Сакам да ти ја имам енергијата и оптимизмот кон животот, зрачиш со харизма, личност со големо срце си
Кога се оди на кино, - не се прај муабет на цел глас, за то се гледа филмче дома! - пуканките се за во устата! - ѓубрето не кај паднало - не станало, туку надвор во кантата! - на Инста со светлината пушетна 100тка исто надвор! Секој ден ново изненадување ми е.
Сакам да кажам дека периодов односно изминатиов период на љубовно ниво сум катастрофа. Ни дејтс ми ода ко шо треба, ни пак муабети на инстаграм, фб... катастрофа.
Да се надоврзам на ова за јавниот превоз. Мене најјјјјужасни ми се оние луѓе што се туркаат први да влезат, влегуваат, ама застануваат одма на вратата на која влегле. Значи стои како дебил не се поместува не можеш да влезеш после него не можеш да куцнеш картичка. Стои и не се поместува. Значи ако треба да се симнеш на следна станица почекај и качи се меѓу последните па остани до врата. Али да се качиш и да дремеш ко дебил на врата а се симнуваш после 7 станици ми е ван сваке памети. Дебилна нација сме. Од вакви луѓе мене мигрени ме фаќаат уште пред 8 сабајле. Или оние дебили што не чекаат да се симнеш да им ослободиш место па да се качат туку штом се отвори врата они те бутаат назад за да се качат. До толку ли да се нема осет?
Баш дебилна нација. Јас се откажав од бусеви, почнав по 4 км во правец да пешачам, едноставно не можам денот со нервози да си го почнувам.
Да не беше форумов, немаше да запознаам толку прекрасни личности кои буквално животов ми го сменија. Femina connecting people
Повторно со голема тежина во срцето гледам во календарот. Иде семејна слава, а двајца значајни луѓе нема да се таму.Ќе нема смеа како порано. Времево лета. Ќе дојде и болниот декември.Тогаш и најубавото благо нема да е доволно слатко бидејќи нема да ги слушам нивните приказни што одеа со тоа.
Вчера пред искачање, отворам фејсбук и ми искача пост на жена која го изгубила сопругот, има рак и моли за пари, за да може да се излекува, кажува дека има две малолетни деца, цревата ми се превртуваат кога ќе ми текне какви судбини има. Сликата на жената се гледа дека е од поодамна. И долу имаш коментар од едно суштество, тешко дека е болна, со олку шминка. Како не напраив скриншот, како запустив. Една работа имам да кажам само. ПИЧКА ВИ МАТЕР на сите вакви, нема доволно пцовки со кои може да ве испцујам, канцер на општеството, шупак на државава, мрсул не сте вредни човек да ви фрли, го вадите најгнасното, најцрното и најмизерното од мене, го вадите најлошото, нешто што се срамам дека го имам во себеси. Пу, мрш, уффффффффффффффффффффффф.
Страшна работа, во кафана, во недела, во Скопје да не можиш слободна маса да најдиш за пар. Еден куп слободни маси, арно ама за 4ца и повеќе.
Изгледа сака да каже дека не даваат да седнат само 2ца, демек да не ве служат за џабе кога не им правиш промет ко 4+ души. Може сум грешка де.
Да на ова мислев, се вадат на резервации, т.е. се надеваат дека ќе им дојдат повеќе од 2ца па случајно да не им ја зафатиш масата.
И сами себе си маваат клоца вака ама ајде. Вие двајцата сте сигурни, некои рандом 4ца недојденци не се.
Јас одамна не купувам од тука, само од странство. Ептен ако ми е итно неопходен некој парфем од Космо имам купувано и задоволна сум била од нив, досега како добри и фер се покажале.