Се заебаваат со мвр. Сфати ја дека се глупи и неписмени, толку да немаат ит техничари да откријат од каде доаѓаат мејловите? Смешки. Друга работа го фатија Боемот и одма овие негови хејтери го линчуваа. Не дека го бранам,понекад има ок ставови но мислам дека е само хајка за замачкување на вистинскиот лик. Знаеш она полесно е да обвиниш друг отколку да го фатиш? Е тоа.
Ако се преку проксија расфрлани низ цел свет, каква сакаш имај технологија (добро, евентуално НСА , или ЦИА), никогаш нема да го најдиш.
Не дека јас сум многу паметна, го знам од она шо сум читала... Користат проксија, користат ТОР, практично не мојш да им пристапиш. Енкриптирани врски се.
Точно, ама интернетот е мрежа од сите компјутери и сервери на планетава, башка го имаш Дарк Нет, шо е 99% од интернетот. Тие луѓе и оружје продаваат и не можат да ги најдат... Не дека нема други тактики за откривање, ама нашиве ко шо се сите 'работливи' и 'агилни', чисто суњам дека ќе се заангажираат до толку. *Евентуално странците ако им поможат...
Па зошто се партнери со Еуропол, Интерпол, Фронтекс, монтекс, само за средства да м'кнат од нив?! Ако сакаат има ресурси на располагање, ама прво не се способни. Тоа по полиција шо го изнапикаа последните години е сѐ забегано. Одговорно тврдам дека ако им направиш психички, физички или професионален тест, ниеден нема да поминат. Тоа е, идиоти нѐ бранат.
Офф топик зашто темата сакам да прашам е затворена. Татко ми од млад имаше благо стеснување на хранопроводот поради алкохол, го откажа веднаш и 35 години во уста не ставил алкохол/цигари, ништо токсично. Живее исклучително здрав и спортски живот. На периоди поготово при стрес или потешка храна имаше симптоми од постоечкиот проблем со хранопроводот, но минуваа брзо за ден два, за после короната која ја прележа два пати, летово вториот пат да му се влоши многу состојбата. Едвај јаде и тоа само течна храна а има денови и кога воопшто не може. На скенер снимката која ја правеше завчера стои наод Ахалазија и се упатува на Гастро клиниката во Скопје. Јас сум во странство и не можам да отсуствувам многу, не знам нити еден доктор оттаму, читав дека операцијата мора да ја изврши навистина добар доктор во таа област зашто има многу њус појави и дури влошување на состојбата. Едноставно не сум при себе деновиве. Ве молам пишете ми лп ако сте имале веќе искуство со Ахалазија и познавате добар доктор во таа област. Благодарам однапред.
Не ми се јасни он лине страните кои немаат можност да се видат производите во живо, колку им е тешко да измерат димензии, страшна работа, уште порачајте па ќе ви замениме, мхм ако го платите Вие каргото 100 пати, каква мизерија од онлине продавници
Се сложвам за ова. И баш заради то не вервам дека некогаш ќе откријат кој е позади. Дека е тешко - е, ама не е невозможно... во нормална земја, каде секој си ја работи прописно, работата за која е платен.
Пораките не се испратени од наивни луѓе кои не разбираат ништо, затоа нема да ги најде никој, ни циа ни миа ни жолтите комбиња што прислишкуваа.
Рекоја клајте си велепредавници, одродници и амеби за ''водичи'', рекоја еден е изборот, се друго е небулоза и недопустливо, it will be fun they said.