Жена прашува на фб како да се намали кашлањето кај пушач. ...да ги остави(ш) цигарите не ти/му текнало? Фак лоџик.
И јас сум таква ако може да пушам ко турчин, сма да не кашлам. Тетке ако читаш, свеж ѓумбир во мед му е мајката, или ореви.
Кога бев со корона, такви досадни напади на кашлање ме фаќаа, абе ми идеше да умрам. Буквално неколку пати од сон се будев со кашлање. Или онака сред јадење. Па кашлај, буфтај неколку минути дур пројде "чешкањето" у грло и се смири. И после некое време пак. Си олеснував делумно со сирупи или други бабини лекови И едвај издржав 10тина дена. Тек ако постојано кашлам, би полудела. Тек па да знам дека ми е од цигари, абе нема секунда да чекам да ги оставам. Така шо, стварно не знам како може некој да трпи кашлање, и да знае што е тригерот и да не направи нешто околу тоа.
Прееска влагам во аптека да си земам Хелекс. Имаше 3 каси, на едната една девојка земаше Елицеа, на другата еден дечко земаше Занфекса. Па сеа ти види...
Најзапрепастувачки ми беше еден дечко седнат на средина на двете столчиња и ранецот до него и пуштил youtube на глас и како глејте ме манга ништо не ми можете.А автобусов полн.Реков да се расправам,па се предомислив па реков да го сликнам и ставам на тапет негде.Ај си реков ЖИВЕЈ
Postovam i poslobodni tetki postari... gi pocituvam, sakaat i mlado mevce, ama zosto ednas edna ne mi se pogodi moja vozrast da zapoznam.. sakam neshto poseriozno.
Ме аднува, шо се вика мајка можи да ми биди, и ми пишува, шо сака, да не сака да пробам од кифлите шо ги напрајла?
Со почит, стави ме и мене заедно со тебе и Вајлд во групата одбрани да ни ги бришат коментарите. Ако допишам уште нешто, и ова ќе го избришат.
Кога ги читам мамичките на форумов, како пишуваат, па како не се разбираат од општа интерпункција и граматички правила на македонскиот јазик, се прашувам: како тие утре ќе си ги учат децата, ме фаќа тиха језа...
Абе нека бришат, ама нека бришат сѐ. Сфаќам дека не може сѐ да видат, затоа викам тие шо се тужи баби, да пријавуваат сѐ. А некој ако си има проблем со мене, може со разговор да си го реши, а не да ми кратат овде право на говор како све да е навреда. Ја да фатам да вреѓам со мојот уличарски речник, нема да им текне другпат да се спукаат со мене. Не е поентата да се вреѓаме и караме. Форумов изгуби мнооогу од својата смисла. Затоа и не пишувам толку често, шо и да пишам не чини. Па да му се невиди. Ќе почнам у БЕБЕ да пишувам, за кашички, дур не се најде и таму некоја увреѓена. А за Вајлд неам коментар више..греота жената. Рекла дека се глупи, глупи сме де.Шо ги вреѓа тоа дека некој им рекол дека се глупи.Мислење е тоа. И јас може за некој сум глупа, за себе сум најпаметна и нема даље од тоа. Ќе се љутам сеа. Не ми опцуле мајка па да се љутам