана, а кога почнав да трчам пред месец едвај минута можев.
    Денес гледам дека можам да ги поставам скоро рамно дланките на земја со прави нозе.
    Од март месец до август успех ми беше еден squat да направам правилно оти колковите и колената ми настрадаа пост ковид. Ужасни болки и укоченост со месеци.
    Сега можам 30тина + повторувања без болка. Ги размрдував со пилатес, јога истегања и low impact вежби.
    Meanwhile клише фитнес инфлуенсер(К)и - ЧиМ нЕ кРеВаШ тЕжИнИ џАбЕ тИ е.

Последна измена: 2 ноември 2022
    На cresa-jagoda и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  6. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.561
    Допаѓања:
    15.833
    Кога баш не ми е денот овој е еден од клиповите на К-15 кој радо се навраќам да го погледнам и да се насмеам, а рака на срце се уште ја доловува и реалноста :D

На poi, _beautyy_, INNERBEAUTY и 4 други им се допаѓа ова.
  7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.005
    Screenshot_20221102-212618_Instagram.jpg

Луѓе што превише и пречесто праите муабет за себе разберете дека сте само досадни несигурни па дури и патетични луѓенца, и аман не замарајте толку многу, никој не е должен да ви биде заложник додека се силите колку сте мудри, авторитетни и јаки со вашите прикаски.
    Стоицизмот ме одржува цврста, ама у пм, понекогаш и јас не можам да слушам глупости!

На Emy867, Кена Рис, M.B. и 4 други им се допаѓа ова.
  8. stjepan

stjepan Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2018
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    223
    Многу брзо лета времево, животот.Кога ќе се потсетам, како да поминало малку време, а тоа биле години.Тешко е во вакво "брзо" време да си свесен и да живееш во моментот.

На _beautyy_, elimkd, Hisha и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Волкот

Волкот Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2022
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    140
    К***и има многу,пари нема.

10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.737
    Допаѓања:
    16.404
    Не може да знаеш кој како учи, секој учи различно. Јас имав колеги што памтеа како да имаат мемориска вградено во глава и да не беа од моја група, да не ги знаев лично, ќе речев дека минат со врски.

На Anah му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.089
    Допаѓања:
    55.785
    - High-key горда на себе што имам храброст да правам работи за кои лани ова време ни на сон не можев да замислам. Чекор по чекор.

- Се осеќам bittersweet бидејќи се збогувавме пред одморот со колегата со кој работиме, иако е само за две недели, рековме дека многу ќе си фалиме. :rofl:
    Реално зборувано, стварно ќе ми фали, и работата исто. Не мислев дека ќе го речам ова некогаш. :D

На Vil му/ѝ се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.767
    Допаѓања:
    169.242
    Една недела го шарам и тинтарам и после го наоѓам во скриеното место за тој период ( последно беше плакар меѓу алишта) со останатите 10тина планери шо сум ги тинтарела недела дена. :D Вчера вечерта гледав скрепбукинг и сега денес нов ќе купвам оти е забавно. Стариот не знам кај е, уште не сум свесна кај ми е скришно место периодов. Од ко го "хакнав" плакарот го сменав.

На cresa-jagoda, sweet-cherry и Peppermintka им се допаѓа ова.
  13. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.428
    Допаѓања:
    60.467
    10000 пати сум кажала, уште 10000 пати ќе кажам.

Почнете.
    Да.
    Воведувате.
    Соодветни.
    Затворски.
    Казни.
    За.
    Сите.
    Психопати.

Не можам да ви опишам колку се вознемирив од видеото таа џукелата во старечки дом каде што ја тепа бабичката. И тие коконите што ја снимаат и си се кикотат. Па пичка му матер, колкав психопат треба да си да удираш бабичка, немоќна, стара и едвај подвижна и сето тоа да ти е смешно?

Не знам кој е крив, дали родители што израснале вакво говедо, дали институции што не прават правилен психолошки профил на секој што сака да се вработи, дали системот што ваквите не ги фрла во затвор да скапат.

Не знам.
    Ама едно знам. На моја баба вака некоја да и направи, последно што ќе направи ќе и биде.

Ти ебам тоа џукелата ти ебам.

На cresa-jagoda, Emy867, sweet-cherry и 25 други им се допаѓа ова.
  14. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Јас не го ни отворив, немам желудник за такви ствари, арно немаше порано ни интернет ни бутур, да му се згади на човек што све шета по земјава

На minne992, Feminka22, _beautyy_ и 3 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    само што прочитав се вознемирив, не па да гледам.
    Страшно.

На Feminka22 и elimkd им се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.022
    Допаѓања:
    36.324
    Не знам на која вибрација вибрирам ама цело време на ФБ и инста ми излегуваат објави за некој што починал и со трогателни наслови и текстови, не само на тие што ми се пријатели туку и предлози ми излегуваат и вчера една жена цело време го објавува гробот и да не влегувам во детали и мислам дека начисто скренав.
    Во ред ли е така да се објавува на социјалните мрежи? До сега не ми се појавуваа вакви работи ама ми влијаат многу лошо и не можам да функционирам после цел ден цела ноќ се мачам. Ја разбирам и болката и се ама не сфаќам дали е ок на социјални мрежи да се објавува? Што мислите вие? Морам да ги деинсталирам и ФБ и инста не можам

На elimkd, _beautyy_, spacegirl92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Можеш да стиснеш unfollow на профилот а притоа сеуште да ти е пријателка.

На Feminka22 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  18. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.558
    Гоце кмичи, епа ќе кмичи и он чувствува во срцето дека стварно не е океј ова што се прави.:|

Иначе ја само да упатам поздрав до Антена 5 безнадежните романтици што Sunset програмот сеуште им иде во 19:00 h. :D

19. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.476
    Допаѓања:
    21.035
    Среќичка на денот ми беше што галев едно мало маче, дотрча друго, го погалив и него и првото почна да го бута второто за да го галам пак него. Па второво пробува го бутне првото и да ми се пикне под раката за него да го галам. И така наизменично се туркаа со главите и ножињата.
    И така бев сведок на најслатката караница меѓу две маченца кое да биде погалено:inlove::rofl:

На cresa-jagoda, WarriorAngel, MeowMeow и 10 други им се допаѓа ова.
  20. ivimis

ivimis Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    523
    Седеме друштво на кафе и така 20 мин си правевме муабет, и дечкото до мене ми вика оди седи на фотелјата , јас ќе седам на столот … дека така се погоди…
    Ми го разубави денот а прв пат се гледаме :inlove:

На cresa-jagoda и Vil им се допаѓа ова.